Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 21:17

Τα “μηνύματα” Μητσοτάκη από την Ήπειρο, οι... selfies με νόημα... και το “ράβε-ξήλωνε” με “άρωμα” Πρέβεζας...

Περιοδεία στην Ήπειρο και τη Λευκάδα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, εν' όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε εκ νέου από το Μέτσοβο το δίλημμα των εκλογών, σύμφωνα με τα όσα προτάσσει πολιτικά ο ίδιος: «Οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ σαφείς. Ή θα συνεχίσουμε στη στασιμότητα, στη μιζέρια, στη  φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, όπως αυτή δρομολογήθηκε με συνειδητές κυβερνητικές επιλογές τα τελευταία 4 χρόνια ή θα κάνουμε ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον με μία νέα πολιτική που θα μειώνει φόρους, θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε ελληνικής περιφέρειας». Συμπλήρωσε δε ότι: «... η Ελλάδα δεν θα μπορεί να είναι ποτέ πραγματικά αυτοδύναμη αν δεν έχει μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται ισχυρά, αν δεν μπορούμε να δημιουργούμε πολύ πλούτο για να μπορούμε στη συνέχεια να υποστηρίζουμε το κοινωνικό μας κράτος, να παρέχουμε στήριξη στους πιο αδύναμους, να στηρίζουμε την δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία».

b XXw6Q

Μιλώντας σε άλλη μία θεματική εκδήλωση που διοργανώνει εν' όψει των εκλογών η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά στην Άρτα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησε με πολίτες για τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα: «Πρέπει να περάσουμε από ένα μοντέλο επιδοτούμενης αγροτικής παραγωγής σε ένα μοντέλο όπου η επιδότηση δεν θα είναι μόνο συμπληρωματικό εισόδημα αλλά εργαλείο για να βοηθήσουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε και τη σημασία που έχει η σωστή κατάρτιση για την ανάπτυξη του κλάδου και η αξιοποίηση των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε στην Ελλάδα: «Δυστυχώς οι αγρότες μας δεν έχουν σήμερα την πρόσβαση στην συμπληρωματική εκπαίδευση που θα τους χρειαστεί για  να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε ένα παραγωγικό περιβάλλον το οποίο αλλάζει γρήγορα. Από την άλλη έχουμε πολλούς νέους αγρότες, οι οποίοι θέλουν είτε να συνεχίσουν την δουλειά των πατεράδων τους και των παππούδων τους, είτε να καινοτομήσουν οι ίδιοι και να επιστρέψουν στη γη τους και να αρχίσουν να παράγουν. Αυτοί, όμως, χρειάζονται εκπαίδευση, κατάρτιση και εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες. Εκεί έχουμε ένα μεγάλο κενό το οποίο θα καλύψουμε».

H3kW42XA

Αν και αρκετά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην πόλη της Πρέβεζας, κάτι τέτοιο δεν έγινε, ωστόσο “πρεβεζάνικο παρών” υπήρξε στα Ιωάννινα, όπου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκε ο επιχειρηματίας Σπύρος Κυριάκης, που η υποψηφιότητά του για βουλευτής Πρέβεζας θεωρείται “κλειδωμένη”.

Ο κ. Κυριάκης έβγαλε και την απαραίτητη selfie νίκης, με τον κ. Μητσοτάκη, που όμως δεν ήταν μία “πολιτικά αθώα” στιγμή, καθώς υπήρχε πολιτικό υπόβαθρο και θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί...

Γνωρίζουν και οι... πέτρες, ότι στον προθάλαμο του 3ου ορόφου της οδού Πειραιώς, όπου έχει στηθεί το προεκλογικό “στρατηγείο” της Νέας Δημοκρατίας, το “ράβε-ξήλωνε” στα ψηφοδέλτια καλά κρατεί, καθώς υπάρχουν “μπλοκ” που θέλουν να προωθήσουν ή και να επιβάλουν υποψηφιότητες σε έναν -θεμιτό πάντως- εσωκομματικό ανταγωνισμό. Ιδιαίτερα αν η Νέα Δημοκρατία γίνει Κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα δεν έχει ανακοινώσει μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας επισήμως τη στελέχωση των ψηφοδελτίων της, στην ιστοσελίδα της, επιτείνοντας τις διεργασίες.

nea dimokratia

Το ψηφοδέλτιο στο Νομό Πρέβεζας δεν μένει στην... απ' έξω, καθώς σε “δυνατά χαρτιά” της κεντροδεξιάς ενημέρωσης κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες και non paper, με ονόματα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν “κλειδώσει” ως υποψηφιότητες. Στο Νομό Πρέβεζας είδαν το φως της δημοσιότητας τα ονόματα των Στέργιου Γιαννάκη, Σπύρου Κυριάκη και Δημήτρη Γιολδάση και από τη στιγμή που ο νυν βουλευτής αυτοδικαίως θα είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος, επιχειρήθηκε να “πλασαριστεί” πως μία θέση θα “παιχθεί” ανάμεσα σε Κυριάκη και Γιολδάση (απομένουν δύο γυναικείες υποψηφιότητες);

Είναι όμως δυνατόν να μείνει εκτός ψηφοδελτίων, ένας εκπρόσωπος νέας γενιάς επιχειρηματιών, ο οποίος υπήρξε και μέλος της πολιτικής γραμματείας του κόμματος και διατηρεί στενούς δεσμούς τόσο με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με το γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη; Μάλλον όχι, ωστόσο φαίνεται πως κάποιοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν λογικές “κοψίματος”.

Ενόχλησε κάποιους ίσως μία ενδεχόμενη δυναμική που αναπτύσσεται από τον εν λόγω υποψήφιο, σε μία περιφέρεια που η ΝΔ εκλέγει μόνο μία έδρα;

Όλα ωστόσο αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σύντομα στο “προεκλογικό παιχνίδι”.

Αρχής γενομένης από την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων στα ψηφοδέλτια, η οποία ομολογουμένως έχει καθυστερήσει, με δεδομένο ότι οι εκλογές είναι σε λίγες ημέρες...