Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 08:23

Παναγιωτόπουλος για προσφυγικό: “Η κυβερνητική πολιτική διαφέρει πολύ από ό,τι ίσχυε προηγουμένως” (vid)

Δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου έκανε έξω από το Margarona Royal, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Πρέβεζα για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ν. Πρέβεζας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Υπουργός σε ερώτηση για το κλίμα έντασης που διαμορφώνεται στη νοτιοανατολική μεσόγειο ανέφερε: Είναι χαρά μου και τιμή μου, που βρίσκομαι εδώ στη Δυτική Ελλάδα, την οποία δεν έχω και πολλές ευκαιρίες να επισκέπτομαι, προκειμένου να παραστώ στην κομματική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Πρέβεζας και να αναπτύξω -αν θέλετε- και τη θεματολογία της Κυβέρνησης. Όντως η συγκυρία είναι δύσκολη, λόγω των γεωπολιτικών προκλήσεων ασφαλείας. Αλλά νομίζω ότι η δουλειά γίνεται από την Κυβέρνηση. Με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα. Αυτό διακηρύσσω σε κάθε δημόσια τοποθέτησή μου. Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών έχουν επιδοθεί σε ένα ''μαραθώνιο'' διπλωματικών επαφών προκειμένου να υποστηρίξουν τα δίκαιά μας και τα εθνικά μας επιχειρήματα. Η προσπάθεια αυτή εντείνεται. Και θα εντείνεται ακόμη περισσότερο. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και να αισθάνεται ότι η χώρα έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Και γιατί όχι να γίνουν ακόμη περισσότερο ισχυρές. Μέσα σε λίγους μήνες διακυβέρνησης υπάρχουν έμπρακτες αποδείξεις αυτού του έργου και αυτής της προσπάθειας. Να περιμένετε περισσότερα σε αυτό, γιατί η προσπάθεια για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις με αποτρεπτική ισχύ είναι διαρκής.

Τα έχουμε πει πολλές φορές. Η διπλωματία πετυχαίνει μέχρι στιγμής. Η χώρα δια του Πρωθυπουργού έχει σχέδιο να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και να διασφαλίζει τα εθνικά μας δίκαια”.

Σε ερώτηση για τα ανενεργά στρατόπεδα της πόλης της Πρέβεζας απάντησε:

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι πάντα ανοικτό σε προτάσεις. Οι τοπικές αρχές θα πρέπει να επεξεργαστούν κάποιες προτάσεις, προκειμένου αυτή η δημόσια περιουσία που ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις να έχει εναλλακτικές αξιοποίησης. Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και ενθαρρύνουμε την τοπική αυτοδιοίκηση να προτείνει πράγματα για τα στρατόπεδα που κρίνονται μη αξιοποιήσιμα-μη ενεργά από τις ένοπλες δυνάμεις. Με βάση αυτή προχωράμε”.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε και τις εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό:

Ασφαλώς και η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προχωρά μέσα από το βάρος που σηκώνουν και οι ένοπλες δυνάμεις. Και το βάρος αυτό είναι μεγάλο. Από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο ζήτημα το προσφυγικό του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο καλείται να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική, η οποία διαφέρει πολύ από ό,τι ίσχυε προηγουμένως. Σε κάθε περίπτωση η έμφαση υπάρχει και στην εμβάθυνση της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας. Είναι σημαντικό να το λέμε”.

 

Πολυμέσα