Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 12:42

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από το ΝΑΡ Πρέβεζας - Νάνος: “Σε κατασταλτική υστερία η ΝΔ” - Κωστόγιαννης: “Να κόψουν τις... μπαρούφες περί νόμου και τάξης” (vid)

Η Οργάνωση Βάσης του Νέου Αριστερού Ρεύματος στην Πρέβεζα και της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, με αφορμή τις διώξεις της Αστυνομίας σε φοιτητές του ΝΑΡ-νΚΑ, αλλά και τις τελευταίες κατασταλτικές ενέργειες της Κυβέρνησης και του Κράτους, ενάντια στον Θανάση Αγαπητό (περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. του Β’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης) και στο δίκτυο ελεύθερων φαντάρων “Σπάρτακος”.

Εκ μέρους του ΝΑΡ, ο Βαγγέλης Νάνος, τόνισε μεταξύ άλλων: Πρέπει να δούμε το κατασταλτικό κρεσέντο της Νέας Δημοκρατίας. Βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε μία κατασταλτική υστερία, τόσο αυτή, όσο και τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, με οργανωτικό ενορχηστρωτή τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ιδεολογικούς παρακινητές τον ακροδεξιό θύλακα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και μία σειρά δημοσιογράφων. Πολλές περιοχές της χώρας θυμίζουν τα χρόνια πριν τη Μεταπολίτευση ή την αρχή της. Μόνο που αυτή η καταστολή έρχεται από το μέλλον και όχι από το παρελθόν. Έχει στόχο την υλοποίηση των κυβερνητικών επιδιώξεων σε οικονομία, εργασία, παιδεία και Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης, μέσω οργανωμένου σχεδίου ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά και οδηγούν τις καταστάσεις στα άκρα. Σε αυτή τη λογική εντάσσεται το κλείσιμο των σχολών, στο όνομα πέντε μπουκαλιών και για πέντε στειλιάρια. Είναι ένα έργο που το βλέπουμε τα τελευταία 40 χρόνια. Ένα έργο κατασυκοφάντησης του νεολαιίστικου κινήματος. Και οι πέτρες ξέρουν πως στήνεται το παιχνίδι και το σόου γύρω από αυτό”.

Στάθηκε επίσης στο νέο ποινικό κώδικα, που εντάσσεται στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης, την ώρα που τα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης επικροτούν κάθε κατασταλτική ενέργεια της Αστυνομίας.

“Η Αστυνομία του Χρυσοχοΐδη θυμίζει περισσότερο ομάδα κυνηγών επικηρυγμένων σε αμερικανικό γουέστερν, που κυνηγά όποιον θεωρεί δημόσιο κίνδυνο, παρά κρατική υπηρεσία, υποτίθεται ανεξάρτητη από την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ”, είπε ο κ. Νάνος και πρόσθεσε:

“Η προκλητικότητα των κυβερνητικών στελεχών είναι στα... κόκκινα. Εδώ και πολύ καιρό στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και μερίδα των ΜΜΕ σπέρνουν το δηλητήριο του κυνισμού, σε θέματα καταστολής και αστυνόμευσης. Στο στόχαστρο βρίσκεται οποιοσδήποτε θρυμματίζει τη βιτρίνα της ανάπτυξης και της ομαλότητας.

Αν αφήσουμε να περάσουν σήμερα οι διώξεις ενάντια στην αντικαπιταλιστική Αριστερά, αύριο θα υπάρχουν διώξεις σε κάθε διαφορετική φωνή και η επιβολή ενός επικίνδυνου ολοκληρωτισμού με κοινοβουλευτικό μανδύα”.

Ο Ταξιάρχης Κωστόγιαννης από την πλευρά του αναφέρθηκε αρχικά στα εργασιακά λέγοντας:

Παρά και ενάντια σε αυτό που θέλουν να μας πείσουν τα παπαγαλάκια των συστημικών μέσων ενημέρωσης πανεθνικής εμβέλειας, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα με την απελευθέρωση της εργασίας και όλων αυτών των αντεργατικών μέτρων που έχουν παρθεί, έχει ανακάμψει η αγορά εργασίας, ο Οκτώβριος ήταν ένας μαύρος μήνας για τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας τον Οκτώβριο οι απολύσεις έφτασαν σε αριθμό-ρεκόρ. Όλη η επιχειρηματολογία ότι αν αφήσουμε τους επενδυτές να κάνουν ό,τι θέλουν, θα βρούμε μία θέση στον ήλιο, καταρρίπτεται” και επισήμανε:

“Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα αυταρχικών μέτρων, που οδηγούν στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών ελευθεριών και η οποία πρέπει να ξεσηκώσει την καθολική αντίδραση όλων μας. Το ζήτημα των δημοκρατικών ελευθεριών και της ασφάλειας δικαίου, είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο το λαό και πρέπει όλοι να βρεθούμε προ των ευθυνών μας. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να μιλήσει για το δόγμα του νόμου και της τάξης και να πείσει πως με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει ασφάλεια και το Κράτος δικαίου. Αυτό σημαίνει ότι οι νόμοι θα εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο για όλους και θα ελέγχονται όλοι, ώστε να αποφεύγεται η κατάχρηση εξουσίας και να προστατεύεται ο πολίτης. Δε μπορεί από αυτό να εξαιρούνται οι αστυνομικοί.

Η Κυβέρνηση να κόψει τις... μπαρούφες περί νόμου και τάξης. Ενδιαφέρεται να χτυπήσει τις μαφίες των ναρκωτικών;”.

Τα δύο μέλη του ΝΑΡ απάντησαν στη συνέχεια σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου.

 

Πολυμέσα