Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 14:23

Καταγγελίες Καχριμάνη για τα προϊόντα ΠΟΠ - “ Ο κάθε θρασύς και κατεργάρης να σταματήσει τα κόλπα...”

Με μία ανάρτηση-καταγγελία στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρεται στο ζήτημα των αναγνωρισμένων γαλακτομικών προϊόντων.

Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε:

“Πως να πάνε οι κτηνοτρόφοι μπροστά; Τα Ισοζύγια στο γάλα δεν έγιναν και δεν ελέχθηκαν ποτέ. Το τυρόγαλα το ξαναβάζουν στο τυρί (υπερδιήθηση ) και κάνουν μαϊμού φέτα που σε λίγους μήνες χαλάει. Αλλοι παράγουν λευκό τυρί στο εξωτερικό και χρησιμοποιούν τους ελληνικούς κωδικούς ΠΟΠ. Άλλοι εισαγάγουν γαλα από το εξωτερικό και αφού το περάσουν στα τυροκομεία το γράφουν αγελαδινό. Αλλά το τυρί φέτα παράνομα.

Τα πρόστιμα όταν τους βρίσκουν σκάρτους... χάδια. Όλοι αυτοί διαλύουν την Ελληνική Προβατοτροφία. Είπα κάποτε: Θα βάλουμε τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα; Τι δεν καταλαβαίνουν; Έχουμε και λέμε: Συμμορφωθείτε! Δεν πάει άλλο! Σας πήραν όλοι χαμπάρι! Μέχρι εδώ! Ο κάθε θρασύς και κατεργάρης να σταματήσει τα κόλπα. Το κράτος άμεσα να κάνει νόμους που θα αλλάξει τα πάντα. Όχι πρόστιμα-χάδια. Άκου 15 χιλιάδες για καταστρατήγηση του ΠΟΠ; Άκου μη εφαρμογή των ισοζυγίων; Άκου το μηχάνημα της μυζήθρας δίπλα από τον παστεριωτήρα και δεν βλέπει κανένας τίποτα. Τώρα λένε θα βλέπουμε από το νερό από ποια χώρα είναι. Αν δεν γίνει βάση δεδομένων σωστή θα βγάζουμε... παπάδες. Έλεος. Άμεσες Ενέργειες. Και αφαίρεση παραγωγής ΠΟΠ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΓΚΙΕΣ. ΑΜΕΣΑ. Πρόστιμα τέτοια που να σταματήσει το κακό. Αυτά για όσους νομίζουν ότι θα φορέσουν αλλά ρούχα. άλλη προβιά και θα κάνουν τη δουλειά τους.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ...”.