Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 12:32

Σύσκεψη-συζήτηση για το ασφαλιστικό οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Πρέβεζας:

“Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας σύσκεψη-συζήτηση σωματείων-φορέων-εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με θέμα : «Η νέα αντιλαϊκή επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση που σχεδιάζουν κυβέρνηση-επιχειρηματικοί όμιλοι και η οργάνωση της πάλης για την αναχαίτησή της».

Η σύσκεψη ήταν ένα πρώτο βήμα ενημέρωσης των ασφαλισμένων, εργαζομένων, συνταξιούχων, με στόχο το επόμενο διάστημα την κλιμάκωση της πάλης.

20191127 193101

Ομιλητές ήταν ο Λελοβίτης Πέτρος, μέλος του Δ.Σ. στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, της Γ.Σ. στη ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ καθώς και ο Σοπικιώτης Μπάμπης Πρόεδρος του σωματείου ΙΚΑ Πρέβεζας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οι ομιλητές αφού ενημέρωσαν αναλυτικά για το ασφαλιστικό της κυβέρνησης ΝΔ, το οποίο έρχεται να ενισχύσει το αντιλαϊκό ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου στη συνέχεια ανέφεραν ότι: ο στόχος όλων των κυβερνήσεων ως σήμερα και της ΕΕ είναι η απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία, να γίνει ακόμα φθηνότερη η ήδη φθηνή εργατική δύναμη.

          Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να δώσουν χώρο και χρόνο. Από τη στάση της αναμονής έχουν καεί στο χυλό όλα τα προηγούμενα χρόνια καθώς οι ανατροπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δεν σταμάτησαν ποτέ. Κάθε νέος αντιασφαλιστικός νόμος ενδυνάμωνε όχι απλά δεν καταργούσε τους προηγούμενους, αλλά τους ενδυνάμωνε.

          Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους. Από τους νέους εργαζόμενους ως τους συνταξιούχους. Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία – Πρόνοια, αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, συνολικά όλο τον εργαζόμενο λαό.

          Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας και Περίθαλψης.

          Τέλος κάλεσαν για το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 12 στη Θεοφάνειο για ενημέρωση των πολιτών της Πρέβεζας”.