Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 14:46

Νίκος Καρανίκας στο atpreveza.gr: “Επένδυση ολλανδικής εταιρείας στην Πρέβεζα για φαρμακευτική κάνναβη – Ο νόμος είναι καθαρός, χωρίς “γκρίζες ζώνες”

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ του atpreveza.gr για επένδυση εκατομμυρίων ευρώ στην Πρέβεζα, που αφορά τη φαρμακευτική κάνναβη (δείτε ΕΔΩ), η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με το σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, κ. Νίκο Καρανίκα, ο οποίος επιβεβαίωσε τα οφέλη των συγκεκριμένων επενδύσεων:

Συνολικά είναι 35 εταιρείες αυτές που έχουν καταθέσει φάκελο αδειοδότησης. Ένας εξ' αυτών αφορά επένδυση ολλανδικής εταιρείας στην Πρέβεζα. Έχουμε ολλανδικές εταιρείες, καναδικές, αμερικανικές, ισραηλινές, από τη Ρωσική Ομοσπονδία και από πολλές χώρες ακόμη” και πρόσθεσε:

Το κράτος θα έχει μεγάλα οφέλη από τη φορολογία, από το φάρμακο προς τους ασθενείς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Θα υπάρχει ένα τεράστιο κέρδος για την Πολιτεία, που είναι η έρευνα που θα αναπτυχθεί. Είναι μεγάλος ο κύκλος ωφελειών. Η αναφορά για 2 δις οικονομικά οφέλη, είναι απλά τα αρχικά. Ο κύκλος είναι πολύ μεγάλος”.

Ο κ. Καρανίκας αναφέρθηκε και στο συνολικό νομοθετικό πλαίσιο των συγκεκριμένων επενδύσεων λέγοντας:

Είναι οι πιο γρήγορες άδειες που έχουν βγει στον κόσμο. Σε άλλες χώρες κάνουν 1-2 χρόνια, σε εμάς όποιος καταθέσει ένα πλήρη και σωστό φάκελο σε ένα μήνα έχει αδειοδοτηθεί.

Είναι ένας καινούριος τομέας στη χώρα μας και είναι ένας τομέας με κερδοφορία μεγάλη. Θα αναπτυχθούν εξαγωγές και εκεί είναι το μεγάλο κέρδος. Η εταιρείες αυτές θα πουλήσουν στις χώρες τους και σε παγκόσμιες αγορές.

Θα υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο, όπως για όλες τις επενδύσεις στη χώρα μας. Δε θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση κατά τόπους. Θα υπάρχει η φορολογία των επιχειρήσεων και όσα πρέπει. Οι εταιρείες αυτές θα μπουν στην εταιρική κοινωνική ευθύνη που σημαίνει ότι θα δώσουν χρήματα στις τοπικές κοινωνίες για έργα κοινού οφέλους, αλλά όλα αυτά είναι στην πολιτική των εταιρειών.

Οι μισθοί θα είναι καλοί. Όλα αυτά προσμετρώνται στα θετικά.

Ο νόμος είναι καθαρός, χωρίς κενά και γκρίζες περιοχές και όλα αυτά γιατί έτσι διαφυλάξαμε το υγιές της οικονομίας που σημαίνει καμία διαπλοκή και καμία διαφθορά, για να δουλέψουν αυτές οι επενδύσεις. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι αυτό.

Δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” για να τρέξουν την άδειά τους”.