Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 13:26

Νέα “φωτογραφική” γνωστοποίηση για πρόσληψη ειδικού συμβούλου στο Δήμο Πρέβεζας...

Με δημοσίευσή του σε τοπική εφημερίδα, αλλά και με ανάρτηση της σχετικής γνωστοποίησης στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο Δήμος Πρέβεζας γνωστοποιεί την ανάγκη πλήρωσης μίας θέσης ειδικού συμβούλου του Δημάρχου που θα είναι υπεύθυνος-η να παρέχει υπηρεσίες σε θέματα εθελοντισμού και σε θέματα προαγωγής του αθλητισμού στη νέα γενιά και γενικότερα μαζικού αθλητισμού.

Το ρεπορτάζ μας είχε επιβεβαιωθεί απολύτως στην πρώτη πρόσληψη ειδικού συνεργάτη του κου Γεωργάκου (δείτε ΕΔΩ). Φαίνεται πως οι πληροφορίες μας, ενδεχομένως να είναι ακριβείς και για την προκειμένη περίπτωση για μια νέα “φωτογραφική γνωστοποίηση”, καθώς στις 4 Σεπτεμβρίου αναφέραμε στο ρεπορτάζ μας: “Συνεργάτιδα του κου Γεωργάκου φέρεται να είναι και η Γ.Γ., συγγενικό πρόσωπο του κου Γεωργάκου, με σπουδές στη Βουλγαρία πάνω στη φυσική αγωγή και τα οικονομικά, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ έχει και πολιτική εμπειρία” (δείτε ΕΔΩ). Εκτός κι αν έχουμε πέσει έξω...

Στη σχετική γνωστοποίηση προστίθεται:

Α. Oι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κατέχουν τα γενικά και τυπικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται στην παρ. 3 του άρθρου 163 του ν.3584/2007.

Β. Πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής συναφές με το αντικείμενο της απασχόλησης.

Γ. Εμπειρία στην οργάνωση γραφείου και συγκεκριμένα στη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη.

Δ. Εμπειρία σε θέματα εθελοντισμού και σε θέματα προαγωγής του αθλητισμού στη νέα γενιά και γενικότερα μαζικού αθλητισμού.

Η πλήρωση της θέσης του ειδικού συμβούλου θα διενεργηθεί με απόφαση του Δημάρχου, ο οποίος και θα προσλάβει το πρόσωπο που κατά την κρίση του είναι κατάλληλο για την παραπάνω θέση. Η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή από τον προσλαμβανόμενο ειδικής σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου”.

Σε κάθε περίπτωση, θα επαναλάβουμε ότι ο μόνος που αποφασίζει για τους ειδικούς συμβούλους-συνεργάτες είναι ο Δήμαρχος και η διαδικασία που ακολουθείται καταντά “ανέκδοτο”.

Θα έπρεπε ωστόσο να ακολουθείται είτε μια διαδικασία ΑΣΕΠ είτε να αποφάσιζαν από μόνοι τους οι Δήμαρχοι να επιλέξουν ορισμένα άτομα με βάση κριτήρια ποσοτικά και ποιοτικά. Να υπάρχει ασυμβίβαστο για συγγενικά πρόσωπα κ.ο.κ. Προς όφελος φυσικά της λειτουργίας του ίδιου του Δήμου.

Αλλά όλα αυτά είναι μια εντελώς άλλη συζήτηση, καθώς πρόκειται για διαδικασίες... Δύσκολη “λέξη” για το σύγχρονο management...