Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 14:59

Συγκροτείται Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού με την παρουσία του Στράτου Ιωάννου – Στόχευση σε “μικρές Μαρίνες”

Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες με την παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κονσόλα, του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, αρμόδιου για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτου Ιωάννου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό έγινε ενημέρωση για την προώθηση της συγκρότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, στο οποίο κλήθηκε να παρίσταται ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Στράτος Ιωάννου, ώστε να δρομολογείται η επίλυση προβλημάτων που εντοπίζονται.

Το Συμβούλιο αυτό θα συγκροτηθεί στα πρότυπα του Συμβουλίου των Περιφερειαρχών με την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και θα προεδρεύει ο Υπουργός Τουρισμού.

Για πάνω από 2 ώρες οι συμμετέχοντες τη σύσκεψη στάθηκαν σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον τουρισμό στην Ήπειρο και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο κ. Υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο ζητήματα που “πιστεύει” πολύ για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην Ήπειρο. Το ένα είναι οι Πολιτιστικές Διαδρομές των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου και το άλλο είναι η μετατροπή των αλιευτικών καταφυγίων και σε τουριστικούς λιμένες ως προς τη χρήση τους, μαζί με τη βελτίωση των εγκαταστάσεων.

Ο κ. Ιωάννου από την πλευρά του έθεσε επισταμένα το ζήτημα της διασποράς του Τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, καθώς παρατηρείται το φαινόμενο η Ήπειρος να συγκεντρώνει πολύ μικρό μέρος της “πίτας” από τα έσοδα του Τουρισμού στη χώρα μας.