Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 14:02

“Φωτογραφική" η προκήρυξη για τις πρώτες δύο θέσεις ειδικών συνεργατών στο Δήμο Πρέβεζας – Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του atpreveza.gr

Είχαμε αναφερθεί πριν από λίγες ημέρες με αναλυτικό ρεπορτάζ μας, στους ειδικούς συνεργάτες που θα προσλάβει ο Νίκος Γεωργάκος στο Δήμο Πρέβεζας, προς ενίσχυση του έργου του Δημάρχου (δείτε ΕΔΩ).

Προς επιβεβαίωση όσων είχαμε γράψει, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, ο Δήμος θα γνωστοποιήσει τις δύο πρώτες θέσεις ειδικών συνεργατών και “φωτογραφίζει” απόλυτα τα δύο πρόσωπα.

Ειδικότερα θα προκηρυχθεί:

Μία (1) θέση ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου κλάδου Δ.Ε. που θα είναι υπεύθυνος να παρέχει υπηρεσίες σε θέματα που σχετίζονται με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας και Στρατηγικού Σχεδιασμού. Απαιτούνται απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εμπειρία πέντε (5) ετών σε θέματα Γραφείου Τύπου, Επικοινωνίας - Διαφήμισης και στρατηγικού σχεδιασμού και άριστη γνώσης Γαλλικής Γλώσσας.

Μία (1) θέση ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής που θα είναι υπεύθυνος να παρέχει υπηρεσίες σε θέματα Πληροφορικής (Ι.Τ.), Προγραμματισμού Η/Υ, Ψηφιακού Σχεδιασμού. Απαιτείται Πτυχίο Τμήματος Πληροφορικής και εμπειρία οκτώ (8) ετών σε θέματα πληροφορικής (Ι.Τ.), προγραμματισμού Η/Υ, ψηφιακού σχεδιασμού και άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας.

Η προκήρυξη που θα δημοσιευτεί και στις εφημερίδες “φωτογραφίζει” φυσικά τους Δ.Γ. και Ι.Τ., όπως σας είχαμε αναφέρει και στο ρεπορτάζ μας.

Για να είμαστε πάντως ξεκάθαροι και δίκαιοι. Η νομοθεσία αναφέρει: “Η πλήρωση των θέσεων ενεργείται - ύστερα από δημόσια γνωστοποίηση δια του Τύπου - με Απόφαση του Δημάρχου, ο οποίος και προσλαμβάνει «τα πρόσωπα που είναι, κατά την κρίση του, κατάλληλα»...”.

Και σε πολλές περιπτώσεις ανά την Ελλάδα η προκήρυξη των θέσεων είναι φωτογραφική.

Το ζήτημα είναι για ποιο λόγο οι Δήμαρχοι δεν προσπαθούν να επιλέξουν τους καλύτερους για συνεργάτες, τους... άριστους και επιλέγουν πάντα πρόσωπα που είναι της εμπιστοσύνης τους... Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει κάτι για τα προσόντα ή τη δουλειά που θα κάνουν...

Αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα...