Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 12:09

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ “γεννιέται” και στην Πρέβεζα για να πάρει ο πολίτης το κόμμα στα χέρια του... (pics)

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία προέκυψε η κατ' αρχήν νέα διευρυμένη νομαρχιακή επιτροπή, που θα “τρέξει” την οργανωτική συγκρότηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τη διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου του Κόμματος.

IMG 9187

Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιείται και στην Πρέβεζα, σε εφαρμογή της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με βάση την πολιτική διακήρυξη για τη διεύρυνση του κόμματος που έχει κατατεθεί προς συζήτηση.

Δεν έλειψαν ωστόσο και οι διαφωνίες επί των διαδικασιών των “παλιών” του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα, όπως ο Σπύρος Παγκράτης, ο οποίος ανέφερε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής είχε αποφασιστεί να ακολουθήσει Γενική Συνέλευση των μελών, κάτι που δεν έγινε και όχι νέα διευρυμένη επιτροπή. Με τη φράση μάλιστα “Έχουμε αποτύχει παταγωδώς”, έκλεισε την τοποθέτησή του και αποχώρησε.

IMG 9196

Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος οργανωτικού του κόμματος για την Ήπειρο Τάσος Πολιτίδης τόνισε πως υλοποιείται με τις διευρυμένες νομαρχιακές επιτροπές η απόφαση των κεντρικών οργάνων του κόμματος και του οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ, κατά συνέπεια θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες.

Ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Δημήτρης Παπαδήμος ανέφερε ότι έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής πάνω από 100 μέλη στο Νομό στο νέο φορέα του ΣΥΡΙΖΑ που θα συγκροτηθεί.

Από την πλευρά του ο Τάσος Πολιτίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του προοδευτικού κόσμου στο νέο εγχείρημα και για την αυτοοργάνωση που επιχειρείται, για ένα κόμμα αντάξιο της Αριστεράς του 21ου αιώνα. Στάθηκε στη δημιουργία ενός δημοκρατικού αριστερού κόμματος και κάλεσε τους παριστάμενους να τοποθετηθούν για όλους και για όλα, καθώς στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ακούσει και να αφουγκραστεί την κοινωνία. Δήλωσε ξεκάθαρα ότι στρατηγικός στόχος του νέου ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία και πρότεινε όλη αυτή η διαδικασία και στην Πρέβεζα για τη συγκρότηση του νέου φορέα να μετατραπεί από την εσωστρέφεια που τη διακρίνει σε μία γιορτή της δημοκρατίας.

Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας τόνισε πως θα πρέπει να ακουστούν όλα και έξω από τα δόντια στις ανοικτές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ για το μετασχηματισμό του σε έναν νέο πολιτικό φορέα. Ακόμη και για τις πρόσφατες αδυναμίες που ήρθαν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της τριπλής εκλογής “μάχης”.

IMG 9229

Ακολούθησε μία βαθιά δημοκρατική και πολιτική διαδικασία με κατάθεση απόψεων για το ιδεολογικό στίγμα, τη δομή-οργάνωση και λειτουργία του κόμματος, για το πως θα φτιαχτούν οργανώσεις, για τις παρεμβάσεις στην κοινωνία και τους φορείς. Δεν έλειψαν επίσης τα “σκληρά λόγια” και η κριτική για πρόσωπα και πράγματα εντός της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας.

Εν κατακλείδι, ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Πρέβεζα μπαίνει σε μία περίοδο διαβούλευσης και πολιτικής ανασυγκρότησης, ώστε να γίνει πράξη και το σλόγκαν της Κεντρικής Επιτροπής “Πάρε το κόμμα στα χέρια σου...”.

 

 

Έκθεση εικόνων