Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 01:47

Κουρουμπλής από Πρέβεζα: “Ο νεοφιλελευθερισμός της ΝΔ απειλεί να φέρει τον όλεθρο” - Για ΚΙΝ.ΑΛΛ.: “Έρχονται τώρα και φιλούν εκεί που φτύναμε τότε...” (vid)

Επίσκεψη στην πόλη της Πρέβεζας πραγματοποίησε την Κυριακή, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο κ. Κουρουμπλής περιόδευσε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, το Λιμεναρχείο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το σύλλογο ΑΜΕΑ, ενώ είχε συνάντηση με φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό "Κοινό των Ηπειρωτών" κα  Χρ. Κριτσιμά.

IMG 0227

Μιλώντας στην κάμερα του atpreveza.gr, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε:

IMG 0237

Μετά την πρόταση-πρόκληση του Πρωθυπουργού λαμβάνω μέρος σε αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση και για τα ευρωπαϊκά πράγματα, αλλά και για τα ελληνικά. Για τα ευρωπαϊκά καθίσταται κομβική η αναμέτρηση γιατί πλέον η Ευρώπη απειλείται από τον περίφημο Ευρωσκεπτικισμό. Η αιτία του κατά τη γνώμη μου είναι η καταβύθιση των πολιτικών επιλογών στη λογική του νεοφιλελευθερισμού. Μιας πολιτικής ιδεολογίας που αποδείχθηκε ότι δεν έδωσε απάντηση στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούσαν τις κοινωνίες, παρά μόνο κατόρθωσε να επιβάλει ένα οικονομικό μοντέλο που συσσωρεύει εύκολα τον πλούτο στους λίγους και απλώνει τη φτώχεια στους πολλούς.

IMG 0232

Αυτή η κατάσταση έχει προβληματίσει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη, γιατί η όποια ανάπτυξη άφησε πίσω της αυτά τα εκατομμύρια των φτωχών. Το κίνημα αυτό στη Γαλλία δεν είναι ένα συγκυριακό γεγονός. Είναι αποτέλεσμα αυτών των επιλογών που κατεδαφίζουν τα κοινωνικά δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος, την Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης και οικοδομούν μία Ευρώπη σε μία άλλη λογική, όπου τα κοινωνικά προβλήματα θα τα φορτώνεται ο ίδιος ο πολίτης. Όλα αυτά συσσωρεύουν μία πυρίτιδα -θα μπορούσαμε να πούμε- για το οικονομικοκοινωνικό σύστημα της Ευρώπης και απειλούν ένα όραμα που χτίστηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά τον εφιάλτη των εθνικισμών και του σωβινισμού που επανέρχονται δριμύτεροι αυτή την περίοδο.

f4

Για την Ελλάδα καθίσταται κρίσιμη και δημοψηφισματική θα έλεγα. Δεν είναι οι εκλογές του... ωχ αδερφέ. Θα πρέπει να το καταλάβουν οι πολίτες και ιδιαίτερα εκείνοι που μέσα από την γκρίνια και τις δικαιολογημένες ενστάσεις τους για καθυστερήσεις σκέφτονται την αποχή. Έχω γυρίσει τους μισούς νομούς της χώρας. Έχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους. Επισκέπτομαι υπηρεσίες, κόσμο, όπως και στην Πρέβεζα.

Νομίζω ότι η απειλή της αποχής που έβαζε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία δύσκολη θέση, αρχίζει να περιορίζεται. Αντιλαμβάνεται ο κόσμος ότι η νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία, εφόσον κερδίσει αυτές τις εκλογές αποκτά προβάδισμα, ενδεχομένως και για τις εθνικές. Γι' αυτό η αναμέτρηση θα είναι πλέον πάρα πολύ σκληρή. Από τη μία πλευρά είναι ο νεοφιλελευθερισμός της ΝΔ που απειλεί να φέρει τον όλεθρο. Και δε το λέμε μόνο εμείς αυτό. Το λένε και άνθρωποι που είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, κατανοώντας τι πρόκειται να γίνει. Από την άλλη πλευρά είναι οι δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύω ότι θα διευρύνονται όλο και περισσότερο. Κατανοούν ότι βρίσκονται απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα που μπορεί να ενσκήψει και πάλι και απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που κυβέρνησαν και πάλι. Δεν προέκυψαν από παρθενογένεση οι άνθρωποι της ΝΔ. Έχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για ότι έχει συμβεί στη χώρα και ξέρει ο ελληνικός λαός πως λειτούργησαν, ποιος έκοψε τις συντάξεις, ποιος κατάργησε κοινωνικά δικαιώματα, πως διαχειρίστηκαν την Κρίση. Και ξέρουν το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουν τι έκανε μία Κυβέρνηση που παρέλαβε μία χώρα χρεοκοπημένη και υπό οικονομική κατοχή. Έκανε έναν έντιμο συμβιβασμό, τον έθεσε στην κρίση του ελληνικού λαού και ο λαός ανέθεσε στο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας. Έπειτα από 4 χρόνια πολιτικής σταθερότητας και σε μία περίοδο που απορροφήθηκαν οι κοινωνικοί κραδασμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαλλαχτήκαμε από όλους τους περιορισμούς.

Και από τη στιγμή που βγήκαμε από τα Μνημόνια όλα τα μέτρα έχουν να κάνουν με κοινωνικά δικαιώματα, με επιστροφές χρημάτων, με μείωση εργοδοτικών εισφορών, με αύξηση του κατώτατου μισθού, με το στεγαστικό επίδομα, με την ενίσχυση των κατατρεγμένων και τον κολασμένων της Κρίσης, με τις 120 δόσεις που θα δώσουν ανάσα, με τη φροντίδα της Α' Κατοικίας. Κατανοούμε τι σημαίνει η πρώτη κατοικία. Όλα αυτά αποτυπώνουν τη φιλοσοφία αυτής της Κυβέρνησης. Φανταστείτε μετά τις εθνικές εκλογές, σε μία νέα τετραετία που τη δικαιούται ο Αλέξης Τσίπρας. Πιστεύω ότι θα τον εμπιστευτεί με καθαρό βλέμμα ο ελληνικός λαός. Θεωρώ ότι αυτοί που είχαν σκεφτεί να πάνε σε αποχή το ξανασκέφτονται. Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα αποτελέσει την απαρχή μίας νέας προσπάθειας που θα ολοκληρωθεί στις εθνικές εκλογές και η Κυβέρνηση αυτή, θα προχωρήσει τη χώρα σε σημαντικές, θετικές εξελίξεις, για την κοινωνία. Μία κοινωνία του εμείς και όχι του εγώ”.

Επιπροσθέτως κλήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη αναφορά της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Φώφης Γεννηματά, η οποία από την Πρέβεζα είχε πει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ζημιά για τη Δημοκρατία, λέγοντας:

Οι δύο φωτογραφίες που δεσπόζουν στο γραφείο μου είναι του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιώργου Γεννηματά. Δε μπορώ να μπω στη λογική αυτών των φράσεων. Ανδρώθηκα σε αυτόν τον πολιτικό χώρο. Από τον πατέρα, τον παππού μου επί Ελευθερίου Βενιζέλου και Πλαστήρα, τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου συνεχώς και αδιαλείπτως τόνιζε ότι ο στρατηγικός μας αντίπαλος πολιτικά είναι η Δεξιά. Όσοι έμειναν σήμερα στο ΠΑΣΟΚ έχουν βαρύτατες ευθύνες γιατί αυτό το ιστορικό κόμμα έφτασε στο 5%. Δεν έχω εγώ την ευθύνη που με διέγραψαν κι έφυγα. Αυτοί με τις επιλογές που έκαναν και παρέδωσαν το 46% που τους έδωσε ο ελληνικός λαός στο Σαμαρά για να κυβερνήσει, αυτοί έχουν την ευθύνη.

Το '90 κατηγορούσαμε την Αριστερά για τη συμμαχία με το Μητσοτάκη και λέγαμε ότι δε μπορεί ο φυσικός σύμμαχος του ΠΑΣΟΚ, να πάει μαζί με το φυσικό αντίπαλο τη Δεξιά, το Μητσοτάκη. Έρχονται τώρα και φιλούν εκεί που φτύναμε τότε...

Στρατηγικός τους στόχος λένε είναι η ήττα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Κι εγώ ρωτώ: Τους απλούς δημοκράτες που έμειναν στο ΠΑΣΟΚ, τους πατριώτες που αγωνιστήκαμε μαζί όλα τα χρόνια, για να ανατρέψουμε το μονοκομματικό κράτος της Δεξιάς και του χωροφύλακα... Όταν λέει η κα Γεννηματά ότι ο Τσίπρας είναι απειλή για τη Δημοκρατία και ότι στόχος είναι να νικηθεί στις εκλογές, γιατί δε λέει ότι στρατηγικός στόχος της είναι να απολαύσει τα... σαλόνια του κου Μητσοτάκη;”.

 

 

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων