Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 11:59

Χρ. Κοτσίνης: “ Με το Γ. Ζάψα για την ανατροπή μίας συγκεκριμένης νοοτροπίας διοίκησης - Δεν έχει γίνει τίποτα για να παίξει η Πρέβεζα το ρόλο πους της ζητάει ολόκληρη η Ήπειρος” (vid)

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου στην Π.Ε. Πρέβεζας με την παράταξη “Κοινό των Ηπειρωτών” (πικεφαλής: Γιώργος Ζάψας), Χρήστος Κοτσίνης, μιλά στην κάμερα του atpreveza.gr για την “εκλογική μάχη” στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο κ. Κοτσίνης υποστήριξε μεταξύ άλλων: “Με το Γιώργο Ζάψα για την ανατροπή. Για την ανατροπή μίας συγκεκριμένης νοοτροπίας διοίκησης, μίας συγκεκριμένης αισθητικής για τη διοίκηση. Ο κ. Καχριμάνης και η απερχόμενη αρχή ήταν οι πρώτοι που αποχώρησαν από το διάλογο για την εφαρμογή του Κλεισθένη 1. Μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική αντίληψη πάνω στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε πιστεύω ότι είμαστε ήδη στο δεύτερο γύρο”.

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στάθηκε στις χωρικές αδικίες και ισορροπίες, τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, σε ένα συνολικό πλαίσιο αντίληψης για την αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη της περιοχής μας, στις Πολιτιστικές Διαδρομές και το ΔΙΑΖΩΜΑ. Mίλησε για τα αστικά δίπολα, για τη δυνατότητα συνεργασιών μεταξύ των παρατάξεων και τόνισε: “Έχουμε μία Ήπειρο διαφορετικών ταχυτήτων”, ενώ πρόσθεσε:

60758700 418897612026611 327166342044057600 n

“Είμαστε το σημείο που έχει ορίσει το χωροταξιακό πλαίσιο ως το σημείο που θα αναπτύξει τις διαπεριφερειακές συνέργειες με την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε την ολοκλήρωση της Αμβρακίας και τη βελτίωση του δρόμου προς Λευκάδα. Δεν έχει γίνει τίποτα για να παίξει η Πρέβεζα το ρόλο πους της ζητάει ολόκληρη η Ήπειρος.

Κουβεντιάζουμε για το τρένο στο συνδυασμό μας. Μπορεί να ακούγεται οραματικό ή ουτοπικό. Αυτά δε μπορούν να γίνουν αύριο. Αλλά μπορούμε όμως να ωριμάσουμε μελέτες”.

Ο κ. Κοτσίνης αναφέρθηκε και στις εξορύξεις υδρογονανθράκων:

“Ο κ. Ζάψας ζήτησε στην πρώτη προεκλογική του ομιλία να δούμε πάλι τις περιοχές που εξαιρούνται. Οι περιοχές Natura εξαιρούνται ήδη. Θέλουμε να εξαιρεθούν κι άλλες. Δεν έχουμε ακόμη ένα ΟΧΙ ή ένα ΝΑΙ, αλλά προσωπικά θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι εφόσον εκλεγώ να ανοίξει ο διάλογος στο περιφερειακό συμβούλιο. Οι πολίτες πρέπει να πάρουν θέση”.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέντευξη του Χρήστου Κοτσίνη.

*Ευχαριστούμε το cafe' “Αποσπερίτης” στον Παντοκράτορα για τη φιλοξενία

 

 

Πολυμέσα