Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 10:54

Ομιλίες σε Λούρο και Θεσπρωτικό πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ πραγματοποίησε στο Λούρο Πρέβεζας στην Πλατεία (Ταξί) την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 9 μμ προεκλογική συγκέντρωση με θέμα: «ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»! με ομιλητή τον Κώστα Κύρλα υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στην Πρέβεζα.

Ο Κώστας Κύρλας ανέφερε: «Σε αυτές τις εθνικές εκλογές ότι κι αν επιλέξουν οι Έλληνες πολίτες, όποια κι αν θα είναι η επόμενη κυβέρνηση αυτό που τελικά θα μετρήσει, θα είναι πόσο ενισχυμένες θα βγουν εκείνες οι δυνάμεις που παλεύουν πραγματικά για τα λαϊκά συμφέροντα, που παλεύουν για την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Που παλεύουν και στο κοινοβούλιο αλλά κυρίως στους χώρους δουλειάς, που με κινηματικό τρόπο προσπαθούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς δυνάμεων, που προσπαθούν να ανακουφίσουν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, που προσπαθούν να δώσουν ελπίδα στον λαό με την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, μέσα από την οργανωμένη τους πάλη. Αυτές οι δυνάμεις εκφράζονται πολιτικά μόνο μέσα από τις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος, γιατί μόνο αυτό έχει ως στρατηγικό στόχο να φέρει τον λαό στο προσκήνιο και να τον καταστήσει πρωταγωνιστή των εξελίξεων, γιατί μόνο οι Κομμουνιστές αποτελούν την αιχμή του δόρατος που θα ανοίξει τον δρόμο για την κοινωνία του μέλλοντος, κοινωνία που θα έχει ως επίκεντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι το επιχειρηματικό κέρδος.»

20190621 212618

Στη συνέχεια για την περιοχή είπε : «Το Δεκέμβρη του 2017, εδώ στον Λούρο μια σειρά από σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν και οι κάτοικοι υπέστησαν τεράστιες υλικές ζημιές, άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν και κυριολεκτικά από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Η καταστροφή αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί αν τα αντιπλημμυρικά και τα αντιπυρικά έργα δεν έμπαιναν στην λογική του κόστους-οφέλους, λογική που έχει μετατραπεί σε κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ και κατ επέκταση και της Ελλάδας.

Η υλοποίηση της ευρωενωσιακής πολιτικής «κόστους - οφέλους» για τα έργα υποδομής (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά κ.λπ.) σημαίνει πως όταν δεν είναι κερδοφόρα για το κεφάλαιο δεν υλοποιούνται, και οδηγεί σε νεκρούς, καταστροφές λαϊκής περιουσίας, ζωικού κεφαλαίου, καλλιεργειών, υποδομών (Μάνδρα, Κρήτη κ.λπ.). Στον βωμό αυτής της λογικής πνίγηκε ο Λούρος, εξ αιτίας της ίδιας λογικής οι κάτοικοι του Ωρωπού ζούνε δεκαετίες τώρα με τον καρκίνο του Αμιάντου, εξ αιτίας της ίδιας λογικής οι Κρυοπηγιώτες ζουν απομονωμένοι λόγω της καταστροφής του δρόμου που οδηγεί στο χωριό.

Η ανάπτυξή τους, η καπιταλιστική ανάπτυξη, τους εργαζόμενους δεν τους χωράει. Για τους επιχειρηματίες, η σχετική και η απόλυτη εξαθλίωση της εργατικής τάξης είναι θεμελιακός όρος επιβίωσής τους.

Μια πολιτική δύναμη που στέκει τίμια στο πλευρό των εργαζομένων δεν λέει πως για να επιβιώσει μια επιχείρηση πρέπει να ρίξει τα μεροκάματα, αλλά λέει πως ένας άνθρωπος το 2020 δεν μπορεί να ζήσει με 400 και 500 ευρώ, πως σήμερα ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κρυώνει το χειμώνα, δεν πρέπει να δηλητηριάζεται από μαγκάλι, δεν πρέπει να ζει αυτός και τα παιδιά του δίχως ρεύμα. Ποιος απ΄ όλους αυτούς που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια έβαλε τα διλλήματα με τέτοιον τρόπο; Κανείς τους!»

Καταλήγοντας τόνισε : «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν μαζί το νόμο που βάζει πρόσθετα εμπόδια στην κήρυξη της απεργίας, κάνοντας ένα πολύτιμο δώρο στην εργοδοσία. Μέχρι χτες, 9 στις 10 απεργίες κρίνονταν παράνομες στα δικαστήρια. Στόχος τους τώρα είναι να μην προκηρύσσονται καθόλου.

Πάνω σε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των προκατόχων της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε νόμο που απελευθερώνει πλήρως τις ομαδικές απολύσεις, ειδικά για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, ακολουθώντας και τις σχετικές αντεργατικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των απολύσεων όλων των μορφών, από 1.467.017 που ήταν το 2014, όταν παρέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύτηκε το 2018 στις 2.527.920 (!) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη». Εννοείται βέβαια ότι μια τόσο «καλή πρακτική» για τα συμφέροντα της εργοδοσίας η επόμενη κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρόκειται να την αλλάξει, αλλά θα την επεκτείνει κιόλας, βοηθώντας συγχωνεύσεις και πωλήσεις επιχειρηματικών ομίλων το επόμενο διάστημα

Όλα τα παραπάνω στοιχεία δεν πρόκειται να τα ακούσετε από κανέναν άλλον παρά μόνο από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Όλοι οι άλλοι με θρησκευτική ευλάβεια θα τα αποκρύψουν γιατί όλα αυτά τα στοιχεία, όλα αυτά τα νούμερα αποδεικνύουν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο πόσο πολύ μοιάζουν οι πολιτικές όλων των κομμάτων του αστικού φάσματος.

Γι αυτό λοιπόν το πραγματικό δίπολο στο πολιτικό στερέωμα σήμερα είναι από τη μία τα κόμματα του αστικού φάσματος τα οποία όλα τους, με διαφορετικά λόγια, λεν το ίδιο πράγμα. Όλοι τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ 25 μέχρι και το ΚΙΝΑΛ και την ΝΔ μιλάνε για το πως θα επιτευχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη και από την άλλη μόνο το ΚΚΕ ξεκινά από το πως θα καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες. Σε αυτό το δίπολο οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει με γνώμονα το δικό τους συμφέρον και στη βάση των δικών τους αναγκών να ταχθούν ξεκάθαρα με το Κομμουνιστικό Κόμμα σε αυτές τις εκλογές.»

image 0 02 04 1e07029e6e0fb14294dc1fc5a7601b961b0489ed9eb9d34453d1b280fc208edb V

Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Θεσπρωτικό με ομιλητές τον Γιώργο Πούμπη και την Ειρήνη Παπαδημητρίου υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στην Πρέβεζα.

Ο πρώτος ομιλητής ανέφερε: «Όλοι και όλες νιώθουμε ότι το παραμύθι της «μεταμνημονιακής εποχής» και της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού. Νιώθουμε ότι τα προβλήματα, τα βάσανα, η ανασφάλεια παραμένουν. Γιατί παραμένουν όλες οι αιτίες που μας έφτασαν έως εδώ.

Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι και όχι μόνο οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ αντιλαμβάνονται ποια θα είναι η πολιτική που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, μια ματιά να ρίξει κανείς στις εκθέσεις της Κομισιόν, θα καταλάβει πως όλα είναι έτοιμα για τον νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης στο όνομα της επιβράδυνσης της ανάπτυξης και των δημοσιονομικών κενών. Και η όρεξη της Κομισιόν δεν άνοιξε τώρα προεκλογικά, επειδή βλέπουν να έρχεται ο Μητσοτάκης, γιατί τάχα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους την έκοβε. Πάντα ανοιχτή ήταν η όρεξή της. Και το βλέπουμε αυτό όλα αυτά τα 4 και πλέον χρόνια που η κυβέρνηση Τσίπρα εκπληρώνει όλες τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, γι' αυτό άλλωστε παίρνει τα συγχαρητήρια και τα εύσημά τους.

Ο νέος γύρος της αντιλαϊκής επίθεσης προετοιμάζεται ήδη με τα επίσημα προγράμματα των κομμάτων.

Στα κυβερνητικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ υπάρχουν οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων, που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ που ισχύουν για όλα τα κράτη - μέλη της, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που βαφτίζονται «αναδιαρθρώσεις», οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Και όλοι τους - έστω και με παραλλαγές - επαναλαμβάνουν μονότονα ότι διέξοδος για τον λαό είναι να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα, να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις, να μεγαλώσει η πίτα και από αυτή την πίτα κάτι θα περισσέψει και για τον λαό. Μόνο που αυτή η πίτα πολλές φορές μεγάλωσε και στο παρελθόν, αλλά για τον λαό προορίζονταν μόνο λίγα ψίχουλα. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αυτό λένε στο λαό: Να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα.

Γι' αυτό του λένε: Κάνε υπομονή, δέξου θυσίες, μη ζητάς πολλά, παραιτήσου από τη διεκδίκηση όσων έχασες, ώστε όλοι μαζί να στηρίξουμε την ανάκαμψη των κερδών και των επενδύσεων.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δηλητήριο από αυτό το αφήγημα, όπως συνηθίζουν να το λένε. Γιατί, για να αυξηθεί η πίτα, για να προστατευτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη, γιατί γι' αυτή μιλάμε, απαιτείται μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, σιωπή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, νέα προνόμια στο κεφάλαιο, όπως είναι οι φοροαπαλλαγές και τα δωράκια που ψήφισαν όλοι τους.Να γιατί εκείνο που έχει σήμερα σημασία είναι η ενίσχυση, και στις εκλογές, του ΚΚΕ, της μόνης πολιτικής δύναμης που αποκαλύπτει, αντιπαλεύει και κινητοποιεί τους εργαζόμενους ενάντια σ' αυτήν την καταστροφική για το λαό πορεία.

image 0 02 04 a2af5c92f5ff062d9e8cadd9041fe5e434cfc9c132bfbec850b7a65353f705f5 V

Η δεύτερη ομιλήτρια ανέφερε : « Ο ΣΥΡΙΖΑ, και άλλες δυνάμεις καταφεύγουν όχι μόνο στον αντικομουνισμό, αλλά και ξαναθυμούνται ακόμη και τις πιο σκοτεινές μέρες του «αυριανισμού», λέγοντας αυτά που έλεγε παλιότερα το ΠΑΣΟΚ για την επάρατο, που μετά από λίγο συνεργάστηκε μαζί της.

Αν όμως κάποιος δικαίωσε και «ξέπλυνε» αυτά τα χρόνια τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και άρα «άνοιξε το δρόμο» ξανά σε αυτούς με ευθύνη του, αυτός είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι που με την πολιτική του έσπειρε απογοήτευση, παραίτηση, υποταγή στο «ρεαλισμό» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αναπαρήγαγε με τη στάση του τη λογική «όλοι είναι ίδιοι» και ότι είναι περίπου μάταιος ο συνεπής αγώνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που μαζί με τη ΝΔ ψήφισε το 3ο μνημόνιο, συνεχίζοντας το έργο της δικής της κυβέρνησης, για να εφαρμόσει τα απανωτά πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων. Νωπές είναι άλλωστε οι αποκαλύψεις ότι ακόμα από το 2015 είχε ανοίξει η συζήτηση για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, προκειμένου να μην υπάρχει ούτε η παραμικρή υπόνοια στους «θεσμούς» ότι δεν θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το 3ο μνημόνιο. Τελικά αποδείχτηκε ότι και μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το υλοποιήσει μέχρι κεραίας.

Τι άλλο, αλήθεια, δείχνει η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα μπορούσε να συγκυβερνήσει, κάτω από ειδικές συνθήκες, με τη δεξιά, όπως είπε; Άλλωστε, 4 χρόνια συγκυβερνούσαν με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και άλλα απολειφάδια που έφυγαν από τη ΝΔ. Για να μη θυμηθούμε με ποιον τρόπο τα σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν παλιότερα στο ΠΑΣΟΚ, έσκιζαν τα ρούχα τους για την πιθανότητα να συγκυβερνήσουν με τη ΝΔ.

Δεν μιλάμε μόνο για την ίδια πολιτική που επαναλαμβάνεται, μιλάμε και για τα ίδια στελέχη, τους ίδιους ανθρώπους που έχουν πρωταγωνιστήσει με πολλές προβιές στην επίθεση στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Και τελικά όταν τους χρειάστηκε το κεφάλαιο, και οι διεθνείς του σύμμαχοι, συγκυβέρνησαν και τσάκισαν το λαό μας για να ανέβει η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ας μη μας κοροϊδεύουν λοιπόν μπροστά στα μάτια μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ εμβληματικούς νόμους υπέρ του κεφαλαίου, όπως αυτόν για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, αλλά και για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού από τις κυβερνήσεις με ουσιαστική απαγόρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Μαζί ψήφισαν τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, τα προνόμια στους εφοπλιστές, τα δωράκια στους φαρμακοβιομήχανους, τις μειώσεις φόρων στα επιχειρηματικά κέρδη, τις εισφοροαπαλλαγές για τους μεγάλους στα ασφαλιστικά ταμεία κ.ο.κ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις δεξιές κυβερνήσεις, στηρίζει το 90% των αποφάσεων της ΕΕ, οι οποίες εφαρμόζονται στην Ελλάδα και περιλαμβάνουν όλες τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που βιώνει ο λαός μας. Ο ΣΕΒ τούς δίνει συγχαρητήρια που υιοθετούν τις προτάσεις του, ξεζουμίζοντας τους μισθωτούς.

Η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που έκανε υπουργούς της πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε όλα τα μνημόνια, δίνοντας «αριστερό» άλλοθι στο ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

image 0 02 04 5a68975a7bf066682d2e08d1f8a31228d4a789189bad48354f809e8c6379a81f V

Γι’ αυτό καλούμε τους εργαζόμενους που έκαναν πρώτη φορά το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, να δώσουμε μαζί, σαν ένας άνθρωπος, τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους εργαζόμενους που βλέπουν θετικά το ΚΚΕ και τη δράση του, εκτίμηση που την επιβεβαιώνουμε στη δράση μας, για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους που με «βαριά καρδιά» μπορεί να έκαναν άλλη επιλογή στις ευρωεκλογές ή μπορεί να απείχαν, αλλά μαζί τους θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη επιθετική κυβέρνηση και τη συνέχιση της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής. Για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους νέους και νέες, να συνεχιστεί η απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, για να πέσει ακόμη πιο κάτω, να πεταχτεί εκτός Βουλής και να βλέπει την πλάτη ενός πιο δυνατού ΚΚΕ!

Να δώσει μήνυμα ο λαός μας ότι δεν δίνει συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για όσα έκαναν, όπως τους δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να συνεχίσουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν στις 7 Ιούλη ένα ακόμα μεγαλύτερο, απαραίτητο μάθημα - μήνυμα, ψηφίζοντας το ΚΚΕ. Να πουν ΟΧΙ σε όλη αυτήν την κοροϊδία που βίωσαν, το ξεπούλημα ιδεών και οραμάτων.

Για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, για να μπει φρένο, για να μπει το λαϊκό κίνημα σε φάση αντεπίθεσης, με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας στο προσκήνιο, γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

Αυτό θα μετρηθεί και στις εκλογές! Γι' αυτό η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι η ψήφος που μετράει. Καλή δύναμη! Δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο. Σπίτι το σπίτι. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι.

 

Δελτίο τύπου

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

23 Απριλίου 2024
Φαίνεται πως το έχει... σύστημα η δημοτική αρχή να ρισκάρει να διχάζει την τοπική κοινωνία με χειρισμούς της επάνω σε θέματα μνημείων και ιστορικών παρεμβάσεων. Στη συνεδρίαση του συμβουλίου
23 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Ζηρού με αφορμή και την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου 2024 καλεί τους συμπολίτες να προβούν άμεσα στον καθαρισμό των οικοπέδων ...
22 Απριλίου 2024
Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαδικασίες για το έργο «ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας» καθώς η Περιφερειακή Επιτροπή ανέδειξε ...
22 Απριλίου 2024
Από το Επιμελητήριο Πρέβεζας ανακοινώνεται ότι επετεύχθη η ισότιμη στήριξη της μητρότητας σε όλο το φάσμα των εργαζόμενων γυναικών σύμφωνα με σχετική ...
22 Απριλίου 2024
Σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο του Νομού Πρέβεζας, από Φιλιππιάδα (Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αντιρρίου) έως και όρια με Δ.Α. ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

22 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...
19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...