Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 11:16

“Χρεώνουν” και το Στέργιο Γιαννάκη στο “μπλοκ” υποστηρικτών του Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Μία φράση του βουλευτή Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Στέργιου Γιαννάκη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Γνώμη της Άρτας” ήταν αρκετή σε αρκετά ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας, ώστε να τον χρεώσουν στο “μπλοκ” των υποστηρικτών του Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα ο κ. Γιαννάκης είπε: “Τώρα σε ότι αφορά την πιθανή υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά, που με ρωτήσατε, έχω άποψη και είναι ξεκάθαρη.

Η χώρα προσπαθεί να ξεπεράσει μια πολύχρονη κρίση και ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει και τις νέες γεωπολιτικές συνθήκες και απειλές.

Με αυτά ως δεδομένα και επειδή η επιλογή  για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι βαθιά πολιτική θέση, χρειαζόμαστε τον πολιτικό εκείνο που όταν έρχονται τα δύσκολα τον θέλεις εκεί, για το θάρρος του, την διορατικότητά του, τον ρεαλισμό του, την πρακτικότητά του,  την εργατικότητά του.

Για μένα ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας πολιτικός που απέδειξε στην πράξη την συναίνεση, κυβέρνησε με συναίνεση  (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) και τέλος  είναι αυτός που ως Πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες στιγμές κράτησε την πατρίδα όρθια και την παρέδωσε καλύτερη από εκείνη που παρέλαβε”.

Ο πρώην Πρωθυπουργός με ευθείες βολές στην Κυβέρνηση και τη γνωστή ακροδεξιά φρασεολογία άναψε... φωτιές κατά την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας αμηχανία ακόμη και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Αλλά και εντός της ΝΟΔΕ Ν. Πρέβεζας δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποστασιοποιούνται από τα λεγόμενα Σαμαρά και ενδεχομένως και από τη σχετική φράση του Στέργιου Γιαννάκη.

Όπως και να έχει όμως το “μπραντ-ντε-φερ” στο εσωκομματικό περιβάλλον της Νέας Δημοκρατίας με φόντο και την εκλογή ΠτΔ, μόλις έχει ξεκινήσει...