Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 12:17

Η υπόθεση “Cisco” στο Δήμο Πρέβεζας δημιουργεί σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου...

Πρόσφατα ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου του Δήμου, πως προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρεία CISCO και τον πιστοποιημένο από την εταιρεία επιβλέποντα επιστημονικό φορέα του Επιστημονικού Κολλεγίου Ελλάδος SCG, για τη δημιουργία της πρώτης Ακαδημίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Ήπειρο Cisco Networking Academy, η οποία και θα λειτουργήσει τον Φεβρουάριο στο Δήμο Πρέβεζας (δείτε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση του Δημάρχου).

Η συμφωνία αυτή όσο χρήσιμη κι αν είναι πρακτικά, και όσο ωφέλιμη επικοινωνιακά για τον ίδιο το Δήμαρχο Πρέβεζας, εγείρει σημαντικά πολιτικά ζητήματα για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

IMG 1376

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας το βράδυ της Δευτέρας, ο σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης τόνισε:

“Πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο πρόσφατα ότι υπογράψατε μία σύμβαση για Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy στο Δήμο μας. Προφανώς δε θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι αρνητικό. Διαβάζουμε ότι έχετε ένα συγκεκριμένο πλάνο γύρω από αυτά. Θα λειτουργήσετε το πρώτο τμήμα για να ξεκινήσει ο Δήμος Πρέβεζας να καλύπτει το ψηφιακό χάσμα. Μιλάτε για ένα πολυετές σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης του Δήμου, ως προς ως προς την εξέλιξη σε SMART CITY αλλά και ως προπομπό στην εκκίνηση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στην οποία η ταλαντούχα νέα γενιά θα κληθεί να πρωτοστατήσει.΄Εμείς δεν έχουμε πληροφορηθεί τέτοια πράγματα εδώ πέρα, δεν έχουμε συζητήσει τίποτα, θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε. Δε θα συζητήσω για πρακτικά ζητήματα. Πως θα χρηματοδοτηθεί, ποιοι θα συμμετάσχουν , τα κριτήρια των συμμετεχόντων κ.α.”.

IMG 1402

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος απάντησε σχετικά:

Ξεκινήσαμε να κάνουμε αυτή την ακαδημία ειδικά σε άνεργους. Θα γίνει αξιολόγηση. Θα δούμε πως θα γίνει η επιλογή, αλλά τα 15 άτομα που θα μπούνε έχουμε πει να πιστοποιηθούν και όχι να πάνε μόνο για τις γνώσεις. Θα είναι δωρεάν η πρώτη φορά. Το πιστοποιητικό της Cisco βοηθάει στο να βρει κάποιος κάποια δουλειά στις μεγάλες πόλεις ή σε κάποιες εταιρείες. Από τη στιγμή που έχει γίνει η πρώτη κουβέντα γιατί να μη το ξεκινήσουμε. Με έχουν πάρει πολλά τηλέφωνα και ενδιαφέρονται. Ακούστηκαν κάποιοι Δήμοι σε κάποιες μεγάλες εταιρείες. Μπορούμε να προσθέσουμε άλλα ψηφιακά δεδομένα. Το έχουν κάνει σε Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα. Σε μια επόμενη συνεδρίαση θα το φέρουμε ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε τα ψηφιακά δεδομένα στο Δήμο μας. Για το wi-fi ολοκληρώνεται η διαδικασία και θα επεκταθεί σε Ωρωπό, Λούρο, Κανάλι κ.α. Οι γραμμές στην περιοχή μας δεν “τρέχουν” όπως θα έπρεπε. Όσο σημαντικό είναι το internet για την πόλη της Πρέβεζας, άλλο τόσο σημαντικό είναι και για τα χωριά. Ήδη έχουμε ξεκινήσει όλες τις ενέργειες και για το Open Mall”.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως κανείς δεν αμφιβάλει για την ποιότητα και τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου προγράμματος. Όμως:

-Νομιμοποιείται πολιτικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας να προχωρεί σε συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς να υπάρχει έστω μία γνωμοδότηση κάποιας από τις επιτροπές του Δήμου;

-Νομιμοποιείται να μην "ψάχνει την αγορά" για να δει ποια θα είναι τα μεγαλύτερα δυνατά θετικά σημεία για το Δήμο;

-Νομιμοποιείται πολιτικά ένας Δήμαρχος να κάνει τον... dealer για ιδιωτικούς οργανισμούς με έδρα το... Κολωνάκι και να το ανακοινώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο;

-Έρχεται το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας προ τετελεσμένων σε σημαντικά ζητήματα και ακυρώνεται η λειτουργία του την ώρα που ο Δήμαρχος ουσιαστικά δεν έχει ούτε καν πλειοψηφία συμβούλων σε αυτό;

-Η όποια χρηματοδότησή του θα επιβαρύνει ή όχι το Δήμο;

-Σε ποιες εγκαταστάσεις θα γίνουν τα μαθήματα;

-Η επιλογή με ποια κριτήρια θα γίνει, γιατί όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Δήμαρχος ήδη δέχεται τηλέφωνα από ενδιαφερομένους;

Επίσης μαθαίνουμε ότι “... η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί μία πρώτη δράση στο πλαίσιο της έναρξης ενός πολυετούς στρατηγικού σχεδίου ψηφιακής ανάπτυξης του Δήμου ως προς την εξέλιξη σε SMART CITY αλλά και ως προπομπό στην εκκίνηση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης...”.

  • Ακόμη περιμένουμε να δούμε το επενδυτικό πρόγραμμα του Δήμου Πρέβεζας...
  • Ακόμη περιμένουμε να δούμε το πολυετές στρατηγικό σχέδιο ψηφιακής ανάπτυξης στο Δήμο Πρέβεζας...
  • Μα γιατί η δημοτική αρχή κρατά “κρυφά” τα σχέδιά της; Τόσο δύσκολο είναι πια να τα παρουσιάσει;

Εκτός κι αν απλώς αραδιάζονται σοβαροί ορισμοί στα... κουτουρού, μήπως και “τσιμπήσει” κάποιος...

Ευχής έργων θα ήταν να γίνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μία αναλυτική παρουσίαση όλων αυτών. Πέρασαν μήνες όμως κι ακόμη τίποτα... Και συνήθως τέτοιου είδους παρουσιάσεις είναι από τα πρώτα πράγματα που κάνει μία δημοτική αρχή όταν αναλαμβάνει. Έστω και κωδικοποιημένα, χωρίς πολλές λεπτομέρειες...

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Πρέβεζας αναφέρει:

 

Η πρώτη Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Ήπειρο Cisco Networking Academy www.netacad.com είναι πλέον γεγονός και θα λειτουργήσει τον επόμενο Φεβρουάριο στο Δήμο Πρέβεζας κατόπιν της σχετικής συμφωνίας τoυ Δήμου Πρέβεζας με την εταιρεία CISCO και τον πιστοποιημένο από την εταιρεία επιβλέποντα επιστημονικό φορέα του Επιστημονικού Κολλεγίου Ελλάδος SCG.

Η συμφωνία για την υλοποίηση ενός κλιμακωτά αναπτυσσόμενου πλάνου της ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων ψηφιακών δεξιοτήτων της Cisco Networking Academy με την εκκίνηση δύο τμημάτων στο πρώτο εξάμηνο του 2020, έλαβε χώρα τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, στα γραφεία της CISCO στην Αθήνα παρουσία των επικεφαλής αλλά και των Project Managers του προγράμματος από κάθε πλευρά.

Συγκεκριμένα παρέστησαν στη συνάντηση ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος με τον ειδικό συνεργάτη του Επικοινωνίας & Στρατηγικού Σχεδιασμού καθώς και Project Manager του εν λόγω προγράμματος κ. Δημήτριο Γερογιάννη, από την εταιρεία CISCO o Regional Sales Manager Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας κ. Νικόλαος Μποτίνης, ο Senior Account Manager Δημοσίου Τομέα κ. Νικόλαος Λαμπρογεώργος και η κα Έλενα Πρασσσάκη Marketing & Communications Manager και Cisco Networking Academy Manager Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας και τέλος από το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος SCG το οποίο και αποτελεί τον πιστοποιημένο επιστημονικό επιβλέποντα φορέα εκπαιδευτικής και τεχνικής υποστήριξης στο πρόγραμμα της Cisco Networking Academy, η Γενική Διευθύντρια κα Πόπη Νοτιά και ο Υπεύθυνος Τεχνολογίας & Τεχνικής Εκπαίδευσης ο οποίος και θα είναι ο επιστημονικός και τεχνολογικός επιβλέπων στο πρόγραμμα κ. Δημήτριος Τσαούσογλου.H συμφωνία της εκκίνησης της λειτουργίας της πρώτης Ακαδημίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Ήπειρο Cisco Networking Academy, από το Δήμο Πρέβεζας για την κάλυψη του ψηφιακού χάσματος αλλά και την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας των νέων στο Δήμο και την Ήπειρο ευρύτερα, αποτελεί μία πρώτη δράση στο πλαίσιο της έναρξης ενός πολυετούς στρατηγικού σχεδίου ψηφιακής ανάπτυξης του Δήμου ως προς την εξέλιξη σε SMART CITY αλλά και ως προπομπό στην εκκίνηση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στην οποία η ταλαντούχα νέα γενιά θα κληθεί να πρωτοστατήσει και να επιτύχει όπως άλλωστε της αξίζει στο έξυπνο ψηφιακό μέλλον. Για περισσότερες πληροφορίες ως προς το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.netacad.com .

Η Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy του Δήμου Πρέβεζας κατόπιν της συμφωνίας με τη CISCO και της επιστημονικής και εκπαιδευτικής υποστήριξης του πιστοποιημένου Επιστημονικού Κολλεγίου Ελλάδος SCG, θα λειτουργήσει με ένα πρώτο τμήμα δωρεάν εκπαίδευσης, συμμετοχής στις εξετάσεις και απόκτησης του περιζήτητου από τη ψηφιακή αγορά πτυχίου CISCO Πιστοποίησης Τεχνικού και Διαχειριστή Δικτύων CCNA 15 ατόμων, τα οποία θα επιλεγούν βάση εκπαιδευτικών και κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων από ειδική επιτροπή και θα αποκτήσουν το CCNA μετά από μία εκπαίδευση 200 ωρών. Στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει την Άνοιξη και δεύτερο τμήμα 15 ατόμων για την απόκτηση του CCNA καθώς και θα υπάρξει σταδιακή ανάπτυξη λειτουργίας τμημάτων και άλλων ψηφιακών δεξιοτήτων είτε δωρεάν είτε χαμηλού κόστους συμμετοχής για την κάλυψη των αναγκών κάθε κοινωνικής, εκπαιδευτικής και ηλικιακής ομάδας των Δημοτών όπως αυτά ανακοινωθούν στο www.dimosprevezas.gr

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ευχαρίστησε τη CISCO και το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος SCG τονίζοντας ότι αυτή η δράση αποτελεί μία δυναμική απάντηση στην καρδιά του προβλήματος της ανεργίας, και ιδιαίτερα των νέων μας με όραμα και όρεξη για εκπαίδευση και ανάπτυξη στην επαγγελματική τους ανέλιξη.
Η Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy του Δήμου Πρέβεζας θα αποτελέσει σημείο αναφοράς σπάζοντας τα στενά όρια της απόλυτης εξειδίκευσης (διότι δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η σε βάθος γνώση πληροφορικής για τον εκπαιδευόμενο), αλλά και της παθητικής ανούσιας επιδοματικής πολιτικής που απλά συντηρεί εξαρτώμενους ανέργους. Με το πρόγραμμα ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα προς τη νέα ψηφιακή εποχή στο Δήμο μας ο οποίος σκοπεύει και έχει ως στρατηγική και στόχο να αποτελέσει ένα ζωντανό παράδειγμα της κάλυψης του ψηφιακού χάσματος είτε ως Δημοτική Αρχή είτε ως μία έξυπνη κοινωνία δημοτών και πολιτών στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας έκλεισε με την πεποίθηση ότι ευελπιστούμε να προσφέρουμε με τα προγράμματα όχι μόνο το κλειδί μίας νέας προοπτικής αλλά συνάμα και το αντικλείδι των δεσμών του επαγγελματικού αυτοπεριορισμού και του πλέον απαγορευτικού φαινομένου του ψηφιακού αποκλεισμού για την ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή είσοδο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της αναλυτικής παρουσίασης της Ακαδημίας από τους υπεύθυνους του προγράμματος και θα δημοσιευθεί το κάλεσμα προς τους ενδιαφερόμενους προς απόκτηση του πτυχίου Πιστοποίησης Τεχνικού και Διαχειριστή Δικτύων CCNA της Ακαδημίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy του Δήμου Πρέβεζας”.

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

19 Σεπτεμβρίου 2020
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων έχουν μεταφερθεί οι δύο τραυματίες από το περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Άνω Μυρσίνη Πρέβεζας. Το περιστατικό σημειώθηκε στις
19 Σεπτεμβρίου 2020
Αναστάτωση επικρατεί στην Άνω Μυρσίνη αφού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ημεδαπός πυροβόλησε δύο ημεδαπούς που μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση ...
19 Σεπτεμβρίου 2020
Αντιφασιστικο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Πρέβεζα μπροστά στη θεοφάνειο, με κεντρικά συνθήματα : " Ο Παύλος ζει τσακιστε τους ...
18 Σεπτεμβρίου 2020
Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων, κοντά στη Γέφυρα Καλογήρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ταξί στο ...
18 Σεπτεμβρίου 2020
339 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας,  ανακοίνωσε σήμερα ο ...

Αθλητισμός

19 Σεπτεμβρίου 2020
Ο ΠΑΣ Πρέβεζα επικράτησε με σκορ 5-1 της γηπεδούχου ΑΕ Πρέβεζας στο γήπεδο του Αγίου Θωμά και πήρε την πρόκριση στη Β' φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Οι “κιτρινόμαυροι” μπήκαν
19 Σεπτεμβρίου 2020
Η χθεσινή πρεμιέρα της Bundesliga θύμισε… Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν να διαλύει με 8-0 τη Σάλκε. Αντιστοιχηματικό το σαββατιάτικο πρόγραμμα ...
19 Σεπτεμβρίου 2020
Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Δοκιμάσαμε και αξιολογήσαμε το interwetten casino Όταν η πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, Φλαμένγκο, δέχεται πέντε ...
18 Σεπτεμβρίου 2020
ΚΥΠΕΛΟ - 1η ΦΑΣΗ ΓΗΠΕΔΟ ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣ/ΚΟΥ ΑΕΤΟΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 19/09/20 ...
18 Σεπτεμβρίου 2020
Γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης Παίξε νόμιμα στην bwin Φαμαλικάο - Μπενφίκα: Το φαβορί στο ζευγάρι μπαίνει στο νέο Πρωτάθλημα Πορτογαλίας με τη ...

Πολιτισμός

16 Σεπτεμβρίου 2020
Από σήμερα και για το διάστημα 16-19 & 23-26 Σεπτεμβρίου ο κ. Κώστας Καλέντζης συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Art’s Birthplace – Athina 2020, στην Time of Art Gallery
14 Σεπτεμβρίου 2020
Μία ποιητική συλλογή με έντονες αναφορές στην Πρέβεζα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Άπαρσις”. Ο λόγος για το έργο “Τα όνειρα περπάτησαν στη γη!”, του ...
11 Σεπτεμβρίου 2020
Το Bookpress.gr φιλοξενεί σε στήλη του αδημοσίευτα ποιήματα σύγχρονων Ελλήνων ποιητών. Στο πλαίσιο αυτό φιλοξένησε και ποίημα του Θωμά Ιωάννου. ...
03 Σεπτεμβρίου 2020
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης: "Στο Άγιον Όρος ευρέθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατόπιν αδείας ...
03 Σεπτεμβρίου 2020
Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» θα πραγματοποιηθεί η Παρουσίαση Βιβλίων της λογοτέχνιδος ...

Στήλες

17 Σεπτεμβρίου 2012
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 δολοφονείται με μαχαίρι στην Αμφιάλη ο Παύλος Φύσσας, γνωστός και με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Killah P, από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος "τάγματος εφόδου"
17 Σεπτεμβρίου 2012
Ο Βασιλιάς των Ελλήνων Αλέξανδρος Α' τραυματίζεται από δάγκωμα μαϊμούς, προσπαθώντας να υπερασπιστεί το αγαπημένο του σκυλάκι από την ...
15 Σεπτεμβρίου 2012
Ο Ισραηλινός στρατός εισέβαλε στον (τότε χαώδη λόγω του συνεχιζόμενου εμφυλίου) Λίβανο με τη συνδρομή Λιβανέζων Χριστιανών ενόπλων. Μετά από μάχες με ...
14 Σεπτεμβρίου 2012
Στις 15 Σεπτεμβρίου 1928 ο Αλέξανδρος Φλέμινγκ ανακαλύπτει την πενικιλίνη.   1821 - Νίκη Σουλιωτών κατά Τουρκαλβανών στα ...
14 Σεπτεμβρίου 2012
Στις 14 Σεπτεμβρίου 1944 οι Γερμανοί Ναζί φεύγουν από την Πρέβεζα, μαζί με ντόπιους γερμανοτσολιάδες. Αποχωρούν από την πόλη, αφού ανατινάζουν πρώτα ...