Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 16:10

Θα θελήσει να επανακτήσει τις “χαμένες μετοχές” του ΔΛΤ στη Μαρίνα Πρέβεζας η νέα δημοτική αρχή;

Για το θέμα των “χαμένων” μετοχών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας (το αρχικό 5% που έχει τελικώς μηδενιστεί) στην εταιρεία Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας Α.Ε., που διαχειρίζεται τη Μαρίνα της πόλης, έχουν “χυθεί τόνοι μελάνι” και έχουν υπάρξει πολύωρες συζητήσεις και στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Το atpreveza.gr με μία σειρά αποκαλυπτικών ρεπορτάζ του (δείτε ΕΔΩ), παρέθεσε όλα τα “βήματα” που έγιναν στην υπόθεση και πως αυτή εξελίχθηκε, ώστε το ποσοστό του δημόσιου φορέα -που “μεταφραζόταν” σε μετοχές- στη Μαρίνα Α.Ε. να... εξανεμιστεί.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 η Μαρίνα Α.Ε. έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση Μετόχων και ανακοινώνει πως θα λάβει απόφαση για να προχωρήσει σε νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης -καθώς είναι πολύπλοκο ζήτημα το αν μπορεί πλέον ή δεν μπορεί να διεκδικήσει τις μετοχές πίσω το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, συμμετέχοντας βέβαια και με το ανάλογο ποσό στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου- θα θελήσει η νέα ηγεσία του Δήμου και του ΔΛΤ (αξίζει να σημειωθεί πως το Ταμείο θα το αναλάβει ο ίδιος ο Δήμαρχος ο Νίκος Γεωργάκος), να διεκδικήσει πίσω τις “χαμένες μετοχές” του δημόσιου φορέα; Θα θελήσει να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (δείτε ΕΔΩ), να κάνει ό,τι χρειαστεί για να προσπαθήσει να διεκδικήσει το 5%.

Μην ξεχνάμε ότι το πρόσφατο αποκλειστικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), έθεσε ακόμη ένα χωροταξικό ζήτημα στο λιμάνι, καθώς η Μαρίνα Α.Ε. δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ακόμη άδεια λειτουργίας.

Δύσκολα ζητήματα με το “καλημέρα” θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή...

 

Φωτογραφία: Θωμάς Τσεκούρας