Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 13:59

Σπύρος Βελέντζας στο atpreveza.gr: “ Είναι μία κοινωνική και πολιτική αναγκαιότητα η διαμόρφωση της προοδευτικής συμμαχίας”

Την παρακάτω δήλωση έκανε στο atpreveza.gr ο Σπύρος Βελέντζας, με αφορμή την υποψηφιότητά του ως βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Ν. Πρέβεζας:

“Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι μία πολύ σημαντική ''μάχη'', που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις Ευρωεκλογές. Στις εθνικές εκλογές διακυβεύεται η Κυβέρνηση της χώρας, ποια Κυβέρνηση θα έχει η χώρα την επόμενη ημέρα. Κι αυτό πιστεύω είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τις ζωές μας. Θεωρώ ότι ο κίνδυνος επανόδου της Νέας Δημοκρατίας, με ό,τι... κουβαλάει μαζί της, το πρόγραμμά της, το οποίο προσπαθεί να το αποκρύψει, αλλά παρ' όλα αυτά δεν τα καταφέρνει.

Δεν της... ξεφεύγουν πράγματα, αναφορικά με το πρόγραμμά της. Αυτό είναι! Πιστεύω ότι αυτός ο κίνδυνος θα κινητοποιήσει και τους Αριστερούς και τους προοδευτικούς πολίτες, που πήγαν χαλαρά στην κάλπη των Ευρωεκλογών ή δεν πήγαν καθόλου να ψηφίσουν. Πιστεύω θα εκτιμήσουν διαφορετικά τα δεδομένα. Θα αλλάξει το κλίμα της μεγάλης διαφοράς που υπήρξε στις Ευρωεκλογές.

Οι καινούριες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται και με την προοπτική της απλής αναλογικής, κάνουν απαραίτητη τη συγκρότηση ενός συμμαχικού σχήματος, όπως η προοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, για την εξασφάλιση μίας πλειοψηφίας που θα πάει τη χώρα μπροστά και δε θα τη γυρίσει πίσω. Εκεί υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να συσπειρωθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Και οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και ο χώρος από τις παρυφές της Αριστεράς. Είναι μία κοινωνική και πολιτική αναγκαιότητα η διαμόρφωση της προοδευτικής συμμαχίας.

Προφανώς ήταν ένα ''καμπανάκι'' αυτό που έγινε στις Ευρωεκλογές. Υπήρξε ένα ηχηρό μήνυμα από το λαό, το οποίο θα πρέπει να αξιολογηθεί σωστά, εν' όψει των εθνικών εκλογών. Το πρώτο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στο λαό και να του μιλήσουμε με τα σημαντικά για τις εθνικές εκλογές. Το σημαντικότερο από όλα αυτά είναι το πρόγραμμά μας. Και θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με ένα άλλο πρόγραμμα, το οποίο είναι οπισθοδρομικό και συντηρητικό”.