Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 10:37

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας: “Οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου είναι τα αστικά κόμματα με την προβιά του ανεξάρτητου”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 27/01/2020 κατά την γνώμη μας είχε ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον για την διεξαγωγή συμπερασμάτων ως προς τον ρόλο που διαδραματίζει τοπική διοίκηση. Αυτός δεν είναι άλλος από α)Του βραχίονα του αστικού κεντρικού κράτους και β) Του καλύτερου υπηρέτη των επιχειρηματικών συμφερόντων σε επίπεδο τοπικής διοίκησης.

Αναλυτικότερα:

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, κατατέθηκε ψήφισμα από την Λαϊκή Συσπείρωση για την υπεράσπιση της Κυριακάτικής αργίας με αφορμή το άνοιγμα του Jumbo Πρέβεζας όλες τις Κυριακές του χρόνου και τις κινητοποιήσεις που προκάλεσε αυτή η κίνηση της επιχείρησης. Το ψήφισμα της Λ.Σ υιοθετούσε πλήρως τις θέσεις του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων και του εμπορικού συλλόγου Πρέβεζας οι οποίοι εξέφραζαν το προφανές. Ότι η κυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ με νόμο του 2013, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία του νόμου το 2017 και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, σε κατανεμημένους ρόλους, κατάργησαν την Κυριακάτική αργία όλο το έτος στην περιοχή της Πρέβεζας !! Το συγκεκριμένο ψήφισμα όπως και εκείνο της Ανυπότακτης Κίνησης οι υπόλοιπες παρατάξεις αρνήθηκαν να τα ψηφίσουν. Κάτω όμως από την πίεση των κινητοποιήσεων αναγκάστηκαν να προβούν σε δικό τους ψήφισμα στο οποίο αναγκάστηκαν να υποστηρίξουν σε επίπεδο ρητορείας την Κυριακάτικη αργία, αναγκάστηκαν επίσης να παραδεχτούν πως αυτοί οι απαράδεκτοι νόμοι πρέπει να αποσυρθούν αλλά αρνήθηκαν πεισματικά να ονοματίσουν και να καταγγείλουν τους πολιτικούς φορείς, δηλαδή τα κόμματα που ψήφισαν αυτούς νόμους. Αρνήθηκαν να τα καταγγείλουν γιατί αυτές οι παρατάξεις δεν είναι τίποτε άλλο από εκπρόσωποι αυτών των κομμάτων στο δημοτικό συμβούλιο. Η παράταξη του Δημάρχου (Γεωργάκος) εκφράζει απαρέγκλιτα την πολιτική της ΝΔ και την υλοποιεί άλλωστε με θρησκευτική ευλάβεια. Είναι η ΝΔ στην πόλη της Πρέβεζας μαζί με την παράταξη του Νίτσα. Η παρατάξεις των Μπαίλη και Ροπόκη είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η παράταξη Φονταρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια πάλι λογική οι ίδιες παρατάξεις, εκπροσωπώντας τους πολιτικούς τους φορείς, αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν και το δεύτερο ψήφισμα της Λ.Σ ενάντια στην επικίνδυνη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων. Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φόρα τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, πως η τοπική διοίκηση δεν είναι τίποτε άλλο από έναν βραχίονα του κεντρικού κρατικού μηχανισμού στην τοπική κοινωνία και πως τα ίδια τα αστικά κόμμα με την προβιά των «ανεξάρτητων» και «ακηδεμόνευτων» παρατάξεων εκπροσωπούνται κανονικότατα στα δημοτικά συμβούλια.

Το ότι το αστικό κράτος με την τοπική διοίκηση 1ου και 2ου βαθμού είναι επίσης και οι καλλίτεροι υπηρέτες των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων φάνηκε ξεκάθαρα και ευρύτερα στον λαό της περιοχής της Ηπείρου με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την ετεροβαρή και απαράδεκτη για τα λαϊκά συμφέροντα συμφωνία που σύναψε η Περιφέρεια Ηπείρου με το εργοστάσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων της ΤΕΡΝΑ. Το θέμα αυτό απασχόλησε το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και εκφράστηκε η άποψη από τρεις παρατάξεις μαζί με τη Λ.Σ να μπει σε ειδική συνεδρίαση πράγμα που ο Δήμαρχος, ως εκπρόσωπος της ΝΔ απέφυγε τεχνηέντως να προσδιορίσει χρονικά το πότε θα συζητηθεί αυτό θέμα, διότι προφανώς δεν θέλει να αποδειχθεί στα μάτια και τις τοπικής κοινωνίας πως το κράτος, η περιφέρεια και οι δήμοι δίνουν γη και το ύδωρ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τον ρόλο αυτών των οργάνων όπως του δημοτικού συμβουλίου και θα παλεύουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Πρεβεζιάνων πολιτών εκεί που είναι εφικτό μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον που όλα είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των συμφερόντων της αστικής τάξης.