Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 11:09

Δημόσια δήλωση του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου της “Στροφής στο Μέλλον” Μπάμπη Μακρή για τις εκλογές

Είμαι ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Μακρής, από το Συκούριο της Λάρισας, μόνιμος κάτοικος  Καμαρίνας Ζαλόγγου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό ''Στροφή στο Μέλλον'', με δήμαρχο τον Ευκλείδη Φονταρά.

Έχω δηλώσει δημοσίως, εδώ και χρόνια, ότι με αυτό τον τόπο, την Πρέβεζα και το Ζάλογγο, που επέλεξα να ζήσω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου, διατηρώ μία βαθιά ανταποδοτική σχέση, επιλέγοντας να μην διάγω σαν μέτοικος αλλά ισότιμος πολίτης του Δήμου.

Όντας ενεργός πολίτης, (θεωρώ ότι η υπηρεσία μου προς τον Έλληνα Πολίτη σαν Ιπτάμενος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ''χωράει'' σ' αυτόν το χαρακτηρισμό) αποφάσισα τη συμμετοχή μου  στα δημόσια δρώμενα της Πρέβεζας.

Γνωρίζω πολύ καλά Γεωμετρία και Άλγεβρα, αγγλικά, λίγα γαλλικά,βασικές μουσικές γνώσεις φλάουτου. Κατέχω την πολεμική αεροπορική τέχνη. Μελετώ φιλοσοφία και ψυχολογία και ασκώ ελεύθερα τη γλυπτική τέχνη. Διατηρούμαι σε μια κατάσταση μαθητείας για οτιδήποτε προάγει αυτό που Ελληνικά ορίζεται ως Αρετή. Γνωρίζω την καλλιέργεια του καπνού, της ελιάς, των οπωροκηπευτικών και της αμπέλου, καθώς και την παρασκευή αρίστης ποιότητος οίνου και τσίπουρου. Γνωρίζω την τέχνη κατασκευής θολωτού ξυλόφουρνου και αυτή της βαφής ενός νέου κτηρίου, είμαι κηπουρός και, ενίοτε, κτηνοτρόφος. Υπήρξα και κυνηγός και ψαράς. Μαγειρεύω πολύ καλά και ψήνω άριστα. ''Ταξιδεύω'' με τον καλό κινηματογράφο, αγαπώ την ορειβασία και λατρεύω το Μονολίθι τον Οκτώβριο. Έχω βιώσει πλήρως το ''πυρ γυνή και θάλασσα'' και επιβίωσα. Επιδιώκω την αυτάρκεια και παροτρύνω, όσους μπορούν, να ζουν κοντά στη φύση, σε οικισμούς, χωριά , μικρές κοινότητες, όσο το δυνατόν μακριά από τις υπερπληθυσμικές πόλεις, χωρίς όμως να αποκόπτονται από τον κοινωνικό ιστό.  Υπερθεματίζω στις αρετές της Ομόνοιας της Δικαιοσύνης και της Φιλίας. Με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως ο λόγος του Ιησού. Στον κήπο μου ανεμίζει πάντα η Ελληνική σημαία , στη μνήμη των αεροπόρων που χάθηκαν και σαν απάντηση προς όσους θα ήθελαν να μονοπωλήσουν το Ελληνικό Σύμβολο. Εκτιμώ την προσφορά της γυναίκας μητέρας-συντρόφου  και προσδοκώ ότι όσο θα αυξάνεται η συμμετοχή της σε θέσεις λήψης αποφάσεων θα ειρηνεύει σιγά σιγά ο κόσμος. Θεωρώ ότι  όταν κανείς προτίθεται να κάνει κάτι, να το κάνει όσο καλύτερα μπορεί. Ως προς τον τρόπο άσκησης των δημοτικών καθηκόντων έχω την άποψη ότι ο εκλεγμένος οφείλει να λειτουργεί σαν ο υπηρέτης και ο εντολοδόχος των πολιτών και επ' ουδενί ως αφέντης του δημοσίου.

Για στη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ''Στροφής στο Μέλλον'' έχω μία υψηλή εγγύηση:Τον Ευκλείδη Φονταρά, έναν από του πρώτους φίλους που έκανα στη Πρέβεζα . Έναν άνθρωπο με καθαρή σκέψη, υψηλή αντίληψη για το δίκαιο, ανθρωπιστή, δημοκρατικό, χωρίς δόλο,άνθρωπο της εργασίας και της προσφοράς. Συνυπολογίζοντας την ποιότητα των συνυποψηφίων δημοτικών συμβούλων και την πληρότητα του προγράμματός μας, είναι ο κατάλληλος  Δήμαρχος που χρειάζεται η Πρέβεζα. 

 

 Ζητάμε την ψήφο σας, έχοντας τη γνώση, τη δύναμη και τη θέληση να την αξιοποιήσουμε για το κοινό συμφέρον. Επιλέξτε με νηφαλιότητα και σύνεση τους καλύτερους.

 

ΟΜΟΝΟΙΑ   ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΦΙΛΙΑ

Χαράλαμπος Ν. Μακρής