Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 11:37

Ένα ολιστικό ριζοσπαστικό “άλμα προς το μέλλον” για το Δήμο Πρέβεζας περιλαμβάνει το πρόγραμμα της “Στροφής στο Μέλλον” του Ευκλείδη Φονταρά (vid)

Στην Οικία Αθανασιάδη το βράδυ της Δευτέρας, παρουσίασε η δημοτική παράταξη “Στροφή στο Μέλλον” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ευκλείδη Φονταρά, το πρόγραμμά με το οποίο διεκδικεί την ψήφο των πολιτών του Δήμου Πρέβεζας στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

IMG 0348

Ένα πρόγραμμα συνεκτικό, που περιγράφει ένα ολιστικό “άλμα προς τα εμπρός” για το Δήμο, με άμεσους και μεσοπρόθεσμους στόχους, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Στρατηγική για μία e-πόλη υπηρεσιών, μία “έξυπνη” πόλη στα χνάρια του μοντέλου των Τρικάλων, σχέδιο και όραμα για τους ανεκμετάλλευτους και αξιοποιήσιμους χώρους του Δήμου υπέρ των πολιτών, ανάπτυξη δομών και πολιτικών αναβάθμισης του πολιτισμού, του αθλητισμού και του ευ ζειν, αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας (καθαριότητα, αδέσποτα κ.α.).

IMG 0345

Ο κ. Φονταράς περιέγραψε και τους 4 άξονες που θα στηριχθεί η πρόταση της “Στροφής στο Μέλλον” για να λειτουργήσει το Δήμο τις πρώτες 100 ημέρες, εφόσον εκλεγεί ως δημοτική αρχή.

Οι άξονες αυτοί είναι:

-Άμεση επέμβαση για τη σωτηρία του Κάστρου των Φυλακών

-Ρυθμίσεις για να λυθεί το ζήτημα του δημοτικού κοιμητηρίου

-Επεμβάσεις για να δρομολογηθούν λύσεις για το θέμα των αδέσποτων ζώων

-Περιουσιολόγιο για να γνωρίζει επακριβώς ο Δήμος την περιουσία του

“Είμαστε μία πλατιά διεκδικητική και ενωτική συμμαχία ενεργών πολιτών που στοχεύουμε να βάλουμε τέλος στη στασιμότητα του Δήμου μας και να γίνουμε το εφαλτήριο για ένα ποιοτικό άλμα στο μέλλον που δεν θα διαχειριστεί απλά τα δεδομένα αλλά θα αλλάξει τα πράγματα προς όφελος των δημοτών μας.

Προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον ενάντια στην αδιαφορία και τα ατομικά μικροσυμφέροντα, θα αντιπροτείνουμε μορφές ήπιας ανάπτυξης με σεβασμό στο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον και στο ανθρώπινο δυναμικό μαζί με τους πολίτες του δήμου μας”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα της παράταξης του Ευκλείδη Φονταρά, το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της “Στροφής στο Μέλλον” για να μπορεί να είναι δημόσιο στους πολίτες.

 IMG 0350

Στην εκδήλωση έγινε αναλυτική παρουσίαση των αξόνων του προγράμματος, από υποψηφίους και μέλη της παράταξης.

 

Η Ελένη Τσόγκα αναφέρθηκε στους παρακάτω τομείς:

IMG 0343

Ι. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1. ΠΑΙΔΕΙΑ

Προγραμματισμός και εκπόνηση κατάλληλων μελετών για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων και νηπιαγωγείων με προτεραιότητα στη στέγαση του Μουσικού Σχολείου.

Μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ σε ανενεργό κτήριο του ΚΕΓΕ. Συντήρηση και άμεση επισκευή των σχολικών κτηρίων, προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ ,ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ κ.λ.π.

Ενεργή συμμετοχή του Δήμου στην επίλυση προβλημάτων μαθητών με μαθησιακά ή άλλα προβλήματα, (ενδοσχολική βία, πρόληψη ναρκωτικών και άλλων εθισμών, κοινωνικού αποκλεισμού, ασιτίας κ.ά.) και ενίσχυση της Δια Βίου εκπαίδευσης.

Υποστήριξη, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, δημιουργία παιδικής βιβλιοθήκης καθώς και κινητής βιβλιοθήκης και ενίσχυση Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας.

Διοργάνωση ετήσιου φεστιβάλ των επιστημών με συμμετοχή μαθητών όλων των βαθμίδων.

Μείωση ψηφιακού χάσματος με τη διοργάνωση δωρεάν σεμιναρίων νέων τεχνολογιών.

Συνεργασία με την Επιτροπή Παιδείας για παροχή εκπαίδευσης μέσα από δομές « Δια Βίου Μάθηση», Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εκπαίδευσης Νέων, ενώ προτείνεται να καθιερωθούν Δωρεάν σεμινάρια δημιουργικής απασχόλησης κ.α.

 

Ι. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  • Συντήρηση όλων των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στη διαχείριση του δήμου.

  • Συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους και στελέχωση των αθλητικών εγκαταστάσεων με το αναγκαίο προσωπικό.

  • Συντήρηση και αναδιοργάνωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κυανή Ακτή με στόχο τη συνεχή λειτουργία του κολυμβητηρίου όλο το χρόνο και τη βελτίωση των υποδομών των γηπέδων μπάσκετ και τένις.

  • Κατασκευή σύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου.

  • Εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Σταδίου Πρέβεζας με δημιουργία στίβου οκτώ διαδρομών, αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού, αντικατάσταση της στέγης αμιάντου, αναβάθμιση βοηθητικού χώρου προπόνησης και αποδυτηρίων.

  • Εκσυγχρονισμός των δημοτικών σταδίων Λούρου και Ζαλόγγου.

  • Δημιουργία ναυταθλητικού κέντρου για θαλάσσια αθλήματα.

  • Συντήρηση και εκσυγχρονισμό πίστας Moto-Cross στον «Κούκο», δημιουργία Πίστας αναρρίχησης στο Ζάλογγο και νταμάρι Αγ. Θωμά και κατασκευή πίστας skateboard

 

Ο Διονύσης Παπανίκος και ο Κώστας Ντάλλας τόνισαν για τα περιβαλλοντικά ζητήματα:

 IMG 0353

Ι. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4. ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4.1 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

  • Εκπόνηση Μελέτης ολοκληρωμένου τοπικού συστήματος διαχείρισης αστικών αποβλήτων και Ίδρυση κατάλληλου Συντονιστικού Μηχανισμού υπεύθυνου για την οργάνωση και παρακολούθηση του.

  • Υπογειοποίηση των κάδων στο ιστορικό κέντρο. Υλοποίηση κεντρικού Πράσινου Σημείου, δημιουργία Πράσινων Σημείων Συλλογής μικρής κλίμακας εντός πόλης και στις πρώην έδρες των Καποδιστριακών δήμων και δημιουργία Κινητού Εκπαιδευτικού Πράσινου Σημείου για την προώθηση της δράσης. Οργάνωση δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων (αποβλήτων τροφίμων /πράσινων αποβλήτων).

  • Πιλοτική εφαρμογή συστήματος διαλογής απορριμμάτων στην πηγή με ανταποδοτική πολιτική (π.χ. μείωση δημοτικών τελών). Προώθηση κομποστοποίησης με ενημέρωση και δωρεάν διάθεση κομποστοποιητών.

  • Ένταξη προγραμμάτων ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία. - Εκσυγχρονισμός και οργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας, εκσυγχρονισμός στόλου των απορριμματοφόρων, ανανέωση των κάδων, αύξηση και μονιμοποίηση του προσωπικού καθαριότητας.

 IMG 0354

Ι. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4. ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4.2 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΠΙΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

  • Ολοκληρωμένο σχέδιο διάσωσης του παράκτιου χώρου. Άμεση συνεργασία με επιστημονικούς φορείς για τις διαβρώσεις των ακτών, ειδικά στον Αμβρακικό κόλπο.

  • Υποστήριξη δράσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για ανάδειξη και αξιοποίηση του Αμβρακικού κόλπου και των ακτών του.

 

Ι. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4. ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4.2 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΠΙΟΥ ΛΟΥΡΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

  • Χωροθέτηση των παραποτάμιων ζωνών του Λούρου και του Αράχθου, με καθορισμό επιτρεπόμενων χρήσεων και δραστηριοτήτων.

  • Εγκατάσταση Κέντρου Ερμηνείας Περιβάλλοντος με θέμα το ποτάμιο και παραποτάμιο σύστημα, στο Δάσος του Αγίου Βαρνάβα.

  • Συνεργασία με την Ι. Μ. Προφήτου Ηλία για την λειτουργία του Κέντρου Υγροτόπων Ροδιάς, και του Κέντρου Ενημέρωσης με ταυτόχρονη πραγματοποίηση ξεναγήσεων με σκάφη στο Βάλτο Ροδιάς και με τα πόδια στην αναστηλωμένη Μονή Ροδιάς.

 

Ι. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4. ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4.2 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΠΙΟΥ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

- Σύνταξη Διαχειριστικών Μελετών με σκοπό την προστασία και την αξιοποίησή των δασικών εκτάσεων σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων με αυτό για την αξιοποίηση των Δημόσιων περιαστικών δασών, που αφορούν άμεσα την ποιότητα ζωής των Δημοτών (Μονολίθι, Καμαρίνα, Λεκατσά κλπ.). Διενέργεια αναδασώσεων σε υποβαθμισμένα δασικά οικοσυστήματα. - Συνεργασία με το Δημόσιο και εκπόνηση μελετών για την προβολή και αναβάθμιση μονοπατιών για περιηγητικών διαδρομών.

 

Ι. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4. ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4.3 ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πρόγραμμα βαφής και αποκατάστασης προσόψεων κτηρίων του ιστορικού κέντρου και του παραλιακού μετώπου, και ανάδειξη διατηρητέων κτηρίων. Πρόγραμμα «Εικαστικών παρεμβάσεων σε τυφλές όψεις κτηρίων» σε γειτονιές με πυκνή δόμηση με ταυτόχρονη αξιοποίηση των ακάλυπτων χώρων. Αξιοποίηση ανενεργών ακίνητων για τη στέγαση πολιτιστικών φορέων, συνεργατικών χώρων νέων ή φοιτητικών κατοικιών. Προκήρυξη μελετών για την ανάπλαση των παραθαλάσσιων οικισμών (Κανάλι, Καστροσυκιά κλπ) για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή τους.

 

Ι. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4. ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4.4 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ - Αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των Δήμων και τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος και αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ΑΠΕ. - Προώθηση καινοτόμων δράσεων όπως Δημιουργία Δημοτικού Μητρώου Ευάλωτων Καταναλωτών και συνέργεια μεταξύ Δήμου και πολιτών για τη Δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων με σκοπό τη δημιουργία ενέργειας με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

 

Ο Παναγιώτης Λελοβίτης αναφέρθηκε στα παρακάτω ζητήματα:

 IMG 0357

Ι. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  • Αναβάθμιση και στήριξη των υπαρχόντων πολιτιστικών εκδηλώσεων, επέκταση του Φεστιβάλ Πρέβεζας τόσο χρονικά (φεστιβάλ τεσσάρων εποχών) όσο και χωρικά (στις τοπικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου).

  • Συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών (Πολιτιστικό Κέντρο, Θεοφάνειος Αίθουσα Τέχνης, Δημοτική Πινακοθήκη, Αρχαιολογικό Μουσείο, Ναυτικό Μουσείο κλπ). Λειτουργία Κινηματογράφου σε μόνιμη βάση.

  • Άμεση επίλυση του προβλήματος συνύπαρξης «Κηποθέατρου» και «Θερινού κινηματογράφου» και διεκδίκηση νέων χώρων πολιτισμού στα στρατόπεδα της πόλης.

  • Συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία για τη μετατροπή της Νικόπολης σε πρότυπο αρχαιολογικό χώρο διεθνούς επιπέδου και γενικότερη αξιοποίηση της πολιτιστικής “Προίκας” της πόλης.

  • Εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία Μουσείου Πόλης σύγχρονων προδιαγραφών.

  • -Λειτουργία Μουσείου Ζογγολόπουλου στην Καμαρίνα.

 

Ο Βασίλης Κωστούλας στάθηκε στην αναπτυξιακή συγκρότηση της περιοχής:

 IMG 0363

ΙΙ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ 1. ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

  • Σύνδεση του δήμου με τα μεγάλα οδικά δίκτυα μέσω της αναβάθμισης του δρόμου Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, ολοκλήρωση σύνδεσης της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια και με την Αμβρακία Οδό. - Εξασφάλιση πρόσβασης όλων των κοινοτήτων στη θάλασσα με τη βελτίωση των οδικών δικτύων. -Εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με διαπλατύνσεις και βελτιώσεις της ποιότητας των πεζοδρομίων, δημιουργία ολοκληρωμένου και ασφαλούς δικτύου ποδηλατοδρόμων, δημιουργία παρόχθιας ζώνης για πεζούς και ποδήλατο από τη Μαργαρώνα μέχρι τον Παντοκράτορα. Σύνδεση του δήμου μας με το ευρωπαϊκό δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών (Eurovelo).

  • - Δημιουργία στόλου συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων για δωρεάν χρήση από τους πολίτες με εφαρμογή ηλεκτρονικού εντοπισμού, καθώς και ποδηλάτων – ταξί. Προώθηση ηλεκτροκίνησης και πρόβλεψη για θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε χώρους στάθμευσης.

  • - Μέτρα για τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης με ταυτόχρονη εξασφάλιση τρόπου εξυπηρέτησης των δημοτών (δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, εφαρμογές “έξυπνης πόλης” κ.α.)

Η Μάρη Αράπη ανέλυσε τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα:

 IMG 0366

ΙΙ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ 2. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

  • Ενεργοποίηση του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης στο Δήμο Πρέβεζας, υποστήριξη συνεργατισμού και παραχώρηση έναντι μικρού αντιτίμου δημοτικών εκτάσεων για νέες καλλιέργειες σε συνεταιρισμούς νέων παραγωγών.

  • - Δημιουργία πρότυπης Αγροτικής Αγοράς.

  • - Στήριξη του συνεταιρισμού αλιέων και αλιευτικών καταφυγίων και δημιουργία οργανωμένης ιχθυαγοράς.

  • - Ορθή κατανομή των βοσκοτόπων και έργα βελτίωσής του για τη στήριξη της ζωικής παραγωγής.

 

ΙΙ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ 3. ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

  • Διεκδίκηση της άμεσης τήρησης των υποχρεώσεων της ΕΤΒΑ για τα έργα υποδομής και ομαλής λειτουργίας της ΒΙΠΕ.

  • - Στήριξη της λειτουργίας και δημιουργία παραγωγικών μονάδων, κυρίως μικρού μεγέθους και χαμηλής περιβαλλοντικής όχλησης, που θα αξιοποιούν τους ντόπιους πλουτοπαραγωγικούς πόρους. Στήριξη μονάδων επεξεργασίας – τυποποίησης και συσκευασίας προϊόντων διατροφής, ντόπιας παραγωγής.

  • - Σύζευξη φωτοβολταϊκής ηλεκτροπαραγωγής με οποιαδήποτε μορφή βιομηχανικής μεταποίησης

 

Στον τουρισμό στάθηκε η Κική Σακκά:

 IMG 0368

ΙΙ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ 4. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Στόχος μας είναι μια τουριστική ανάπτυξη η οποία θα βασίζεται στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και του σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον, που αποτελεί θεμελιώδες ζήτημα για την οικονομική αναγέννηση και τόνωση της τοπικής οικονομίας, με διασπορά του αναπτυξιακού οφέλους σε όλες τις περιοχές του Δήμου και σε όλους του πολίτες.

  • Δημιουργία ειδικής υπηρεσίας τουρισμού, η οποία σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, θα οργανώνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος, καθώς και δημιουργία ολοκληρωμένου ψηφιακού ιστότοπου (web site), με πληροφορίες, χάρτες, τουριστικά αξιοθέατα κλπ.

  • - Υποστήριξη και προώθηση από το δήμο όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως πολιτισμικός, ιαματικός, συνεδριακός, γαστρονομικός, ποδηλατικός, μαθητικός, οικοτουρισμός με ιδιαίτερη έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό, αξιοποιώντας όλα αυτά τα στοιχεία που καθιστούν την περιοχή μας μοναδικό τουριστικό προορισμό.

  • - Ενίσχυση δράσεων για τη δημιουργία πολυχώρων ψηφιακής αναπαράστασης ιστορικών, µυθολογικών και άλλων πολιτιστικών στοιχείων.

  • - Αναβάθμιση του τουριστικού τρένου και λειτουργία σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου λεωφορείου/mini bus.

  • - Διερεύνηση δυνατότητας επαναλειτουργίας παλιάς “βενζίνας” Πρέβεζας - Ακτίου.

Για την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων μίλησε η Μαριάνα Λόη:

IMG 0371

ΙΙ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ 5. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ

  • Προκήρυξη μελέτης για το σύνολο της περιοχής Κάστρο Αγίου Γεωργίου – Κυανή Ακτή – Παντοκράτορας, και ενεργοποίηση του νότιου πυρήνα της πόλης ως Πολιτιστικό και Αισθητικό πάρκο υψηλών προδιαγραφών, ενοποίηση όλου του παραλιακού μετώπου από τη Μαργαρώνα ως τον Παντοκράτορα ως μια ενιαία ζώνη αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.

  • - Διασφάλιση πλαισίου προστασίας των κάστρων της πόλη και άμεσες ενέργειες για την ενεργοποίηση των ιστορικών αυτών συνόλων ως μέρη του ιστού της, ώστε να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στο δημόσιο βίο.

  • - Το κάστρο του Αγίου Γεωργίου είναι από μόνο του υψίστης σημασίας καθώς αποτελεί «κλασικό δείγμα των οχυρώσεων του Αλή πασά». Τα υπόγεια καταφύγιά του θα μπορούσαν να είναι επισκέψιμα, ενώ ο χώρος θα μπορούσε να αποδοθεί στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, λειτουργώντας ακόμα περιοδικά για εκπαιδευτικές δραστηριότητες. - Διενέργεια δοκιμαστικών τομών στη θέση του στρατοπέδου Σολωμού όπου υπήρξε το Κάστρο της Μπούκας, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Ενέργειες για την απόδοση του χώρου στο Δήμο και προκήρυξη μελέτης που θα περιλαμβάνει ήπιες παρεμβάσεις, με χρήσεις αναψυχής και πολιτισμού, σε συνέχεια των υφιστάμενων χρήσεων.

 

ΙΙ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ 5. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ

  • Συνεργασία με την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση της μελέτης για το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα και την άμεση υλοποίηση του έργου ως χώρου πρασίνου, πολιτισμού και διοικητικών χρήσεων.

  • Άμεσες ενέργειες για την αναστήλωση του Κάστρου του Παντοκράτορα, το οποίο ανήκει στο δήμο. Σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Υπουργείο Πολιτισμού είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν μελέτες για την εξασφάλιση της διάσωσης του μνημείου και η απόδοσή του ξανά στη ζωή της πόλης.

  • - Ενέργειες για την απόδοση στην πόλη του στρατοπέδου Κονκουρή, στο οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο.

  • - Αναβάθμιση ελεύθερων χώρων σε επίπεδο γειτονιάς και συντήρησή τους, με διαρκείς δράσεις ώστε οι ελεύθεροι χώροι να παραμένουν ενεργοί και καθαροί και να μην πέφτουν σε καθεστώς εγκατάλειψης.

 

ΙΙ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ 5. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ

  • Πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών και σύσταση ειδικής επιτροπής διασφάλισης της ποιότητας και της ασφάλειάς τους. Σχεδιασμός και δημιουργία νέων χώρων για παιδικές χαρές σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό του ΓΠΣ.

  • - Δημιουργία και αναβάθμιση των πλατειών σε όλα τα χωριά του δήμου, αναγνωρίζοντας πως «η πλατεία του χωριού» ήταν, είναι και θα είναι επίκεντρο της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής τους και των ανθρώπων τους.

  • - Αντιμετώπιση του ευαίσθητου ζητήματος των αδέσποτων ζώων, με τη λειτουργία μεγάλης έκτασης οργανωμένου καταφυγίου και συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις για τη σύσταση υπηρεσίας υιοθεσίας τους.

Στα θέματα υγείας και στη στρατηγική για μία “έξυπνη πόλη” αναφέρθηκε ο Θανάσης Ανωγιάτης:

 IMG 0373

Ι. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3. ΥΓΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

  • Αναβάθμιση του Νοσοκομείου (καλύτερες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας, εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων). Συστράτευση με όλους τους φορείς για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της κατασκευής νέου Νοσοκομείου.

  • - Στήριξη των δομών ψυχικής υγείας, ψυχοκοινωνικής φροντίδας και αποκατάστασης. Δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής σε επίπεδο Δήμου για την ψυχολογική υποστήριξη ευάλωτων ατόμων, με συμβουλευτικό χαρακτήρα.

  • - Στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου με προσφορά πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας σε ευάλωτους πληθυσμούς.

  • - Ουσιαστική στήριξη των Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) και του Κέντρου Κοινότητας.

  • - Κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των εθελοντών για την επιπλέον ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου και του κοινωνικού παντοπωλείου

 

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ζητούμενο για εμάς είναι ένας Δήμος με ανθρώπινο πρόσωπο και με ενεργούς πολίτες. Έξυπνη πόλη είναι η πόλη που χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να ικανοποιήσει τους στρατηγικούς και τακτικούς της στόχους. Πολίτες και οι ΜΜΕ απουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό από τη λήψη αποφάσεων και την εφαρμογή του σχεδίου. Οι χρήστες και οι μικρές επιχειρήσεις να γίνουν πραγματικοί ενδιαφερόμενοι για τη βιώσιμη και έξυπνη πόλη, πάνω και πέρα από την ιδιότητά τους ως καταναλωτές υπηρεσιών.

 

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής διαβούλευσης καθώς και παρακολούθηση μέσω Internet των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. - Δημιουργία και επέκταση δικτυακών υποδομών - Δημιουργία - Χρήση web & mobile εφαρμογής για το δήμο με στόχο την ταχύτερη, πληρέστερη και πιο άμεση επικοινωνία δημοτών και επισκεπτών με τις δημοτικές υπηρεσίες. - Προώθηση του θεσμού των συμμετοχικών προϋπολογισμών, όπου οι πολίτες καταθέτουν προτάσεις, στοιχειωδώς προϋπολογισμένες, οι οποίες αφού αξιολογηθούν, δρομολογούνται για χρηματοδότηση και υλοποίηση. <<Έξυπνη πόλη, ενεργοί δημότες στην πράξη>>

 

Ενδεικτικά Χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιηθούν: 1. WiFi4GR 2. Έξυπνες πόλεις 3. Έξυπνοι αθλητικοί χώροι 4. Δημιουργία ανοιχτών εμπορικών κέντρων «open malls» 5. Visit Greece 6. Ψηφιακές δεξιότητες 7. Horizon2020.

 

 

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων