Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 11:45

Δεν συντάσσεται με καμία περιφερειακή παράταξη ο Γιώργος Ζάκας – Στηρίζει Ζαχαριά στο Δήμο Πάργας

Μία αναφορά του υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου Σπύρου Ριζόπουλου στην ομιλία του στην Πρέβεζα, προκάλεσε μία μίνι-σύγχυση για το αν και κατά πόσο στηρίζει κάποια περιφερειακή παράταξη ο περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με την παράταξη “Συμμαχία Ηπειρωτών”, Γιώργος Ζάκας.

Σήμερα ερχόμενος εδώ διάβασα στο fb την ανάρτηση ενός ανθρώπου του οποίου τη συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση και δη στο περιφερειακό συμβούλιο παρακολούθησα όλα αυτά τα χρόνια και θέλω να τον συγχαρώ για την πορεία του. Ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την υποψηφιότητά του ως περιφερειακός σύμβουλος στο ΠΕ Πρεβέζης και θέλω να τον ευχαριστήσω και να του πω ότι θα μας λείψει στο νέο περιφερειακό συμβούλιο το οποίο θα είναι προϊόν συλλογικό όπως ακριβώς το φανταζόταν εκείνος, ο Γιώργος Ζάκας. Γιώργο σε ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στην Ήπειρο”, είπε ο κ. Ριζόπουλος, με τον Γιώργο Ζάκα να αναφέρει σε γραπτή του δήλωση:

“Μετά από 9 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπηρετώντας σε θέσεις που οι συμπολίτες μου με εξέλεξαν, αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω για την τιμή, υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Πρώτος  με 3050 σταυρούς, σε έναν αγώνα μοναχικό, χωρίς μηχανισμούς, διεκδικώντας το δίκαιο, το νόμιμο το συμφέρον του τόπου μου, με μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση από την προσφορά στον συμπολίτη . 
Ποτέ δεν αντιμετώπισα την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως χώρο επαγγελματικής ανέλιξης, για πολύχρονη καριέρα, που κάποιοι ακόμη αρνούνται να εγκαταλείψουν προετοιμάζοντας τη διαδοχή για τα παιδιά τους. 
Το επάγγελμά μου δεν είναι Πολιτικός.
Είναι Βιολόγος. 
Γι' αυτό αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, χωρίς όμως να εγκαταλείπω. Παραμένω ενεργός πολίτης και δημότης, ενώ θα προσπαθώ να συμβάλλω σημαντικά στην ορθή λειτουργία της Περιφέρειας και του Δήμου που κατάγομαι και ζω, με εφόδια την εμπειρία μου, την διάθεση για προσφορά στον τόπο που αγάπησα, την επιστήμη μου και οχι μόνο . 
Έμαθα πολλά. Ελπίζω να πρόσφερα και πρόσθεσα κάτι.

Ευχαριστώ, επίσης, την παράταξή μου "Συμμαχία Ηπειρωτών " τον επικεφαλής και άρχοντα του πολιτικού ήθους και αξιοπρέπειας τον Γιώργο τον Ζάψα για τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και την ελευθερία που μου παρείχε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μου και για την τιμή να με ορίσει επικεφαλής του συνδυασμού μας στην Πρέβεζα το 2014 καθώς και όλες σχεδόν τις παρατάξεις που μου πρότειναν και τώρα να είμαι υποψήφιος . Ευχαριστώ επίσης την παράταξη ''Ήπειρος Τόπος να Ζεις'' τον κορυφαίο πολιτικό μέντορα Βαγγέλη Αργύρη που από το 2011 με ανέδειξε και με μύησε στον υπέροχο ταξίδι της πολιτικής . Τους φίλους υπέροχους ανθρώπους και εξαιρετικούς πολιτικούς Μάκη Χατζηεφραιμίδη και Δημήτρη Χαμπίμη και τόσους άλλους συνοδοιπόρους που με δίδαξαν ήθος.
Τέλος επειδή πιστεύω πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι υπεράνω χρωματισμών, ιδεολογικών αγκυλώσεων, λαϊκιστικών εξάρσεων και κομματικών και άλλων σκοπιμοτήτων, δηλώνω οτι στηρίζω ενεργά τον Νίκο Ζαχαριά που το κάνει πράξη σε μια ειλικρινή προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών του Δήμου μας όταν χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν κάτω από όριο της φτώχειας, χιλιάδες είναι άνεργοι και όταν αρκετοί νέοι εγκαταλείπουν το Δήμο για άλλους πιο φιλόξενους. 
Οι συνδημότες μας έχουν επιλογή και πρέπει να την διεκδικήσουν. Μπορούν να κάνουν την διαφορά ! Δεν είναι όλοι το ίδιο!

 

Μαχητικά, 

Ζάκας Γιώργος

 Βιολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 

Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου”.