Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 14:17

Φ. Κουβέλης:"Είναι στις προτεραιότητές μας η αναβάθμιση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού"

Στην Πρέβεζα βρίσκεται από το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.

56790897 2339190879634218 1770696187280621568 n

Ο κ. Κουβέλης συνοδευόμενος από τους δύο Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού όπου είχε συναντήσεις με τη διοίκηση της Ακαδημίας, το εκπαιδευτικό προσωπικό και αντιπροσωπεία σπουδαστών και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

IMG 1649

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ τόνισε μεταξύ άλλων:

"Βρίσκομαι στην Πρέβεζα ακριβώς διότι ήθελα να δω από πάρα πολύ κοντά την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και να δώσουμε λύσεις σε προβληματικού χαρακτήρα καταστάσεις που έχουν σχέση με τη λειτουργία της Σχολής, την οποία σε κάθε περίπτωση θέλουμε να ενισχύσουμε, να αναβαθμίσουμε τόσο στο επίπεδο του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και σε ζητήματα που αφορούν αυτό καθεαυτό τον εξοπλισμό με τα αναγκαία εκπαιδευτικά υλικά. Συναντήθηκα και με το διοικητή της σχολής αλλά και με όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό και συζητήσαμε για υπαρκτά προβλήματα τα οποία θα έλεγα ότι έχουν πάρει και το χαρακτήρα των χρόνιων προβλημάτων, αλλά νομίζω ότι ήδη οι ρυθμίσεις που προωθούμε δίνουν απάντηση σε πάρα πολλά από εκείνα τα οποία τίθενται κάθε μέρα ως ζητήματα. Είναι στις προτεραιότητές μας η αναβάθμιση της Ακαδημίας και όχι μόνο της Ακαδημίας εδώ στην Πρέβεζα, αλλά η αναβάθμιση όλων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Και με το πρόσθετο δεδομένο ότι σημειώνεται ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από νέους και νέες να πάρουν μέρος και να γίνουν σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού".

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τα προβλήματα της Ακαδημίας στην Πρέβεζα δήλωσε: "Ζητήματα καταβολής αποδοχών στο εκπαιδευτικό προσωπικό δεν υπάρχουν. Υπάρχουν ζητήματα όμως που έχουν σχέση με το δίκαιο αίτημα της αναβάθμισης των αποδοχών των καθηγητών. Υπάρχουν ζητήματα που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων που υπάρχουν χρόνια ολόκληρα, αναφορικά με τους ωρομίσθιους καθηγητές. Βεβαίως η πρώτη κίνηση που κάναμε ήταν να εντάξουμε στην καταβολή των αναδρομικών και το μόνιμο προσωπικό των Ακαδημιών, όπως ακριβώς συνέβη και στο εκπαιδευτικό προσωπικό των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των Πανεπιστημίων της χώρας. Όσον αφορά το κτιριακό της σχολής, το κονδύλι που λέτε πρέπει να εξευρεθεί και θα εξευρεθεί, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ζητήματα επισκευών, ζητήματα αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων. Διότι οι εγκαταστάσεις είναι παλιές, οι ανάγκες γίνονται μεγαλύτερες και θα είναι και αυξημένες εν όψει και του αναμενόμενου γεγονότος της μεγαλύτερης προσέλευσης νέων ανδρών και γυναικών για να ενταχθούν στις ακαδημίες."

Σχετικά με το θέμα της σίτισης ο κ. Κουβέλης τόνισε: "είμαι ενήμερος για το ζήτημα και πρέπει να σας πω ότι ήδη έχει ρυθμιστεί. Αυξάνεται το κονδύλι της σίτισης από 600 σε 1000 ευρώ και πρόκειται σύντομα να υπάρξει η πολύ έμπρακτη και συγκεκριμένη υλοποίηση αυτού του μέτρου, το οποίο είναι ήδη υπογεγραμμένο."

Τέλος, αναφορικά με το Λιμάνι της Πρέβεζας ο Υπουργός δήλωσε πως υπάρχει πλάνο για το Λιμάνι της Πρέβεζας, ωστόσο θα μιλήσει πολύ συγκεκριμένα όταν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μελέτη, η οποία έχει σχέση με την ενίσχυση του λιμανιού της Πρέβεζας.

Πολυμέσα