Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 12:10

Καταψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την καταδίκη της καταστολής σε Λέσβο-Χίο – Σε γραμμή ΝΔ η παράταξη του Δημάρχου

Σε απόλυτη ταύτιση με τη “γραμμή” της Νέας Δημοκρατίας, η παράταξη “Δήμος της Καρδιάς μας” καταψήφισε το ψήφισμα καταδίκης της κυβέρνησης της ΝΔ για την κρατική καταστολή σε Λέσβο-Χίο και στη διαδήλωση ενάντια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, που κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας η Λαϊκή Συσπείρωση.

Το ψήφισμα καταψηφίστηκε με ψήφους 9-7, καθώς υπέρ ψήφισαν από τη Λαϊκή Συσπείρωση οι Χρύσανθος Κυριαζής και Κώστας Κύρλας, οι 4 σύμβουλοι της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” και ο σύμβουλος της Ανυπότακτης Κίνησης για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας Μιχάλης Γεωργούλης.

Κατά του ψηφίσματος τάχθηκαν οι 8 σύμβουλοι της παράταξης “Δήμος της Καρδιάς μας” και ο Λάζαρος Πιπιλίδης από τη Δημοτική Συνεργασία, καθώς διαφωνούσε με το κομμάτι που αναφέρεται στη ΓΣΕΕ.

Οι περισσότεροι σύμβουλοι είχαν ήδη αποχωρήσει, καθώς το ψήφισμα συζητήθηκε στο τέλος.

 

Το ψήφισμα ανέφερε:

 

“Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων και κατοίκων της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου που αντιστέκονται στην πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετατροπή των νησιών του Αιγαίου σε αποθήκες - φυλακές προσφύγων και μεταναστών.

Αντί για μέτρα ενίσχυσης των νησιωτών, που βιώνουν καθημερινά την προκλητική επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και τα προβλήματα από τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων, σε απάνθρωπες συνθήκες, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί με αναγκαστικές επιτάξεις, ΜΑΤ και χημικά, να επιβάλει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατασκευή κλειστών "hot spots".

Αντί να στείλουν πλοία στα νησιά του Αιγαίου για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, όπως δικαίως διεκδικούν οι κάτοικοι των νησιών αλλά και οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες, η κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε πλοία με ΜΑΤ και "αύρες" για να αντιμετωπίσουν τον "εχθρό λαό".

Την ίδια μέρα με την επίθεση των ΜΑΤ στους νησιώτες, η αστυνομία είχε αναλάβει να επιβάλει τη συμμετοχή εργοδοτών και νόθων αντιπροσώπων στο "Συνέδριο" - παρωδία της ΓΣΕΕ, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα διατηρήσουν τις "καρέκλες" τους οι παρατάξεις που έχουν μετατρέψει τη ΓΣΕΕ στον καλύτερο σύμμαχο της μεγαλοεργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

Καθημερινά, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους ενεργοποιούνται για να επιβάλουν "σιγή νεκροταφείου", με κάθε τρόπο, με αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος υγειονομικών, με δικαστικές διώξεις, με επιθέσεις με ΜΑΤ και χημικά σε βάρος αγωνιζόμενων αλλά και με την καλλιέργεια κλίματος φόβου μέσα στους χώρους δουλειάς και τους τόπους κατοικίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • να φύγουν τα ΜΑΤ και να σταματήσει η καταστολή σε βάρος νησιωτών και προσφύγων

  • να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου για τις επιτάξεις και τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης

  • να κλείσουν τα "hot spots". Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες και να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα

  • να καταργηθεί η συμφωνία κυβερνήσεων - Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρα μας

  • να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.

  • να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των "hot spots", ως μόνιμο προσωπικό, σε κρατικές δομές, Δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στις αμερικανο -ΝΑΤΟικές επεμβάσεις για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, που "αιματοκυλούν" τους λαούς της περιοχής, ευθύνονται για τα κύματα των ξεριζωμένων και αυξάνουν τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης, με εμπλοκή και της χώρας μας”.