Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 13:54

Σε ένα από τα “προπύργια” του ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε ο Ν. Πρέβεζας σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα – Τι “έδειξαν” τα ποσοστά για τα άλλα κόμματα

Εν' όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως “κράτησαν δυνάμεις” τα κόμματα στο Νομό Πρέβεζας στις Ευρωεκλογές σε σύγκριση με το τι έγινε πανελλαδικά, με βάση και τα αποτελέσματα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, αυτής των βουλευτικών του Σεπτεμβρίου του 2015.

Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Πρέβεζας είναι το 6ο καλύτερο πανελλαδικά, ενώ στην πρώτη 6άδα έχουν πλασαριστεί Άρτα, Ιωάννινα και Αιτωλοακαρνανία, γεγονός που μαρτυρά ότι στη δυτική Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος παρέμειναν αρκετά υψηλά, παρά την ήττα από τη Νέα Δημοκρατία.

Στις βουλευτικές του 2015 το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Πρέβεζας ήταν το 23ο πανελλαδικά.

Η Νέα Δημοκρατία με τη σειρά της έλαβε στο Νομό Πρέβεζας στις βουλευτικές του 2015, το 12ο ποσοστό πανελλαδικά, σε σχέση με τους άλλους Νομούς της χώρας, ενώ στις Ευρωεκλογές έλαβε το 14ο. Είναι δηλαδή σταθερά ψηλά το ποσοστό της στις δυνάμεις του κόμματος σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Κίνημα Αλλαγής είχε το 15ο μεγαλύτερο ποσοστό του στο Νομό Πρέβεζας στις Ευρωεκλογές του 2019, ενώ στις βουλευτικές του 2015 ως Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε το 16ο μεγαλύτερο ποσοστό του στο νομό μας.

Το ΚΚΕ είχε το 21ο μεγαλύτερο ποσοστό του στο Νομό Πρέβεζας στις Ευρωεκλογές του 2019, ενώ στις βουλευτικές του 2015 είχε το 12ο μεγαλύτερο ποσοστό του στο νομό μας.

Η Χ.Α. είχε από τα χαμηλότερα ποσοστά πανελλαδικά στο Νομό Πρέβεζας και το 2015 και το 2019.