Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 14:03

Συνάντηση αντιπροσωπείας της δημοτικής κίνησης “Στροφή στο Μέλλον” με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης «Στροφή στο Μέλλον» αποτελούμενη από τον επικεφαλής της παράταξης Ευκλείδη Φονταρά και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, Αθανάσιο Ανωγιάτη, Διονύσιο Κώτση και Μαριάννα Λόη, την Τρίτη, 16-4-2017 επισκέφτηκε τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας (ΔΕΥΑΠ).

Οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία της επιχείρησης με κυρίαρχα αυτά της έλλειψης προσωπικού. Η ΔΕΥΑΠ ενώ έχει κατασκευάσει και συνεχίζει να κατασκευάζει πολλά έργα κοινής ωφέλειας στο Δήμο Πρέβεζας και θα μπορούσε να αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τον Δήμο, δεν έχει την συνεργασία και τη στήριξη που πρέπει, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζει την απαξίωση από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Απόδειξη των παραπάνω είναι ότι ο «Καλλικράτης» δεν εφαρμόστηκε ως προς τα αντικείμενα της επιχείρησης για τις Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου για ψηφοθηρικούς λόγους με επιπτώσεις στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Μεγάλο πρόβλημα για την επιχείρηση αποτελεί η εξωφρενική χρέωση ρεύματος για τη λειτουργία των αντλιοστασίων και του βιολογικού καθαρισμού που αποζημιώνεται σε τιμές οικιακής και όχι βιομηχανικής κατανάλωσης. Το αυξημένο κόστος μετακυλίεται, επίσης, στις τσέπες των Πρεβεζάνων.

Ο κ. Φονταράς τόνισε την κομβική σημασία της ΔΕΥΑΠ εφόσον το αντικείμενό της αφορά το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, το νερό, αλλά και τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Υποστήριξε τη σημασία που έχει η ειλικρινής διαβούλευση, η σωστή μελέτη και σχεδιασμός της λειτουργίας της επιχείρησης, ώστε να επιλέγεται πάντα η πιο οικονομική λύση για τους δημότες με ταυτόχρονη βιωσιμότητα της επιχείρησης.