Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 10:48

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας: "Οι διαδικασίες παραβαίνουν κατάφορα την λαϊκή βούληση"

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας η Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Ήδη από την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ανάδειξη προεδρείου και μελών της οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής, φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τον Κλεισθένη και τις νομοθετικές τροποποιήσεις που επέφερε η νέα κυβέρνηση, μετατρέπουν το δημοτικό συμβούλιο σε μια καρικατούρα, εργαλείο του αστικού κράτους για την υλοποίηση των ήδη σχεδιασμένων αντιλαϊκών πολιτικών.

Συγκεκριμένα, στο Προεδρείο που εκλέχτηκε σήμερα ουσιαστικό ρόλο διαδραματίζει μόνο ο Πρόεδρος, μιας και τα υπόλοιπα μέλη του έχουν τόσο περιορισμένες αρμοδιότητες που θα μπορούσαμε να πούμε πως ο ρόλος τους μοιάζει διακοσμητικός. Έτσι λοιπόν σε καμία περίπτωση δεν έχουμε προεδρείο αντιπροσωπευτικό, αλλά Προεδρείο-εργαλείο του Δημάρχου.

Οι υπερεξουσίες δε της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής καθώς και η πραξικοπηματική επιβολή της κυβερνώσας παράταξης σε αυτές τις επιτροπές μας κάνει να αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο έγιναν τελικά οι δημοτικές εκλογές και ποιος είναι τελικά ο ρόλος του Δημοτικού συμβουλίου; Για παράδειγμα η παράταξη του Δημάρχου ενώ στο δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπείται από 7 δημοτικούς συμβούλους στην οικονομική επιτροπή εκπροσωπείται από 5! Αντίθετα, η Λ.Σ ενώ στο δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπείται από 4 συμβούλους στην οικονομική επιτροπή δεν έχει εκπροσώπηση!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει ως απαράδεκτες τις παραπάνω διαδικασίες διότι παραβαίνουν με κατάφορο τρόπο την λαϊκή βούληση και ως τέτοιες δεν τις νομιμοποιεί με την ψήφο της. Το γεγονός ότι πραγματική δυνατότητα άσκησης πολιτικής έχει ένα μονοπρόσωπο όργανο, ο Δήμαρχος, δείχνει τελικά και ποια είναι η ποιότητα της αστικής δημοκρατίας.