Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 14:09

Προτάσεις ψηφισμάτων της Ανυπότακτης Κίνησης για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας για προσφυγικό-εξορύξεις

Τις παρακάτω προτάσεις ψηφισμάτων για προσφυγικό-εξορύξεις θα καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας η Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας:

 

Πρόταση ψηφίσματος προς το δημοτικό συμβούλιο από την

«ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας»

ΓΙΑ ΤΗΝ << ΕΡΕΥΝΑ – ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ>>

Η δραστηριότητα της εξόρυξης υδρογονανθράκων από πολυεθνικές εταιρείες στη περιοχή μας θα έχει μεγάλες και αρνητικές επιπτώσεις με καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, την υγεία και την ζωή των κατοίκων του Δήμου μας , για τις υφιστάμενες δραστηριότητες πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, ιχθυοκαλλιέργειες κλπ.,) καθώς και για τον τουριστικό χαρακτήρα της (με τα ιδιαίτερα φημισμένα οικολογικά του χαρακτηριστικά).

Tον τελευταίο καιρό ακούμε τρεις μύθους για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στη χώρα μας :

Ο πρώτος μύθος λέει ότι «περπατάμε ή κολυμπάμε» πάνω στον ΜΑΥΡΟ ΧΡΥΣΟ του ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ και έχουμε την «μεγάλη ευκαιρία» που θα σώσει τη χώρα, τον τόπο μας και το λαό της περιοχής μας από την φτώχεια.

Ο δεύτερος μύθος μας ψιθυρίζει στα αυτιά για τη «δίκαιη ανάπτυξη», τις επενδύσεις που θα΄ρθουν, την ευημερία, τους κόμβους μεταφοράς ενέργειας, τις νέες θέσεις εργασίας.

Ο τρίτος μύθος μας νανουρίζει με τον ισχυρισμό ότι « η Ελλάδα έχει την γεωστρατηγικη ευκαιρία της Ζωής της» αξιοποιώντας τις ευκαιριακές τριβές στις σχέσεις Η.Π.Α. – Τουρκίας. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο μύθο που θα οδηγήσει σε τραγωδία ιστορικών διαστάσεων τον Ελληνικό Λαό και τους Λαούς της Αν.Μεσογειου.

Όλα αυτά είναι ασύστολα ψέματα , υποσχέσεις, μεγάλα και ωραία λόγια, που δίνουν και παίρνουν από κυβερνητικά χείλη, για να πειστούν τα υποψήφια θύματα, δηλαδή ο λαός, ότι όλα γίνονται για το καλό του!

Από κοντά τοπικοί παράγοντες, περιφερειάρχες, αρκετοί δήμαρχοι, πληρωμένοι επιστήμονες και λοιπά φερέφωνα συμπληρώνουν την εκστρατεία πειθούς των απολίτιστων «ιθαγενών»!

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!

Γιατί είναι οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους φόρτωσαν το λαό με μνημόνια, με φτώχεια, με ανεργία, με χαράτσια και τον απογύμνωσαν από κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

Γιατί, όταν όλοι αυτοί μιλούν για « εθνικό» συμφέρον, εννοούν το συμφέρον των πολυεθνικών και της υποταγής των πάντων στο κέρδος.

Γιατί εμείς ξέρουμε ότι τα γεωστρατηγικά συμφέροντα για το μοίρασμα της λείας των υδρογονανθράκων, οι πηγές και οι δρόμοι των αγωγών τους, είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών.

Γιατί οι όποιες θέσεις εργασίας, δε θα΄ναι τίποτα άλλο παρά τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των «ειδικών οικονομικών ζωνών», με ασυδοσία εκμετάλλευσης, με εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας και αναλώσιμους, που θα πεταχτούν στα αζήτητα όταν ολοκληρωθεί το πλιάτσικο.

Ο πλούτος και ο θησαυρός της περιοχής μας είναι Πράσινος και όχι Μαύρος, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα φερέφωνα των εταιριών. Ο πραγματικός πλούτος της Ηπείρου και των νησιών του Ιονίου είναι το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον τους και όχι η μαύρη ψευτοανάπτυξη που μας πλασάρουν, καμουφλαρισμένη με δήθεν πακτωλούς χρημάτων, αποκρύπτοντας και τους κινδύνους (περιβαλλοντικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς).

Η εκποίηση του υπόγειου πλούτου στις πολυεθνικές της ενέργειας κανένα όφελος δεν θα έχει για τους εργαζόμενους και όλο το λαό. Αντίθετα έρχεται να αυξήσει τα κέρδη των πολυεθνικών, που όπως δείχνει η εμπειρία, αφήνουν πίσω τους «Κρανίου Τόπο», αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή που ήδη συντελείται με υπαιτιότητα τους.

Υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας, τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΟΧΗ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ

 

 

ρόταση ψηφίσματος της «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» προς το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Όχι στα κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών

Να καταργηθεί η αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίσθηκε από την Βουλή ο νόμος που δημιουργεί τα κλειστά κέντρα κράτησης στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας , που στην ουσία στερεί το δικαίωμα χορήγησης ασύλου σε χιλιάδες ανθρώπους που φθάνουν στην χώρα μας. Πρόκειται για ένα ρατσιστικό κατασκεύασμα, που στόχο έχει να μετατρέψει τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών σε κόλαση. Με μια σειρά διατάξεις και γραφειοκρατικά κωλύματα οδηγεί τους πρόσφυγες σε κράτηση και απέλαση, καταστρατηγώντας το διεθνές δικαίωμα στο άσυλο. Με αποφάσεις φαστ- τρακ χιλιάδες κόσμου θα μπορεί να απελαύνεται σε χώρες με ανελεύθερα καθεστώτα , που θα βαφτίζονται ασφαλή, όπως πχ της Τουρκίας ή της Αίγυπτου. Για όσους παραμένουν στην Ελλάδα μέχρι να αποφασιστεί η μοίρα τους θα κρατούνται στα κολαστήρια τύπου Μόριας, σε όλη τη χώρα, που μετατρέπονται σε κέντρα κλειστού τύπου. Η υγεία και η παιδεία θα «παρέχονται» μέσα στα στρατόπεδα και όχι στα νοσοκομεία και στα σχολεία. Με διατάξεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και με μπόλικες δόσεις ισλαμοφοβίας-ξενοφοβίας.

Την προσφυγιά δεν τη θέλει κανείς. Το πρόβλημα δεν είναι οι κατατρεγμένοι άνθρωποι αλλά οι βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (Η.Π.Α – ΡΩΣΙΑΣ – Ε.Ε.) με τους πολέμους και την οικονομική εκμετάλλευση των χωρών επιρροής τους. Οι πρόσφυγες-μετανάστες απλώς αναζητούν μια ασφαλή περιοχή να ζήσουν ίδιοι και τα παιδιά τους. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει κανένα δικαίωμα να απομονώσει τους ανθρώπους αυτούς από την υπόλοιπη κοινωνία σε «ΓΚΕΤΟ-ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ» κέντρα κλειστού τύπου.

Την ώρα που τα σύννεφα του πολέμου απλώνονται σε όλη την περιοχή, η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με την ΕΕ απαντούν με κλειστά σύνορα και πόλεμο κατά των προσφύγων. Η πολιτική αυτή είναι εγκληματική και στρώνει το δρόμο για τις ρατσιστικές εκστρατείες δήθεν «αγανακτισμένων πολιτών» που κραυγάζουν ότι οι πρόσφυγες δεν χωράνε στις γειτονιές μας.

Ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών μπορεί να νικήσει και να ανατρέψει τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των Ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας συντάσσεται με το κίνημα αλληλεγγύης και διεκδικεί:

- Να σταματήσει άμεσα κάθε πολεμική ενέργεια στην ευρύτερη περιοχή της Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ

- Να κλείσουν εδώ και τώρα τα κολαστήρια, επονομαζόμενα Κέντρα Υποδοχής Ταυτοποίησης, σε όλα τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα και να μην δημιουργηθεί κανένα νέο στον δήμο μας και σε όλη την Ήπειρο.

- Η χώρα μας να αποχωρίσει άμεσα από την συνθήκη του ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ, να έχει ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις για τους κατατρεγμένους του πολέμου και της φτώχιας.

- Άμεση χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να ταξιδέψουν με ασφάλεια προς τις χώρες που επιθυμούν.

- Ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους στις πόλεις και τα χωριά μας.

-Ούτε ένα σεντς για τους πολεμοκάπηλους και τις βιομηχανίες τους.

-Μονομερή παύση πληρωμών του χρέους. Τα χρήματα να δαπανηθούν για τους εργαζόμενους της χώρας μας ,τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

25 Απριλίου 2024
Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Νομού Πρέβεζας.  Ο Σύλλογος σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:
25 Απριλίου 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πρέβεζας: Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει στον λαό της Πρέβεζας τη δημοτική αρχή του ...
25 Απριλίου 2024
Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Πρέβεζας κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης αποφάσισε τον καθορισμό της αποζημίωσης του Προέδρου της δημοτικής επιχείρησης, καθώς και ...
25 Απριλίου 2024
Ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Δήμος Πρέβεζας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι αυτό της επαρκούς ύδρευσης. Το θέμα ...
25 Απριλίου 2024
Η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου, προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: «Κατασκευή Διοικητηρίου για την ΠΕ ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024,  στη Θεοφάνειο
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...