Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 20:13

Νίκος Ζαχαριάς: “Παραμένουμε ανεξάρτητοι - Ουδέποτε διαπραγματεύτηκα και ουδέποτε ζήτησα από το ΣΥΡΙΖΑ και κανένα άλλο κόμμα στήριξη”

Ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε μία λίστα με υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες (δείτε ΕΔΩ) που στηρίζει ανά την επικράτεια και υπήρξε μία σύγχυση όσον αφορά το Δήμο Πάργας και την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση “Νέο Ξεκίνημα” με επικεφαλής το Νίκο Ζαχαριά.

Αυτό ανάγκασε τον υποψήφιο Δήμαρχο Πάργας να αναφέρει σε δήλωσή του:

“Παραμένουμε Ανεξάρτητοι
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει το συνδυασμό «Νέο Ξεκίνημα» στο Δήμο Πάργας .
Ως επικεφαλής του συνδυασμού δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε διαπραγματεύτηκα και ουδέποτε ζήτησα από το ΣΥΡΙΖΑ και κανένα άλλο κόμμα στήριξη παρά μόνο από την κοινωνία του Δήμου Πάργας που μας την έδωσε απλόχερα. Άλλωστε δεν έχω κομματική ταυτότητα και πιστεύω ακράδαντα στις αυτοδιοικητικές εκλογές τη στήριξη τη ζητάμε από τους πολίτες στους οποίους και λογοδοτούμε”.

Η δήλωση Ζαχαριά είναι απολύτως ειλικρινής και εκφράζει το στίγμα της παράταξής του.

Στον αντίποδα, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα μεμπτό, στην πρόθεση ενός κόμματος να προτρέψει τα μέλη του σε μία περιοχή να στηρίξουν έναν συνδυασμό. Ίσα-ίσα που δίνει μία extra αναγνώριση στο συνδυασμό “Νέο Ξεκίνημα” και στη σοβαρότητα της προσπάθειας που έχει γίνει. Και στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου και της Αριστεράς είναι πως υπάρχει ιδιαίτερη αυτονομία στα αυτοδιοικητικά σχήματα και στις τοπικές κοινωνίες.

Εν κατακλείδι, καθώς “σηκώθηκε αρκετή σκόνη”, ο συνδυασμός “Νέο Ξεκίνημα” ποτέ δε ζήτησε στήριξη από κανένα κόμμα και είναι μία ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη.

Σε αντίθεση με άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις ανά την επικράτεια, που “χτυπούσαν” την πόρτα διάφορων “κομματαρχών” για να λάβουν στηρίξεις...