Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 02:05

“Παρών” για την τριπλή εκλογική μάχη δήλωσε το ΚΚΕ στο Δήμο Πρέβεζας (pics)

Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην παραλία της Πρέβεζας στην πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 18 Μάη το βράδυ.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ Θανάσης Τζίμας.

IMG 3319

Ο ομιλητής στην ομιλία του τόνισε: «Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, τη νύχτα μέρα για να καταφέρουμε να φτάσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς και μαγαζί, σε κάθε λαϊκό σπίτι. Για να συζητήσουμε με κάθε εργαζόμενο και άνεργο, με κάθε αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία, συνταξιούχο, με τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, ώστε σε αυτές τις εκλογές περισσότεροι να κάνουν ένα σταθερό βήμα μπροστά:

Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, στις ευρωεκλογές, τις τοπικές περιφερειακές, στις βουλευτικές, όποτε και αν γίνουν.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Μπορούμε να αχρηστεύουμε τα διλήμματα που μας οδηγούν σε μία από τα ίδια! Να τους δείξουμε ότι δεν μας έχουν στο χέρι!

Να ορθώσουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας έχουν τσακίσει. Σε όλους αυτούς που θέλουν να αξιοποιήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών για να πάρουν πράσινο φως, και να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο. Ενα δρόμο που είναι στρωμένος κέρδη για το κεφάλαιο, αλλά γεμάτος θυσίες για την εργατική τάξη και το λαό μας.

Μπορούμε να αντισταθούμε σε όλους όσοι έχουν πάρει επ΄ ώμου και υλοποιούν βήμα βήμα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή βάζοντας το λαό μας σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Η δύναμη εκείνη που την επόμενη μέρα, θα σταθεί απέναντι σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει, είτε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΝΔ, αλλά και στα αντιλαϊκά στηρίγματά τους σε δήμους και περιφέρειες.

Στις 26 Μάη ψηφίζουμε για όλα: για τους μισθούς πείνας, για τις κουτσουρεμένες συντάξεις, την ανεργία, για τα δικαιώματά μας που πετσοκόβονται, για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για να ζούμε στις γειτονιές μας και στα χωριά μας σαν άνθρωποι και οι ανάγκες μας να μη χτυπάνε σε τοίχο. Ψηφίζουμε ΚΚΕ και Λαική Συσπείρωση

Μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα: να ηττηθεί παντού, σε όλες τις κάλπες το κεφάλαιο και οι άνθρωποί του, να βγει ο λαός μας ένα μπόι ψηλότερος»

Συνεχίζοντας είπε: «Οι αηδιαστικές πραγματικά εικόνες και οι κοκορομαχίες ανάμεσα στον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Μητσοτάκη τις τελευταίες μέρες, πρέπει και αυτές να γίνουν κριτήριο ψήφου για κάθε σκεπτόμενο εργαζόμενο. Πότε με τα σκάνδαλα, πότε με τους Πολάκηδες και τα κότερα, επιδιώκουν από κοινού να ρίξουν την μπάλα στην κερκίδα. Και οι δύο μαζί, θέλουν να μη φτάσει ο λαός μας στην κάλπη έχοντας στο μυαλό του τα μεγάλα ζητήματα, αυτά που καθορίζουν τη ζωή του.

Όσο και να ανεβαίνουν οι τόνοι, όσο και να γίνονται χυδαίοι οι χαρακτηρισμοί μεταξύ τους, ξέρουμε καλά ότι μαζί μας έχουν σκάψει το λάκκο όλα αυτά τα χρόνια.

IMG 3320

-ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και λοιπά εξαπτέρυγα, είναι αυτοί που φόρτωσαν στις πλάτες των εργαζόμενων πάνω από 700 εφαρμοστικούς νόμους με τα 3 μνημόνιά τους.

Σε όλα τα μεγάλα και τα βασικά βαδίζουν χέρι χέρι.

Χέρι χέρι προσκυνούν την ΕΕ και τις πολιτικές της, αυτή τη σφηκοφωλιά του κεφαλαίου, όπου όσους ύμνους και να της κάνουν, μόνο χειρότερη γίνεται αφού και το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης χειροτερεύει συνεχώς.

Εκεί, στην ΕΕ, χέρι χέρι, αριστεροί και δεξιοί, σοσιαλδημοκράτες και νεοφιλελεύθεροι, ευρωλάγνοι και ευρωσκεπτικιστές και λοιποί ακροδεξιοί, ψήφισαν το 90% των αντιλαϊκών αποφάσεων την περασμένη πενταετία.

Και φυσικά φίλες και φίλοι, χέρι χέρι στηρίζουν τα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Σχέδια στα οποία πρωτοστατεί σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πριν οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για το χατίρι της αστικής τάξης. Για να αναβαθμίσει τη θέση της στην περιοχή. Για να κερδίσει περισσότερα στη μοιρασιά από τη λεία των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Ξαναλέμε: καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξει ο λαός μας στις δήθεν υποσχέσεις και στον εφησυχασμό που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιθετικότητα της Τούρκικης αστικής τάξης στην Κυπριακή ΑΟΖ αυτές τις μέρες, το διαίρει και βασίλευε που παραμένει και αναζωπυρώνεται και μετά και τη ΝΑΤΟικής συμφωνία των Πρεσπών, η μεγάλη Αλβανία, οι μεγάλοι παίχτες ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνα Ρωσία που κονταροχτυπιούνται στην περιοχή για το ποιος θα πάρει το πάνω χέρι, είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων. Σε αυτούς συμμετέχει και η ελληνική αστική τάξη, τα κόμματά της, όχι φυσικά για το χατίρι του λαού που τίποτε δεν έχει να κερδίσει, άλλα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Οι στρατηγικές τους είναι ίδιες και απαράλλαχτες στα μεγάλα και τα βασικά.»

Ακόμα επεσήμανε : «Μόλις πριν λίγες μέρες την 9η Μάη, μέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών, μέρα που κατατροπώθηκε το τέρας του φασισμού με μπροστάρηδες τη μεγάλη Σοβιετική Ένωση και τον Κόκκινο στρατό, τους κομμουνιστές, παντού, και στη χώρα μας, η ΕΕ επέλεξε να ξεράσει το αντικομουνιστικό δηλητήριο της ενάντια στο σοσιαλισμό

Αυτή ήταν και είναι η ΕΕ και απέδειξε για μια ακόμα φορά ποιους θεωρεί εχθρούς της: το σοσιαλισμό, τα κομμουνιστικά κόμματα, το εργατικό λαϊκό κίνημα

Αυτή η αθλιότητα που υπέγραψαν η Μέρκελ, ο Μακρόν, ο Σαλβίνι, ο Κούρτς, όλοι μαζί σοσιαλδημοκράτες και νεοφιλελεύθεροι, ακροδεξιοί, φέρει φαρδιά πλατιά και την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού, του κυρίου Τσίπρα. Χέρι χέρι ο αριστερός του γλυκού νερού με τους ακροδεξιούς και τους φασίστες δικαιώνοντας τον απόπατο της ιστορίας.

Τώρα βγάζουν και βίντεο ... με τον Πλαστήρα και τον Μπελογιάννη, με τον Βενιζέλο του ιδιώνυμου, με το γέρο Παπανδρέου του Δεκέμβρη του 44, με τον Άρη και το Μεταξά δικτάτορα

Και την ίδια στιγμή έχει το θράσος να καταθέτει στεφάνια στο Χαϊδάρι, την Καισαριανή

Αίσχος και ντροπή λέμε εμείς, τρίζουν τα κόκκαλα του Άρη, του Μπελογιάννη και χιλιάδων αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στους φασίστες, τους Άγγλους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους στην Ελλάδα.

Αλλά ποιος την έχασε την τσίπα για να την βρουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι και ο Τσίπρας. Τώρα θα τους μάθουμε; Τι πρόβλημα είχαν να συγκυβερνούν με τον ακροδεξιό Καμμένο προκειμένου να συνεχίσει το ξεπουπούλιασμα του λαού; τι πρόβλημα έχουν να χαριεντίζονται με υπόδικους ναζιστές χρυσαυγίτες στις παρελάσεις και αλλού, να είναι φίλοι με τον Αμβρόσιο, αλλά και να δέχονται όπως αποκαλύφθηκε ακόμα και τέτοια κατακάθια στα ψηφοδέλτιά τους, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη Μυτιλήνη, που παραιτήθηκαν μόνο μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Τι πρόβλημα έχει να αγκαλιάζεται με τον Τραμπ, με τους ισραηλινούς δολοφόνους που βομβαρδίζουν και πάλι μωρά και αμάχους;

Όλοι μαζί, άνθρωποι του συστήματος. Και θέλουν μετά να μας μιλάν και για πρόοδο

Γι΄ αυτό και εμείς λέμε: κάθε ένας που αισθάνεται αριστερός, προοδευτικός πρέπει να δώσει την απάντησή του.

Γιατί, μόνη ψήφος που μπορεί να χτυπήσει την ακροδεξιά που μπορεί να γκρεμοτσακίσει τη Χρυσή αυγή από την 3η θέση, είναι η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Μόνη ψήφος αντισυστημική, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ

Πρόοδος δεν είναι ο εμετικός αντικομουνισμός. Πρόοδος δεν είναι ούτε τα μνημόνια, ούτε η ΕΕ, ούτε η δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ. Πρόοδος δεν είναι να τσακίζονται οι πολλοί, για τα κέρδη των λίγων

Αντίθετα πρόοδος είναι σήμερα, να μη συμβιβάζεσαι με τη μοίρα που σου φτιάχνουν. Να μην υποτάσσεσαι στο συσχετισμό. Να παλεύεις να τον αλλάξεις. Μόνο έτσι μεγαλούργησε ο λαός μας και απέσπασε κατακτήσεις και στο παρελθόν

Σήμερα το σύγχρονο το προοδευτικό είναι η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι η πάλη για το ξήλωμα των μνημονιακών νόμων είναι η εναντίωση στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Είναι η πάλη που έχει ως προοπτική μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας. Με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, και αποδέσμευση από την ΕΕ και τις υπόλοιπες λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου.

Και κατέληξε : «Απευθυνόμαστε σε όλους όσους προβληματίζονται. Απευθυνόμαστε σε όλους όσους ίσως δεν είναι ακόμα πεισμένοι από την πολιτική πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος, ψάχνουν όμως διέξοδο και θέλουν να στείλουν μήνυμα καταδίκης.

Τους καλούμε και τους ίδιους να σκεφτούν. Που μας οδήγησε αυτός ο δρόμος του τίποτε δεν γίνεται;. Σε πια θέση βρισκόμαστε σήμερα, αναζητώντας εκείνον που θα κάνει το μικρότερο κακό;

Τους καλούμε να εμπιστευτούν την πείρα τους. Να εμπιστευτούν το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Μπορούμε σήμερα να κάνουμε την πραγματική διαφορά αλλάζοντας βηματισμό, με ρήξη, με σύγκρουση με το κεφάλαιο και τα κόμματά του, την ΕΕ, με ισχυρό ΚΚΕ

Μπορούμε, με δυνατό ΚΚΕ να πούμε ένα δυνατό όχι στην ΕΕ των μονοπωλίων, αυτό τον παράδεισο των λίγων και εκλεκτών, που αποδεικνύεται γαλέρα για τους πολλούς.

Να μη σκορπίσει η δυσαρέσκεια.

Ο λαός μας έχει την ευκαιρία να τιμωρήσει με την ψήφο του την ΕΕ και τις πολιτικές της. Να τιμωρήσει τα κόμματα που στήριξαν τις κατευθύνσεις της για δεκαετίες ολόκληρες. Είναι αυτοί που προωθούσαν το Μάαστριχτ και τη συνθήκη της Λισσαβόνας στο όνομα της Ευρωενωσιακής ολοκλήρωσης. Που υπόσχονταν ότι η ΕΕ είναι απάνεμο λιμάνι στις φουρτούνες τότε της παγκοσμιοποίησης”.

IMG 3332

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Σταύρος Αμάραντος ανέφερε: «Η πλατιά συμπόρευση με τη Λαική Συσπείρωση μπορεί να συμβάλλει στη διεύρυνση ενός ρεύματος απαλλαγής και απόρριψης των αυταπατών. Στο ξεπέρασμα του συμβιβασμού με τις μειωμένες απαιτήσεις και τα ψίχουλα θέτοντας στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες.»

Ακόμα πρόσθεσε: « Η Λαική Συσπείρωση και οι αγωνιστές που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της ήταν στην πρώτη γραμμή μαζί με το λαό σε όλους τους αγώνες τα τελευταία χρόνια, με τους εργαζόμενους στις απεργίες, στα μπλόκα των αγροτών αλλά και στο πλάι των μαθητών όταν πάλευαν ενάντια στο νόμο για την παιδεία του Γαβρόγλου. Μαζί με το ΠΑΜΕ στηρίξαμε τα λαϊκά φροντιστήρια. Παλέψαμε ενάντια στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, γι’ αυτό και 13 αγωνιστές σέρνονται στα δικαστήρια. Μπήκαμε μπροστά για να μη γίνουν Πεντάστερα Ξενοδοχεία τα στρατόπεδα της πόλης. Για να μην ιδιωτικοποιηθεί η μαρίνα, το πάρκινγκ αλλά και να μην περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ μνημεία, αρχαιολογικοί και ελεύθεροι χώροι.

Ενώ όλοι οι άλλοι μαζί ήταν απέναντι. Φορούν την προβιά του ανεξάρτητου ενώ στην ουσία είναι μέλη και στελέχη κομμάτων που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και έφτασαν τη χώρα εδώ που βρίσκεται σήμερα. Σε αγαστή συνεργασία με τις τελευταίες κυβερνήσεις κούρεψαν κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών».

Παράλληλα ανέφερε: «Όταν κοβόταν 60% η κρατική χρηματοδότηση όλοι οι άλλοι Μπαίλης-Ροπόκης-Νίτσας ψήφιζαν αύξηση 100% των ανταποδοτικών τελών. Στην ίδια κατεύθυνση όλοι μαζί προχώρησαν στην ιδιωτικοποίηση στα σκουπίδια. Μαζί προχώρησαν στην παραχώρηση στην ΤΕΡΝΑ του Μπόμπολα της εκμετάλλευσης των σκουπιδιών με εγγυημένα κέρδη για 27 χρόνια φορτώνοντας τέλη που θα καλεστούν να πληρώσουν οι Δημότες το επόμενο διάστημα.

Όλοι μαζί ξεπουλούν τα στρατόπεδα για να γίνουν Πεντάστερα Ξενοδοχεία, σχεδιάζουν την ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου. Ενώ αδιαφορούν πλήρως για αντιπλημμυρικά έργα με αποτέλεσμα να πλημυρίζει ο Λούρος ποταμός, η Λάμαρη το Κανάλι και αλλού. Δε νοιάστηκαν αν ο Ωρωπός αργοπεθαίνει από καρκίνο αφού όλα τα σπίτια είναι γεμάτα αμίαντο».

Καταλήγοντας είπε: «Θα αγωνιστούμε να μειωθούν στα λαϊκά στρώματα τα ανταποδοτικά τέλη και να καταργηθούν στους ανέργους και τους άπορους. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες να οργανωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου για να βρίσκονται στο πλάι του δημότη. Δε θα ανεχθούμε άλλη μείωση προσωπικού. Δε θα επιτρέψουμε ο Δήμος να είναι πλασιέ εργολάβων. Θα ξαναοργανώσουμε και θα επανδρώσουμε το εργοτάξιο του Δήμου και να συντηρείται ο τεχνικός εξοπλισμός του. Θα είμαστε σε αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους και το σωματείο τους που θα είναι η μεγάλη μας δύναμη.

Θα παλέψουμε να περάσουν τα απορρίμματα στην ευθύνη του Δήμου και να γίνεται η διαλογή στην πηγή.

Θα στηρίξουμε τη λειτουργία του εμπορικού λιμανιού. Θα βρεθούμε απέναντι στις προσπάθειές ιδιωτικοποίησης της Μαρίνας, των πάρκινγκ του παραλιακού μετώπου.

Θα βγούμε μπροστά για να περάσουν στα χέρια του Δήμου όλοι οι ελεύθεροι χώροι που πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ, θα προσπαθήσουμε να λυθεί το ζήτημα με τα καύσιμα που είναι ωρολογιακή βόμβα για την πόλη μας.

Θα παλέψουμε για τη συντήρηση των σχολείων και δη του ΕΠΑΛ που βρίσκεται σε κακά χάλια. Θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία κλπ που σήμερα βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους. Για παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία.

Θα ανακατασκευάσουμε το κολυμβητήριο και όλους τους χώρους αναψυχής και άθλησης για να μπορούν οι εργαζόμενοι και οι νέοι του δήμου μας να τους χρησιμοποιούν.

Θα εμποδίσουμε την κατασκευή στο στρατόπεδο Σολωμού πεντάστερο ξενοδοχείο που θα καταστήσει την πόλη μας μία ιδιότυπη φυλακή για το λαό της.

Ο λαός είναι ώρα να κάνει την πραγματική διαφορά μέσα από δυνάμωμα της δικής του πάλης μέσα από την αποφασιστική ενίσχυση και συμπόρευση με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής συσπείρωσης και του ΚΚΕ. Γιατί όσο περισσότεροι Δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι τόσο ισχυρότερη δύναμη στο πλάι του λαού. Είμαστε σε καλό δρόμο πάμε μπροστά και αποφασιστικά για την ανατροπή».

 

 

 

 

Έκθεση εικόνων