Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 13:22

Στ. Αμάραντος:"Πρόκειται για μια δημοτική αρχή μοιραία και άβουλη-Φαινόμενα παρακμής και σήψης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας"-Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δριμεία επίθεση στη σημερινή δημοτική αρχή εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Πρέβεζας Σταύρος Αμάραντος, στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Θεοφάνειο, όπου παρουσιάστηκαν οι προγραμματικές θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων.

IMG 9074

Ο Σταύρος Αμάραντος έκανε λόγο για φαινόμενα παρακμής και σήψης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ως επικίνδυνη με μοναδικά χαρακτηριστικά την απραξία, τις πελατειακές σχέσεις και το αντιλαϊκό της έργο, παραβλέποντας την ιστορία, την ποιότητα ζωής και την κληρονομιά της πόλης.

“Στο δήμο Πρέβεζας φωνάζει το αντιλαϊκό έργο και η απραξία της δημοτικής αρχής. Μια δημοτική αρχή μοιραία και άβουλη. Προσπαθεί να ισορροπήσει σε αντιφατικές επιλογές και κατέληξε δέσμια των αποφάσεών της. Στήριξε τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αποδέχτηκε το οικονομικό παρατηρητήριο στο όνομα του νοικοκυρέματος, έκανε πράξη τη συρρίκνωση κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και εργασιακών δικαιωμάτων, προβάλλοντας ως εκσυγχρονισμό και ως ορθολογισμό τη μείωση του κόστους. Ιεράρχης των πελατειακών σχέσεων, στρώνει χαλίκι και άσφαλτο σε αγροτικούς δρόμους, δεσμεύει τη ΣΑΤΑ του 2019. Γενικευμένα φαινόμενα παρακμής και σήψης στο δημοτικό συμβούλιο. Μαζικές αποχωρήσεις δημοτικών συμβούλων, οικονομική κακοδιαχείριση και σπατάλη, συνεδριάσεις παρωδία, αποφάσεις αμφιλεγόμενες.

Στην ίδια μοίρα περίπου κινούνται και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, απλά αλλάζουν τους χρωματισμούς. Αυξάνουν τα δημοτικά τέλη 100% κουτοπόνηρα την πρώτη χρονιά για να ξεχάσουμε την αύξηση τις επόμενες χρονιές. Προσφέρουν με απόφαση σκάνδαλο 350 χιλιάδες για ναυαγοσωστική κάλυψη 2,5 μηνών σε εργολάβο λαμόγιο, χωρίς να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις συμβατικές του υποχρεώσεις όπως μαρτυρούν οι εκθέσεις της επιτροπής παραλαβής, αλλά και η αρμόδια ελεγκτής που επέστρεψε τα εντάλματα πληρωμών ως απαράδεκτα. Μια σπατάλη που επιφέρει κάθε χρόνο οικονομική ζημιά στο δήμο, ενώ μπορούσε να προκριθεί αξιοποιώντας τις υπάρχουσες δομές και το μηχανισμό του δήμου. Μια δημοτική αρχή επικίνδυνη, αφού σε συνεργασία με το ΤΕΘΑ ανέθεσε σε μελετητικό γραφείο τη εκπόνηση πρότασης αξιοποίησης δύο σημαντικών χώρων, του δάσους στην Παργινόσκαλα και του κάστρου της Μπούκας στα παλιοσάραγα, για επένδυση δύο πεντάστερων ξενοδοχείων, παραβλέποντας ότι τα πρώην στρατόπεδα είναι ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι, παραβλέποντας ότι τα χρειάζονται οι δημότες, τα παιδιά, οι νέοι, οι συνταξιούχοι για τις δικές τους ανάγκες. Η δημοτική αρχή επωμίζεται τεράστιες ευθύνες παραβλέποντας την ιστορία, την ποιότητα ζωής και την κληρονομιά της πόλης. Η πρόταση που προσπαθούν να υλοποιήσουν είναι στη λογική μιας ανάπτυξης με κύρια χαρακτηριστικά την υποταγή στο κέρδος, στις αγορές και την άγρια εκμετάλλευση του δημόσιου χώρου παραβλέποντας ότι υπάρχει και η αξιοβίωτη ανάπτυξη που δεν ανταποκρίνεται στο σύστημά τους. Μια ανάπτυξη με διακριτά κριτήρια και κεντρικούς άξονες τον άνθρωπο, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ποιότητα ζωής, το σεβασμό στη φύση και στην πολιτιστική κληρονομιά μας.
Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει στο παραλιακό μέτωπο; παραχωρήθηκε η μαρίνα σε ιδιώτες, έκλεισε ο χώρος του λιμανιού ως την άκρη του πάρκινγκ, το εμπορικό λιμάνι μίκρυνε και απειλείται με κατάργηση, το ομολόγησε ο δήμαρχος άλλωστε σε δημοτικό συμβούλιο όταν αναφέρθηκε σε παραπέρα υποβάθμιση του εμπορικού τμήματος του λιμανιού. Ακούγονται σχέδια ιδιωτικοποίησης του δημοτικού χώρου στάθμευσης. Η Κυανή Ακτή λίγο έλειψε να τσιμεντοποιηθεί και θα είχε γίνει αν δεν αντιδρούσαν δυναμικά οι δημότες. Στον Παντοκράτορα αντί για αλιευτικό καταφύγιο φτιάχτηκε μαρίνα. Στο Βαθύ παραμένουν τα καύσιμα, ουσιαστικά βόμβα για την πόλη. Αν στα παραπάνω προστεθεί η δημιουργία πεντάστερων ξενοδοχείων στο πεδίο βολής και στο στρατόπεδο Σολωμού, θα επέλθει τόσο σοβαρή αλλοίωση της παραλιακής ζώνης σαν δημόσιος χώρος που θα επιτευχθεί η αποκοπή των κατοίκων από αυτόν και πιθανότατα να ζούμε σε μια πόλη φυλακή που η οποιαδήποτε διέξοδος προς το παραλιακό μέτωπο θα υπόκειται σε περιορισμούς ή πιθανά θα γίνεται με χρηματικό αντίτιμο” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Σταύρος Αμάραντος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο όραμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για το δήμο της Πρέβεζας.

IMG 9056

“Εμείς όταν μιλάμε για πόλη μιλάμε για τους ανθρώπους της, βλέπουμε τις ανάγκες τους, τη ζωή τους στην κατοικία, στην εργασία, στην κοινωνία. Σαν δημοτική παράταξη ξεκαθαρίσαμε εξ αρχής τις προτεραιότητές μας. Θεωρούμε όμορφη πόλη αυτό που είπε σε αντίστοιχη προεκλογική εκδήλωση ο Πελετίδης στην Πάτρα, την πόλη που δεν έχει άνεργους, φτώχια, νεολαία με αδιέξοδα, παιδιά στην εξάρτηση. Δεν πιστεύουμε ότι η Πρέβεζα θα γίνει όαση μέσα στην έρημο του αστικού συστήματος. Αλλά μπορούμε να δώσουμε ανάσες, αυτοπεποίθηση, θάρρος και ελπίδα. Να βοηθήσουμε να σταθούν όρθιοι οι πιο αδύνατοι και να ανατρέψουμε τις αιτίες που τους οδήγησαν στο περιθώριο. Δεν υποτιμάμε την καθημερινή ζωή και τα προβλήματά μας, είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές μας.
Σε άλλα ψηφοδέλτια θα αναζητήσετε καιροσκόπους, τυχοδιώκτες, πολιτικάντηδες, παραγοντίσκους και γυρολόγους. Άλλωστε οι αγώνες είναι το πεδίο στο οποίο δοκιμάζονται και θα δοκιμάζονται πάντα η ειλικρίνεια και οι καλές προθέσεις του καθενός. Επιδιώκουμε να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα μαχητικότητας ότι υπάρχουν και διευρύνονται οι δυνάμεις που δεν σκύβουν το κεφάλι. Ότι ο λαός μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά μόνο μέσα από το δυνάμωμα της δικής του πάλης μέσα από την απφοασιστική ενίσχυση και συμπόρευση με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Περισσότεροι λοιπόν δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, περισσότεροι περιφερειάρχες, περισσότεροι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι για μεγαλύτερη και ισχυρότερη δύναμη στο πλάι του λαού” κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης απευθύνοντας αγωνιστικό κάλεσμα.

IMG 9045
Το δικό του κάλεσμα να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση στην πολιτική των κάλπικων διεξόδων από τη φτώχεια απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Πρέντζας στη δική του ομιλία, καλώντας τους πολίτες να ενισχύσουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες των τοπικών, περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκε και επιστολή του πρώην δημάρχου Νίκου Γιαννούλη με την οποία καλεί τους πολίτες της Πρέβεζας να συνταχθούν στο πλευρό του Σταύρου Αμάραντου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μισηρλής και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κύρλας και Ανδρέας Καραμάνης, ενώ αμέσως μετά παρουσιάστηκαν τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Δ.Ε. Πρέβεζας

1) Ελένη Αυδίκου

2) Σταύρος Βλάχος

3) Απόστολος Γουρνάρης

4) Μάκης Κάντας

5) Ανδρέας Καραμάνης

6) Σπύρος Κασούρας

7) Τάσος Κοντομίχης

8) Χρύσανθος Κυριαζής

9) Παναγιώτης Κυριάκης

10) Σωτηρία Κωλέτση

11) Γιάννης Λάμπρος

12) Ηλίας Μανίκης

13) Βάσω Μαυροκεφάλου

14) Μαρία Μπρίκου

15) Παναγιώτης Νάτσος

16) Κώστας Ντακοβάνος

17) Ειρήνη Παπαδημητρίου

18) Γιώργος Πούμπης

19) Μιχάλης Ρετσίνας

20) Γιώργος Σάφης

21) Χαράλαμπος Σοπικιώτης

22) Γιάννης Συριόπουλος

23) Στάθης Τσούκας

24.) Παναγιώτης Μπούκουρας

Δ.Ε. Ζαλόγγου

1) Θεόδωρος Βενετικίδης 

2) Γιάννης Ζαρβαλιάς

3) Σπύρος Ζήσης

4) Τάσος Ηλιόπουλος

5) Δημήτριος Μπάρκας

Δ.Ε. Λούρου

1) Πέτρος Βουλιστιώτης

2) Διονύσιος Δελής

3) Κώστας Κύρλας

4) Ιωσήφ Σπυράκος

5) Βαγγέλης Πανταζής

 

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Πρέβεζας

1) Απόστολος Κιτσαντάς

2) Θωμάς Κονάκης

3) Ειρήνη Κυριαζή

4) Κωνσταντίνος Κωτσαντής

5) Κωνσταντίνος Λάμπρος

6) Πέτρος Λελοβίτης

7) Ευαγγελία Μανίκη

8) Γιώργος Μισιρλής

9) Διονύσης Μπαλαδήμας

10) Λαμπρινή Μπούα

11) Μαρία Τζίμα

 

Έκθεση εικόνων