Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 09:52

Nα προχωρήσουμε μπροστά με το Κίνημα Αλλαγής (του υποψήφιου βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Κώστα Κωνή)

Του Κώστα Κωνή

Υποψήφιου βουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής

στην εκλογική περιφέρεια Πρέβεζας.

 Το δίλημμα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών δεν είναι αν θα στραφούμε δεξιά ή αριστερά. Αλλά να προχωρήσουμε μπροστά. 

Μπροστά σημαίνει οι προοδευτικές δυνάμεις, το Κίνημα Αλλαγής, να έχουν ισχυρό λόγο και ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις. Η ενδυνάμωση και η ενίσχυσή τους είναι εκ των ων ουκ άνευ για να απεμπλακούμε από τις περιπέτειες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για να ακυρώσουμε τα συντηρητικά σχέδια της ΝΔ. Με πυξίδα τη μνήμη και την προοδευτική συνείδηση, μπορούμε να χαράξουμε και να περπατήσαμε νέους δρόμους. 

Με ένα δυνατό Κίνημα Αλλαγής την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουμε τη δυνατότητα να διαδραματίσουμε καταλυτικό ρόλο για τον προοδευτικό αναπροσανατολισμό της Ελλάδας

Σε λίγοτερο από 20 μέρες, η χώρα έχει μια μεγάλη ευκαιρία. 

Να βάλει τελεία και παύλα σε μια ανερμάτιστη και αναποτελεσματική κυβέρνηση. Ο κύκλος που άνοιξε από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα έχει σωρεύσει τεράστια προβλήματα και αδιέξοδα στον τόπο.
Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τη φτωχοποίηση ευρύτερων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων; Την καταστροφή της μεσαίας τάξης; Τη διάλυση του κοινωνικού κράτους; Τη φαλκίδευση των κοινωνικών δικαιωμάτων; Την υπονόμευση του κράτους δικαίου; Τη συκοφάντηση και ενοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων; Την αποδιοργάνωση του εθνικού συστήματος υγείας; Την υποβάθμιση της εκπαίδευσης; Το κυβερνητικό αποτύπωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-γυρολόγων, θα μείνει ανεξίτηλο και στον τόπο και στην κοινωνία και στην οικονομία. Η ζοφερή κατάσταση της πλειονότητας των πολιτών δεν αλλάζει με τα φιλοδωρήματα. Ούτε με τα προεκλογικά δώρα του Τσίπρα.

Το ναυάγιο του κυβερνώντος κόμματος στις πρόσφατες ευρωεκλογές δεν ήταν εικονική πραγματικότητα. Η κοινωνική και εκλογική βύθιση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται αναπόφευκτη. 

Η πορεία των πολιτικών εξελίξεων είναι προδιαγεγραμμένη. 

Σε όσες προεκλογικές υποσχέσεις και να προχωρήσει, δεν πρόκειται να αποφύγει τη στρατηγική ήττα. Η καταδίκη του ανοίγει τον δρόμο και απελευθερώνει δυνάμεις για να πάμε μπροστά.

Η διαφαινόμενη επικράτηση της ΝΔ σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί επαρκή απάντηση για την έξοδο από την κρίση. 

Η δεξιά παράταξη ανέκαθεν ήταν και είναι μια συντηρητική δύναμη. Οι πολιτικές της βρίσκονται στον αντίποδα των πολιτικών που χρειάζεται ο τόπος. Η ενδεδειγμένη συνταγή δεν είναι η κοινωνία της αγοράς, όπως μας υπόσχεται ο κύριος Μητσοτάκης. Το κοινωνικό κράτος δεν μπορούν να το υπηρετήσουν οι δυνάμεις αυτές. Την οικονομική αναζωογόνηση δεν θα τη φέρουν εκείνοι που αντιστρατεύονται τις κοινωνικές δομές και θέλουν να μεταφέρουν τα πάντα στον ιδιωτικό τομέα.

Το δίλημμα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών δεν είναι αν θα στραφούμε δεξιά ή αριστερά. Αλλά να προχωρήσουμε μπροστά. Μπροστά σημαίνει οι προοδευτικές δυνάμεις να έχουν ισχυρό λόγο και ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις. Η ενδυνάμωση και η ενίσχυσή τους είναι εκ των ων ουκ άνευ για να απεμπλακούμε από τις περιπέτειες του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και για να ακυρώσουμε τα συντηρητικά σχέδια της ΝΔ.

Με πυξίδα τη μνήμη και την προοδευτική συνείδηση, μπορούμε να χαράξουμε και να περπατήσαμε νέους δρόμους. Οι περιφερειακές, αλλά και δημοτικές εκλογές απέδειξαν ότι οι προοδευτικές δυνάμεις, που διαχρονικά εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ και σήμερα το ΚΙΝΑΛ, παραμένουν ανθεκτικές. Οι αυθεντικές σχέσεις που έχουμε οικοδομήσει με τις τοπικές κοινωνίες γίνονται πρόπλασμα για την ανασύσταση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Με ένα δυνατό Κίνημα Αλλαγής την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουμε τη δυνατότητα να διαδραματίσουμε καταλυτικό ρόλο για τον προοδευτικό αναπροσανατολισμό της Ελλάδας. Τα εσωτερικά μας προβλήματα δεν θα περιορίσουν την απήχηση και την επιρροή μας. Όπως συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις αναταράξεις αν επιδείξουμε την απαιτούμενη νηφαλιότητα και ψυχραιμία.