Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 11:15

“Ομπρέλα” της Frontex στην περιοχή μας πριν από λίγες ημέρες...

Μία πτήση-περιπολία ενός ιταλικού ελικοπτέρου Τύπου AgustaWestland AW.139, που ξεκίνησε από το Άκτιο, πέρασε πάνω από την Πρέβεζα και τον Αμβρακικό και εκτέλεσε περιπολία στο Ιόνιο για λογαριασμό της Frontex, καταγράφηκε στις 6 Σεπτεμβρίου στην περιοχή μας.

Το γεγονός μαρτυρά ότι Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλάκης δεν έχει σταματήσει να κάνει αισθητή την παρουσία του στη “γειτονιά” μας, στην προσπάθεια της ΕΕ να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.

Αναφορικά με τη συνεργασία που αναπτύσσεται με τη νέα Κυβέρνηση της Χώρας, πρόσφατα συνάντηση με τον επικεφαλής-εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής – Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος. Τον κ. Λεγκέρι συνόδευε ο επικεφαλής της Frontex στην Ελλάδα, Γρηγόριος Αποστόλου.

Την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, η οποία είναι χώρα-σύνορο της Ευρώπης στην κρίσιμη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε επίσης, ότι η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της και ότι η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κρατών-μελών και της Frontex είναι αναγκαία και προς το κοινό όφελος.

frontex1