Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 12:49

Δημοπρατείται άμεσα το έργο της επισκευής των κρηπιδωμάτων του παράλιου μετώπου της Πρέβεζας

Το δύσκολο “κουβάρι” της επισκευής των κρηπιδωμάτων του παράλιου μετώπου της Πρέβεζας “ξετύλιξε” τον Οκτώβριο του 2018 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο Χρήστος Σπίρτζης, εξασφαλίζοντας την αναγκαία χρηματοδότηση μέσω ΠΔΕ και ο νυν Δήμαρχος Πρέβεζας και Πρόεδρος του ΔΛΤ Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος αναμένεται σύντομα να δρομολογήσει τη δημοπράτηση του έργου (με την έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού), που είναι αναγκαίο για το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο κ. Γεωργάκος είχε συναντήσεις πριν από λίγες ημέρες στα συναρμόδια Υπουργείο και άμεσα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του έργου, καθώς η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Παράλληλα το ΔΛΤ όρισε με απόφασή του υπόλογο διαχειριστή στον τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται για το συγκεκριμένο έργο.

IMG 1037

Τον Οκτώβριο του 2018, ο τότε Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης ενέκρινε τη χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή κρηπιδωμάτων παράλιου μετώπου Πρέβεζας» του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην υλοποίηση παρεμβάσεων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (από Δικαστικό Μέγαρο έως προβλήτα Ferry Boat) μήκους περίπου πεντακοσίων μέτρων.

Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για ένα σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο θα αναβαθμίσει και θα εκσυγχρονίσει το λιμάνι της Πρέβεζας, καθιστώντας το περισσότερο ασφαλές και λειτουργικό, ενώ, παράλληλα, θα τονώσει την τουριστική του κίνηση και, κατά συνέπεια, θα δώσει επιπλέον ευκαιρίες για τη συνολική ανάπτυξη της πόλης.

Η σχετική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας προβλέπει:

  • Θα γίνουν παρεμβάσεις στο παραλιακό λιθόκτιστο μέτωπο, το οποίο θα αποκατασταθεί με τοποθέτηση σακολίθων από σκυρόδεμα και απόφραξη των οπών, που έχουν δημιουργηθεί από την αφαίρεση των λίθων του λιθόκτιστου μετώπου, καθώς και η κατά περίπτωση πλήρωση των κενών με ύφαλο σκυρόδεμα.

  • Θα κατασκευαστεί «πέτασμα» με εισπιεζόμενο αμμοτσιμέντο.

  • Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο, θα αποκατασταθεί πλήρως ο πεζόδρομος.

  • Τέλος, θα κατασκευαστεί η ανωδομή του κρηπιδώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα και προβλέπεται κατασκευή (εξέδρα) σε πρόβολο για την εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, η οποία θα φέρει όλες τις απαραίτητες για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση εργασίες.