Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 13:56

Γεωργάκος-Κουμπής στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο - “Παίζεται” για ΔΕΥΑΠ μετά την άρνηση να αναλάβει συγκεκριμένο σχήμα...

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, ενός κρίσιμου τομέα ευθύνης για τη νέα δημοτική αρχή, αλλά και για την ανάπτυξη της πόλης, δε θα αργήσει να οριστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Πρόεδρος στο Δ.Σ. του ΔΛΤ θα αναλάβει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος με Αντιπρόεδρο τον Γρηγόρη Κουμπή, δημοτικό σύμβουλο και εντεταλμένο σύμβουλο για την αγροτική ανάπτυξη, τη λειτουργία της αγοράς αγροτών, λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου, την εύρυθμη λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων, της εποπτείας και συντονισμού της δημοτικής περιουσίας, κληροδοτημάτων και κοινοχρήστων χώρων (πλατειών, πεζόδρομοι κ.λ.π.) καθώς και του γραφείου κίνησης.

Ο κ. Γεωργάκος αναμένει να ξεκαθαρίσει με εγκύκλιο το ΥΠΕΣ η ακριβής διαδικασία για το πως θα οριστούν τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΛΤ, ωστόσο με τα μέχρι τώρα ισχύοντα στο νόμο 4623/2019 (Άρθρο 6), η διαδικασία έχει ως εξής:

“Όπου στις διατάξεις νόμων, προεδρικών διαταγμάτων και λοιπών κανονιστικών πράξεων, προβλέπεται ο ορισμός μελών στη διοίκηση των νομικών προσώπων των δήμων και των περιφερειών, καθώς και των συνδέσμων τους, κατά συγκεκριμένη αναλογία, τα τρία πέμπτα (3/5) των μελών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, με τους αναπληρωτές τους, υποδεικνύονται από τον δήμαρχο ή τον περιφερειάρχη, αντίστοιχα, και τα δύο πέμπτα (2/5) από τις λοιπές παρατάξεις”.

Στο 7μελές σχήμα δηλαδή ο Δήμαρχος θα υποδείξει 4 μέλη και 3 η αντιπολίτευση. Στα 3 της αντιπολίτευσης όμως λογίζεται ενδεχομένως και ένα μέλος από την παράταξη του Βαγγέλη Ροπόκη, η οποία συνεργάζεται με την παράταξη του Δημάρχου.

Αναφορικά με τη ΔΕΥΑΠ, έναν επίσης πολύ κρίσιμο τομέα, που θα περιλαμβάνει και τη μεγάλη πρόκληση της επέκτασής της στις δημοτικές ενότητες Ζαλόγγου και Λούρου, υπήρξε πρόταση σε άλλη παράταξη να αναλάβει την προεδρία, η οποία και αρνήθηκε.

Ειδικότερα, προτάθηκε από τον κ. Γεωργάκο στην παράταξη “Στροφή στο Μέλλον” να αναλάβει μέλος της την προεδρία της ΔΕΥΑΠ. Κάτι τέτοιο όμως απορρίφθηκε από την παράταξη του κου Φονταρά για λόγους πολιτικής και αντίληψης της διοίκησης.

Το πόστο της διοίκησης της ΔΕΥΑΠ προκύπτει ότι θα το κρατήσει σε πρώτη φάση ο ίδιος ο Δήμαρχος, εκτός κι αν διαμορφωθούν οι συνθήκες “απαγκίστρωσής του” από αυτή τη θέση.