Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 09:52

Κομματικό κράτος στήνει η ΝΔ και στο Νοσοκομείο Πρέβεζας με το νέο διοικητή;

“Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...”, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η νοοτροπία και η πολιτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας και του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τις επιλογές των διοικητών των "μικρών" δημόσιων Νοσοκομείων.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, ανάμεσα στα πρόσωπα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να αναλάβουν τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας και έχει πλέον τις περισσότερες πιθανότητες από τους άλλους υποψηφίους, ώστε να είναι ο νέος διοικητής του ΓΝ Πρέβεζας, είναι Πρόεδρος ΝΟΔΕ της ΝΔ γειτονικού Νομού.

Όχι απλά δηλαδή ένα στέλεχος, αλλά ο κομματικός επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στο Νομό του.

Για όσους είναι τακτικοί αναγνώστες του atpreveza, είχαμε κριτικάρει στο παρελθόν την επιλογή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να στελεχώσει με κομματικά στελέχη του το Δ.Σ. του Νοσοκομείου. Πόσο μάλλον την τωρινή επιλογή της ΝΔ να το πράξει με το... ίδιο το κόμμα, συνεχίζοντας κατά μία έννοια την “παράδοση” του κομματικού κριτηρίου, παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη περί τεχνοκρατών σε δημόσιες θέσεις κ.ο.κ.

Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν στην αρθρογραφία της ιστοσελίδας, καλό θα είναι αυτές οι θέσεις, που είναι πολύ κρίσιμες, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο Νομό Πρέβεζας να καταλήγουν σε ανθρώπους, που δε θα χρειάζεται να δείξουν κομματικό διαβατήριο.

Μπορεί βέβαια ο νέος διοικητής, εφόσον τελικά προκριθεί και επίσημα για τη θέση, να είναι ο καλύτερος διοικητής που έχει περάσει ποτέ, με πολύ καλές οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες. Τον συνοδεύουν εξάλλου αρκετά καλές αναφορές για το ήθος και το χαρακτήρα του. Αλλά αυτό θα πρέπει να το αποδείξει στο “στίβο” της διοίκησης...