Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 19:22

Οι γυναίκες του συνδυασμού «Δημοτική Ανατροπή» γιόρτασαν την «Γιορτή της Μητέρας»

Παραμονή της «Γιορτής της Μητέρας» το Σάββατο 11 Μαΐου 2019,  οι γυναίκες του συνδυασμού «Δημοτική Ανατροπή» του Υποψήφιου Δημάρχου Πρέβεζας κ. Βαγγέλη Ροπόκη, βρέθηκαν σε κεντρικό καφέ της πόλης και έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Οι γυναίκες του συνδυασμού με σύνθημα «Γιατί πάνω από όλα είμαστε γυναίκες και μητέρες», οργάνωσαν μια ξεχωριστή συνάντηση προκειμένου να γιορτάσουν την «Γιορτή της Μητέρας» και πραγματικά η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη καθώς περισσότερες από 60 γυναίκες-μητέρες από την Πρέβεζα έδωσαν το παρών.

Το λόγο πήραν, μεταξύ άλλων, οι Υποψήφιες Δημοτικές Σύμβουλοι κα. Γκόλφω Νικολού και κα. Κυριακή (Κίτσα) Λεοπούλου-Σουρτζή, αναλύοντας το ρόλο που παίζουν οι μητέρες στη ζωή μας και θυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη γιορτή προέρχεται από τα αρχαία χρόνια.

«Το 2019 η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται την Κυριακή 12 Μαΐου. Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την Αρχαία Ελλάδα. Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου. Η Ρέα λατρεύεται σαν η «Μητέρα των Θεών», καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι Αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε Άνοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας. Η Γιορτή της Μητέρας θεωρείται ένας καλός λόγος για εκδηλώσεις ειλικρίνειας για την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφουμε προς το πρόσωπο που μας έφερε στη ζωή»  ανέφεραν και έδωσαν το έναυσμα αμέσως μετά την ομιλία τους να απολαύσουν όλες μαζί, τις ξεχωριστές γλυκές λιχουδιές που είχαν ετοιμάσει οι ίδιες.

γυναικες1

Η εκδήλωση, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς βρήκε ανταπόκριση σε πολλές γυναίκες – μητέρες του Δήμου μας, τις οποίες υποδέχθηκαν άψογα οι υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι του συνδυασμού «Δημοτική Ανατροπή».

Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Ανατροπής