Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 15:13

Ένα οραματικό σχέδιο για την αναμόρφωση και ενοποίηση του Θεσπρωτικού κατέθεσε ο Νίκος Καλαντζής (pics)

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι να εκφραστούν στις κάλπες οι πολίτες της χώρας, για να εκλέξουν Δημάρχους και Περιφερειάρχες και στο Δήμο Ζηρού, κατατέθηκε ένα οραματικό και φιλόδοξο -με την καλή έννοια- σχέδιο για το Θεσπρωτικό, από το νυν Δήμαρχο και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Πορεία” Νίκο Καλαντζή.

Το Θεσπρωτικό, ένα παλαιό κεφαλοχώρι (όπως το ονόμαζαν οι παλιοί) ή κωμόπολη της Λάκκας Σουλίου, που στοχεύει με μικρά βήματα να μετεξελιχθεί σε μία μικρή πόλη και εφ' όσον υλοποιήσει ο Δήμος μία σειρά δράσεων σε συνδυασμό με την έντονη δράση συλλόγων και ομάδων πολιτών, έχει ευνοϊκές προοπτικές να τα καταφέρει, να ενοποιηθεί και να αναπτυχθεί περισσότερο.

fwtorealistiko 3

“Μόνο μετρήσιμα αποτελέσματα θέλω να κρίνετε από τη δική μας θητεία και να δείτε το κοστολογημένο μας πρόγραμμα”, είχε πει ο κ. Καλαντζής στα πρόσφατα εγκαίνια του προεκλογικού του κέντρου στο Θεσπρωτικό (δείτε ΕΔΩ) και το atpreveza.gr παρουσιάζει ένα δείγμα της οραματικής ανάπλασης που μελετά ο Δήμος στην πλατεία Μεσοχωρίου (η μελέτη για τα έργα ανάπλασης είναι σε διαδικασία ανάθεσης), που περιλαμβάνει και την κατασκευή ανοιχτού θεάτρου 400 θέσεων στο πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Ένα κτίριο, που άλλαξε όψη έπειτα από πολλά χρόνια εγκατάλειψης. Μετά από την ανακαίνιση του εσωτερικού χώρου όπου τώρα στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου, πραγματοποιήθηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου, εργασίες υδροβολής και αμμοβολής, τόσο στο κτίριο, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και στον παρακείμενο Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου και τον περιβάλλοντα χώρο του. Ένα κτίριο κόσμημα για το Θεσπρωτικό αλλά και ολόκληρο τον Δήμο Ζηρού, απέκτησε και πάλι τη χαμένη του λάμψη.

Επίσης έχει υπογραφεί σύμβαση και αφορά στην εκτέλεση των απαραίτητων οικοδομικών και ηλεκτρολογικών εργασιών προκειμένου ο εν λόγω χώρος να καταστεί λειτουργικός ως χώρος πολλαπλών χρήσεων (γραφεία, βιβλιοθήκη, αρχειοθήκη, αίθουσα συνεδριάσεων-πολλαπλών χρήσεων κ.λπ.), αλλά και να αναβαθμιστεί ενεργειακά.

Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA CBC “Greece-Albania 2014-2020”, ανέφερε ο Δήμαρχος.

IMG 3482

Αξίζει να σημειωθεί πως στο χώρο πραγματοποιήθηκε και το Συμπόσιο Γαστρονομίας της Λάκκας Σουλίου, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μάλιστα η εικόνα έφτασε μέσω σύγχρονων τεχνολογιών και στους απόδημους Λελοβίτες.

Στα παραπάνω πρέπει να επισημανθεί η πρόταση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Φιλόδημος για Βελτίωση – Ανακαίνιση κτιρίου δωρεάς Αθ, Καλδάνη (θα γίνει ένα πολυδύναμο κέντρο πολιτισμού), η οποία έχει ώριμη μελέτη, οι νέες είσοδοι του Θεσπρωτικού με κατασκευή περιφερειακής οδού, η περαιτέρω πλακόστρωση του Θεσπρωτικού με τα ίδια δομικά υλικά, ώστε να αποκτήσει ενοποιημένη μορφή και κυρίως -και πολύ σημαντικό- η αναβάθμιση του περιαστικού δάσους του Θεσπρωτικού.

Παραθέτουμε επίσης τις δεσμεύσεις του Νίκου Καλαντζή για δύο μεγάλης σημασίας αθλητικά έργα για τη Δ.Ε. Θεσπρωτικού:

 

Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου

Είναι σε διαδικασία ανάθεσης η μελέτη κατασκευής κλειστού Γυμναστηρίου με χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων. Πρόκειται για ένα έργο, που επίσης αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων, των αθλητικών Συλλόγων και των νέων του Θεσπρωτικού αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

 

Κατασκευή στεγάστρου στο Δημοτικό Στάδιο

Έχει υποβληθεί από τον Δήμο Ζηρού πρόταση για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”, έργου αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου “Κατερίνα Θάνου” με την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου επί των υφιστάμενων κερκίδων.

 22990ad701f31a4bbc7d94f4bb7971d4 XL

Σε συνδυασμό με την μεγάλη ανάπλαση της Πλατείας του Θεσπρωτικού, η οποία όπως είπε ο Δήμαρχος: “Θα προχωρήσει. Είναι δεδομένο...”, πετυχαίνεται μία διαδικασία πλήρους αναμόρφωσης του Θεσπρωτικού με μεγάλη βάση στα παρακάτω στοιχεία:

 

  • Πολιτισμός

  • Αθλητισμός

  • Ποιότητα Ζωής

  • Εξωστρέφεια

  • Υποδομές



Στοιχεία δηλαδή που αποζητούν οι πλέον μοντέρνοι Δήμοι της χώρας. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα οραματικό πλάνο για τη Δ.Ε. Θεσπρωτικού, μελετημένο και κοστολογημένο! Και ασφαλώς και μεγάλη πρόκληση θα αποτελέσει η υλοποίησή του...

Fwtorealistiko 1