Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 12:25

Τσακαλώτος από Πρέβεζα: “Δεν υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει πόσο χαρισματικός είναι ο Αλέξης...”

“Τέλος” στα σενάρια περί αντιπαλότητας με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έβαλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του στην εκδήλωση της Πρέβεζας. Σε ερώτηση για το ποιος κέρδισε το ποσοστό στις εκλογές, ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών τόνισε:

Κοιτάξτε, η δική μου άποψη για αυτό είναι αυτό που είπε ο Ζορζ Μαρσέ που ήταν ο γενικός γραμματέας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Εσείς έχετε τις ερωτήσεις σας και εμείς έχουμε τις απαντήσεις μας. Εμείς ξέρουμε τι είναι ο Αλέξης, δεν υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει πόσο χαρισματικός είναι και τι πολιτική κρίση έχει. Ξέρουμε επίσης ότι δεν έχει καμία σχέση το πώς δούλευε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις δυσκολίες, πόσο συλλογικά ήταν και στο Υπουργικό συμβούλιο και στη διαπραγματευτική ομάδα που μαζί αποφασίζαμε τι είναι προτεραιότητες. Δηλαδή ώρες ολόκληρες συζητούσαμε, ποια 10 πράγματα μπορούμε να δώσουμε για να κρατήσουμε τα 7. Δεν γίνεται έτσι στη Νέα Δημοκρατία. Υπήρχε αυτό. Άρα προφανώς ο Τσίπρας είναι κάτι παραπάνω από ο πρώτος μεταξύ ίσων, προφανώς ο ίδιος δεν θέλει να είναι ο ηγέτης που δεν ελέγχεται, που δεν συζητάει σε αυτά τα πράγματα. Αλλά τώρα μη γελιόμαστε και μεταξύ μας, είναι εκ του πονηρού αυτή η ερώτηση. Άρα μπορούμε να το πούμε μεταξύ μας, αλλά δεν υφίσταται αυτή η ερώτηση. Ούτε ο Αλέξης αισθάνεται έτσι ούτε το κόμμα αισθάνεται έτσι”.

Χιουμοριστικά μάλιστα πριν αρχίσει την ομιλία του ανέφερε: “Να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου. Όλοι οι συνεργάτες μου δουλεύουν για να έχω περισσότερο κόσμο εγώ στις εκδηλώσεις μου, από ότι ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι αστείο αυτό, αλλά δείχνει πού πάνε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”.