Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 10:44

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας: “Ισόβια στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας:

“Συμπληρώνονται έξι χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από την χρυσαυγίτικη εγκληματική συμμορία η οποία έγινε με τον σχεδιασμό και την οργάνωση της ηγεσίας του νεοναζιστικού μορφώματος.

Επρόκειτο για μια στυγερή σχεδιασμένη δολοφονία στην οποία πήραν μέρος δεκάδες μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν το αποκορύφωμα της δολοφονικής δράσης της χρυσαυγίτικης οργάνωσης που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε πραγματοποιήσει εκατοντάδες εγκληματικές πράξεις εναντίον μεταναστών, προσφύγων, στελεχών της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος.

Σήμερα έξι χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα η χρυσαυγίτικη εγκληματική ομάδα ακόμη και ο φυσικός δολοφόνος Ρουπακιάς κυκλοφορούν ελεύθεροι προκαλώντας τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού.

Ταυτόχρονα η εγκληματική οργάνωση κινείται εντελώς ελεύθερη προβάλλοντας το ξενοφοβικό μίσος, τον ρατσισμό, τις φασιστικές και νεοναζιστικές αντιλήψεις και απόψεις.

Την ίδια περίοδο στην Ευρώπη είναι υπαρκτός κίνδυνος αναβίωσης της ακροδεξιάς και των διαφόρων φασιστικών μορφωμάτων που σηκώνουν κεφάλι χύνοντας το δηλητήριο του ρατσισμού και μετατρέποντας τους μετανάστες σε εξιλαστήριο θύμα για όλα τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί ο καπιταλισμός.

Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλει τα μέγιστα η κυβέρνηση που ενσωματώνει στο εσωτερικό της ακροδεξιά στοιχεία αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση που με την πολιτική των κλειστών συνόρων, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την βάρβαρη λιτότητα, τον εργασιακό μεσαίωνα και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις δίνουν το έναυσμα για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη των ακροδεξιών πολιτικών κινήσεων, σχημάτων και κομμάτων.

Κανένας εφησυχασμός. Σήμερα επιβάλλεται η ανάπτυξη του αντιφασιστικού – αντιρατσιστικού κινήματος για την ιδεολογική και πολιτική απομόνωση όλων των εκφραστών της νεοναζιστικής ιδεολογίας – πολιτικής και πρακτικής.

Είναι χρέος του κάθε αντιφασίστα, του κάθε δημοκράτη, του κάθε ανθρώπου που δεν κατηγοριοποιεί τους συνανθρώπους του με βάση το χρώμα, το φύλο ή την φυλή να βάλει εμπόδιο στο φασισμό στους χώρους δουλειάς , στις γειτονιές και τα χωριά. Ο εκφασισμός της κοινωνίας δε θα περάσει .

 

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ. Όλοι στην αντιφασιστική κινητοποίηση τη Τετάρτη 18/9 στις 7 μ.μ μπροστά στο δημαρχείο

 

Η δημοτική κίνηση

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”.