Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 12:49

Εξόφληση “πολιτικού γραμματίου” της ΝΔ ο διορισμός Μπέζα στο Δήμο Πρέβεζας

Ο διορισμός του Αντώνη Μπέζα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πρέβεζας, προκαλεί “πολιτικές δονήσεις” στο Δήμο, ιδιαίτερα στο χώρο της κεντροδεξιάς “πολυκατοικίας”.

Κι αυτό γιατί ο κ. Μπέζας, Θεσπρωτός στην καταγωγή, από επιστημονικός συνεργάτης στο Δήμο Πάργας επί Αντώνη Νάστα “πήρε μεταγραφή” στο Δήμο Πρέβεζας έπειτα από μία... αλληλουχία πολιτικών συγκυριών. Συγκυριών, που δημιουργούν εντυπώσεις εξόφλησης “πολιτικού γραμματίου” της ΝΔ, το οποίο και ασφαλώς χρεώνεται ο νέος Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος.

Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Μπέζας είχε “κοπεί” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών, ενώ ετοιμαζόταν να διεκδικήσει έδρα του κόμματος στο Νομό Θεσπρωτίας. Δημοσιεύματα τότε του “φιλοδεξιού” Τύπου στο γειτονικό νομό, έκαναν λόγο για “σταλινικές μεθόδους Μητσοτάκη”, για “κομματικό παρακράτος της Πειραιώς” και “πολιτικά ανέντιμες αποφάσεις” της ηγεσίας της ΝΔ, για το “κόψιμο” του Αντώνη Μπέζα.

Δημοσιεύματα τότε εφημερίδων πανελλαδικής εμβέλειας, ανέφεραν ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε διαμηνύσει σε “κομμένους” Καραμανλικούς πως θα αξιοποιηθούν σε κρατικά ή αυτοδιοικητικά πόστα, που επηρεάζει η ΝΔ. Είναι τέτοιο “πολιτικό γραμμάτιο” και ο Δήμος Πρέβεζας;

Παράλληλα το γνωρίζουν και οι... πέτρες στην Ήπειρο ότι ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, επίσημος υποψήφιος περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εκλογές δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο, είχε γίνει έξαλλος βλέποντας τον Αντώνη Μπέζα σε εκδήλωση τότε του Σπύρου Ριζόπουλου και είχε μεταφέρει την οργή του και σε κομματικά όργανα.

Όλες οι παραπάνω πολιτικές συγκυρίες δεν είναι μυστικό πως έχουν ήδη προκαλέσει αρκετές “μουρμούρες” στο Νομό Πρέβεζας στο κεντροδεξιό κομματικό μπλοκ. Αρκετά μάλιστα στελέχη στο Νομό λένε σχετικά στο περιβάλλον τους πως δε θα υπάρξουν κομματικά... απόνερα από το διορισμό Μπέζα από το Νίκο Γεωργάκο, αλλά ολόκληρο... τσουνάμι, καθώς δεν είναι λίγα εκείνα τα κεντροδεξιά στελέχη στο Δήμο της Πρέβεζας, νεότερα σε ηλικία, με διοικητική εμπειρία και με αξιολογότατες σπουδές, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε θέση γενικού γραμματέα στο Δήμο.

Πέρα από τα παραπάνω όμως, εφόσον ο κ. Μπέζας δουλέψει ολόψυχα στο Δήμο της Πρέβεζας, είναι δεδομένο ότι θα φέρει αποτελέσματα, καθώς η διοικητική του εμπειρία δεν αμφισβητείται.

Αρκεί όμως να “χωρέσει” το πολιτικό του παρελθόν, στις παρακάτω αρμοδιότητες του γενικού γραμματέα που είναι:

 

  1. Να παρέχει οδηγίες και να δίνει κατευθύνσεις και γενικότερα να συντονίζει τις υπηρεσίες του Δήμου κατά την άσκηση του έργου τους.

  2. Να μεριμνά για την επεξεργασία από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη ή έχουν ήδη συζητηθεί σε αυτά, καθώς και να τα υποστηρίζει ενώπιον των ανωτέρω οργάνων, εφόσον κρίνεται απαραίτητο από τον Πρόεδρο τους.

  3. Να παρακολουθεί τη διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.

  4. Να συμμετέχει στις διαδικασίες κατάρτισης του Επιχειρησιακού Σχεδίου και των ετήσιων Προγραμμάτων Δράσης του Δήμου και να παρακολουθεί την επίτευξη των περιοδικών στόχων και την υλοποίηση των αντίστοιχων προγραμμάτων που αποφασίζονται από τα Πολιτικά όργανα του Δήμου.

  5. Να μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία των περιοδικών απολογισμών δράσης του Δήμου σύμφωνα με τα αντίστοιχα προγράμματα ή τις συγκεκριμένες αποφάσεις και να ενημερώνει σχετικά την εκτελεστική Επιτροπή.

  6. Να δύναται να συγκαλεί περιοδικά ή κατά περίπτωση Συντονιστικά Συμβούλια στα οποία να μετέχουν με εκπροσώπους τους το σύνολο ή μέρος (ανάλογα με ομοιογενή θεματικά αντικείμενα) των υπηρεσιών του Δήμου.

  7. Να παρακολουθεί τις δραστηριότητες των Νομικών Προσώπων του Δήμου και να συνεργάζεται με τις διοικήσεις τους, ώστε να εξασφαλίζεται η εναρμόνιση των αποτελεσμάτων από την δραστηριοποίηση τους με τους στόχους του Δήμου.

  8. Να συνεργάζεται με τους Αντιδημάρχους για την υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων.

  9. Να υπογράφει τις αποφάσεις χορήγησης αναρρωτικών αδειών και μετακίνησης εκτός έδρας στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων του Δήμου.

  10. Να υπογράφει τις εντολές μετακίνησης εκτός έδρας των υπαλλήλων του Δήμου.

 

Το έχει πάντως αυτή η θέση. Μέχρι και σήμερα ακόμη κανείς δε γνωρίζει πως “φυτεύτηκε” ο Δ. Δασκαλόπουλος στο Δήμο Πρέβεζας επί Μπαΐλη...

 

Π.Τ.