Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 09:59

Ο Δημήτρης Καραμανίδης εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας

Ο Δημήτρης Καραμανίδης εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, μετά τις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, στην οποία προήδρευσε ο ίδιος ως πρώτος σε ψήφους εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος.

IMG 5317

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος πρότεινε για τη θέση του Προέδρου τον κ. Καραμανίδη, ο οποίος έλαβε 19 ψήφους από τους 28 που ψήφισαν, ενώ υπήρχαν και 9 λευκά.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Μπαΐλης πρότεινε για αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον Βαγγέλη Γιαννουλάτο, ο οποίος έλαβε 16 ψήφους από τους 28 που ψήφισαν (12 λευκά) και τέλος ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργος Νίτσας πρότεινε για γραμματέα τον Νίκο Λουφέκη, ο οποίος έλαβε 18 ψήφους (10 λευκά).

IMG 5316

Από τη διαδικασία απείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον επικεφαλής Σταύρο Αμάραντο να χαρακτηρίζει την όλη διαδικασία τραγέλαφο και παραποίηση των δεδομένων που προέκυψαν από την εκλογική αναμέτρηση.

IMG 5351

“Με άλλα δεδομένα ψήφισαν οι πολίτες και άλλη καταγραφή κάναμε στις τελευταίες εκλογές και ελέω της απαράδεκτης τροπολογίας της Νέας Δημοκρατίας διαμορφώθηκαν νέα δεδομένα που συνιστούν σαφή αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος” είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Αμάραντος.

IMG 5362
Από τη διαδικασία απείχε και η Ανυποτάκτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας, με τον επικεφαλής Μιχάλη Γεωργούλη να τονίζει: “Θα απέχουμε κι εμείς από την όλη διαδικασία γιατί θεωρούμε ότι η τελευταία νομοθετική ρύθμιση είναι αντιδημοκρατική με αναδρομική ισχύ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί οι δημοτικές εκλογές, καταρρίπτει την αρχή της αναλογικότητας των ψηφοφόρων που εκφράζεται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και δεν αποδίδει την ψήφο των πολιτών εκεί που πρέπει. Στην ουσία έχει πετάξει την ψήφο των Πρεβεζάνων στα σκουπίδια”.

IMG 5314

Λίγο μετά την εκλογή του ο νέος Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας κ. Καραμανίδης δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και υπογράμμισε πως θα συμπεριφερθεί ισάξια προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Ο κ. Καραμανίδης τόνισε ότι θα ακολουθήσει κατά γράμμα το νόμο και δεν θα επιτρέπει την κατάχρηση χρόνου προκειμένου να διευκολύνεται η διαδικασία των δημοτικών συμβουλίων. Κλείνοντας ευχήθηκε να υπάρχει καλή συνεργασία σε όλες τις παρατάξεις, ενώ τις ευχές τους για καλή θητεία έδωσαν και οι κύριοι Μπαΐλης, Νίτσας, Ροπόκης και Φονταράς