Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 18:17

Ν. Καλαντζής:"Στις εκλογές αντίπαλός μας δεν είναι το χθες. Είναι τα προβλήματα και οι ανάγκες των πολιτών"

Μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 20 Απριλίου τα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου της παράταξης “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για το Δήμο Ζηρού” στη Φιλιππιάδα.

D4S 8853

Στη δυναμική συγκέντρωση του συνδυασμού “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για το Δήμο Ζηρού” έδωσαν το “παρών' δημότες και κάτοικοι από κάθε Τοπική Κοινότητα. Ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Καλαντζής και υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του Μαΐου, έστειλε -καταχειροκροτούμενος- ξεκάθαρο μήνυμα και κάλεσμα προς τους δημότες για νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Περιέγραψε την τραγική κατάσταση στην οποία παρέλαβε η σημερινή διοίκηση τον Δήμο από την προηγούμενη, έναν Δήμο όπως χαρακτηριστικά τόνισε: “Δίχως όραμα, δίχως οργάνωση, δίχως αξιοπιστία προς τους πολίτες, δίχως αναπτυξιακές προοπτικές”

Και πρόσθεσε: “Σήμερα ο Δήμος έχει αλλάξει άρδην. Αλλάξαμε την κουλτούρα διοίκησης, οργανώσαμε τις υπηρεσίες, δημιουργήσαμε κοινωνικές δομές, ολοκληρώσαμε έργα που είχαν μείνει για χρόνια στα συρτάρια των άλυτων προβλημάτων της περιοχής, όπως για παράδειγμα το έργο της αποχέτευσης στη Φιλιππιάδα, εκπονήσαμε μελέτες και προχωρήσαμε δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα, τόσο στην πόλη της Φιλιππιάδας στην οποία κάνουμε και πιο εκτενή αναφορά σήμερα, όσο και σε κάθε Τοπική Κοινότητα ξεχωριστά”.

D4S 8810

Στη συνέχισε ξεδίπλωσε το νέο όραμα για την πόλη της Φιλιππιάδας και τον Δήμο (σ.σ. για το Θεσπρωτικό θα αναφερθεί αναλυτικά στα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου στο Θεσπρωτικό), όπου θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των παρεμβάσεων, αλλά και των αναπλάσεων δρόμων και Πλατειών, όπως για παράδειγμα της Πλατείας “Παπανδρέου” έναντι του Κέντρου Υγείας και της Πλατείας “Καραμανλή” όπου εκτός από ανάπλαση ο Δήμαρχος Ζηρού ανήγγειλε την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ χωρητικότητας 40 θέσεων.

Επίσης προανήγγειλε την κατασκευή και λειτουργία καινούργιου Παιδικού Σταθμού, διαμόρφωση της εισόδου της Φιλιππιάδας, με ποδηλατοδρόμους και πεζοδρομήσεις, ένα έργο που έχει εγκριθεί η πίστωση (πάνω από 2 εκ. Ευρώ) και έχουν ξεκινήσει οι απαλλοτριώσεις”.

D4S 8810

Ακόμη άσκησε δριμεία κριτική στην προηγούμενη διοίκηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψηφίου δημάρχου κ. Γιολδάση, ωστόσο εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης σημείωσε:

“Στις εκλογές αντίπαλός μας δεν είναι το χθες. Είναι τα προβλήματα και οι ανάγκες των πολιτών. Είναι το αύριο αυτού του τόπου και των παιδιών μας”.

Δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας για όλο τον Δήμο Ζηρού, είπε ότι “στόχος μας είναι ένας Δήμος σύγχρονος, καθαρός, λειτουργικός, με ανθρώπινο πρόσωπο και απόλυτο σεβασμό στον πολίτη και το Περιβάλλον”. Και πρόσθεσε: “Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε την κάθε Τοπική Κοινότητα ξεχωριστά. Έργα έχουν γίνει,και μάλιστα αρκετά,σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, στα δίκτυα ύδρευσης, στην οδοποιία, στην ανακατασκευή 22 σύγχρονων Παιδικών χαρών σε όλο τον Δήμο και θα φτιάξουμε κι άλλες, ωστόσο στη νέα μας θητεία θα δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στα επιμέρους ζητήματα των Τοπικών Κοινοτήτων, της κάθε γειτονιάς”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη στήριξη των αγροτών αναγγέλλοντας ότι μέχρι το τέλος της νέας διοικητικής θητείας δεν θα υπάρχει κτηνοτροφική μονάδα ή μονάδα αγροτικής εκμετάλλευσης δίχως ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στη δυνατή ομάδα της “ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για τον Δήμο Ζηρού” ενώ έστειλε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο μήνυμα αποφασιστικότητας για τη νίκη, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε θα είναι “Νίκη του Δήμου και των Πολιτών”.