Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013 03:18

Κώστας Μπάρκας: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να αποτελεί τον καλύτερο εγγυητή των λίγων»

Η λίστα Λαγκάρντ, οι κινήσεις πίσω από τις... κουρτίνες της πολιτικής, η προανακριτική, η ψηφοφορία. Τα θέματα αυτά κυριάρχησαν στην πολιτική επικαιρότητα των τελευταίων ημερών.

Το www.atpreveza.gr, επικοινώνησε με τον βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστα Μπάρκα, ο οποίος μας μεταφέρει τα πολιτικά του συμπεράσματα:

«Η συζήτηση στη Βουλή αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην υπόθεση για τη λίστα Λαγκάρντ, δείχνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο μια πανικοβλημένη κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να διαλευκάνει την υπόθεση.

Το ερώτημα της μη αξιοποίησης της λίστας παραμένει. Η πρόταση της συγκυβέρνησης περιορίζει το ζήτημα στην αλλοίωση της λίστας, παραβλέποντας εντελώς το θέμα της μη αξιοποίησής της για τη συλλογή δημοσιών εσόδων, όπως συνέβη στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη με ίδιου τύπου λίστες.

Η διαδικασία, την οποία η κυβερνητική πλειοψηφία ακολούθησε, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, μεθοδεύτηκε και υλοποιήθηκε η μη-μυστικότητα της ψήφου των βουλευτών. Αυτό δεν είναι ένα ήσσονος σημασίας διαδικαστικό ζήτημα, όπως διατυμπανίζουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής, διότι καταδεικνύει τόσο την προσπάθεια συγκάλυψης όσο και το ότι η συγκυβέρνηση δεν διστάζει να τραυματίσει παραπέρα την αξιοπιστία της Βουλής.

Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει να συγκαλύπτει, συνεχίζει να προασπίζεται τα συμφέροντα των λίγων, αυτών που βγαίνουν κερδισμένοι από την κρίση, αυτών που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα χρήματά τους από τράπεζα σε τράπεζα του εξωτερικού χωρίς να φορολογούνται.

Την ώρα που ο κόσμος της εργασίας βλέπει να χάνεται ο μισθός του μέρα με τη μέρα, την ώρα που η ανεργία και ειδικά αυτή των νέων έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα, η κυβέρνηση συνεχίζει να αποτελεί τον καλύτερο εγγυητή των λίγων.

Γίνεται κάθε μέρα και πιο επιτακτικό η κυβέρνηση των μνημονίων να αποτελέσει παρελθόν».