Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 17:31

Συνέντευξη Τύπου σωματείων στην Πρέβεζα: “Να σπάσουμε το φόβο - Δε θα μπουν τα δικαιώματα σε... καραντίνα και η δράση μας στο... γύψο” (vid)

Μπροστά στην πύλη του Νοσοκομείου και καταγγέλλοντας ότι η Κυβέρνηση θέλει να επιβάλει σιωπή νεκροταφείου για να βάλει την αγωνιστική-συνδικαλιστική δράση στο... γύψο και τα εργασιακά δικαιώματα σε... καραντίνα, εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α' Βαθμού Δήμων Ν. Πρέβεζας, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας και του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας, οργάνωσαν συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την Υγεία στις 7 Απριλίου.

IMG 4178

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας Μαρία Τζίμα ανέφερε μεταξύ άλλων:

Η 7η Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα πάλης για την Υγεία. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ, πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί συνέχεια της διαχρονικής πάλης του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας. Πάλη για δημόσιο σύστημα υγείας, καλά οργανωμένο, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού, στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών του Νομού μας.

Με την πανδημία καταδείχθηκε με το χειρότερο τρόπο η αδυναμία του Εθνικού Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπήρχαν, αλλά και στις ανάγκες που προέκυψαν, λόγω της πανδημίας. Την αδυναμία αυτή εξάλλου την παραδέχονται και τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη, όταν λένε ''Μένουμε Σπίτι'' για να εμποδίσουμε τη διασπορά, για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας και να αντέξει. Η κατάσταση αυτή δεν προέκυψε ξαφνικά. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις Κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προωθώντας την επιχειρηματικότητα στη δημόσια υγεία, μειώνοντας την κρατική χρηματοδότηση, εφαρμόζοντας τη λογική κόστους-οφέλους. Για όλους αυτούς η υγεία των εργαζομένων, η υγεία του λαού αποτελεί κόστος. Και δε διστάζουν να μας το πουν.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί με μπαλώματα να βουλώσει τις τρύπες σε αυτή τη φάση, μεταφέροντας υλικά και προσωπικό από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Έχουμε τέτοια παραδείγματα πολλά. Για να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Πρέβεζας με προσωπικό μεταφέρθηκαν 13 νοσηλευτές από το ΚΥ Θεσπρωτικού, αποδυναμώνοντας την εκεί πρωτοβάθμια δομή. Το ΚΥ Θεσπρωτικού έχει σοβαρό ρόλο να παίξει εκεί εν μέσω πανδημίας. Πήραν επίσης τους αναπνευστήρες από το Νοσοκομείο Λευκάδας και τους πήγαν στο Ρίο. Αποδεικνύεται επίσης από τα λιγοστά τεστ στον πληθυσμό και από το γεγονός ότι η καραντίνα για τον υγειονομικό που έρχεται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι 7 ημέρες, ενώ για τον υπόλοιπο κόσμο 14 ημέρες.

Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού ακόμη και τώρα που οι ανάγκες είναι μεγάλες και ενδεχομένως να γίνουν και μεγαλύτερες, παρά τις εξαγγελίες του Υπουργείου ότι έχουν γίνει προσλήψεις”.

Επισήμανε επίσης ότι: “Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας από τις προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν πριν την πανδημία αντιστοιχούσαν... 0 θέσεις. Αποδεικνύεται επίσης ότι η υγεία των εργαζομένων είναι κόστος και από τα λιγοστά μέσα προστασίας που δίνονται στους υγειονομικούς για να παλέψουν τον αόρατο εχθρό. Γιατί για τους εργαζόμενους ο εχθρός είναι ορατός και τον ξέρουμε πολύ καλά” και κατήγγειλε τα “δωράκια” στον ιδιωτικό τομέα και την προσπάθεια συγκάλυψης της κρατικής ευθύνης.

 IMG 4237

Ζήτησε ακόμη:

 

 • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

 • Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων ατομικής προστασίας

 • Επαρκής στελέχωση της υπηρεσίας βοήθεια στο σπίτι

 • Πρωτοβάθμια δομή σε 24 ωρη βάση για τους ασθενείς με ήπια συμπτώματα, αλλά και για τους χρόνιους ασθενείς, που δεν μπορούν να φτάσουν στο Νοσοκομείο

 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα και ένταξη του στον σχεδιασμό για την πανδημία”.

 

 IMG 4187

Ο Γιώργος Πούμπης, Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας υποστήριξε με τη σειρά του:

Ενώνουμε τη φωνή μας ως σωματείο με όλους τους υγειονομικούς, ως μία πράξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης στο έργο αυτών των ανθρώπων, που καθημερινά βρίσκονται στη μάχη για να παραμείνει υγιής ο λαός μας και οι οποίοι στερούνται βασικά μέσα προστασίας, εξοπλισμού και προσωπικού.

Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Προέρχεται από τη χρόνια πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας, από το πως αντιμετώπιζαν την υγεία ως εμπόρευμα.

Την ώρα που οι περιορισμοί κίνησης σφίγγουν όλο και περισσότερο, η κυβερνητική προπαγάνδα έχει αναγορεύσει σε νούμερο ένα ''φάρμακο'' την ατομική ευθύνη. Τα όποια μέτρα προστασίας έχουν παρθεί σήμερα κρίνονται ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Παρά το γεγονός ότι ο λαός μας σήμερα αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη υπευθυνότητα και ωριμότητα τις υποδείξεις της πολιτικής προστασίας και της επιστημονικής κοινότητας. Η Κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως κανέναν επιπλέον μέτρο δε θα πάρει για την προστασία της υγείας του λαού, πέρα από τη συντήρηση της σημερινής κατάστασης στον τομέα της υγείας” και πρόσθεσε:

Εν μέσω της πανδημίας Κυβέρνηση και εργοδοσία συνεχίζουν να... ματώνουν τους εργαζόμενους, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους την επόμενη μέρα, για να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει επιβιώσει από τα προηγούμενα χρόνια. Η Κυβέρνηση με άθλιες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αναστέλλει επίσημα κάθε έλεγχο στους χώρους δουλειάς από τους κρατικούς -όσους έχουν μείνει δηλαδή- μηχανισμούς ελέγχου. Ουσιαστικά έχει ανάψει το πράσινο φως στους εργοδότες. Η Κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία λόγω κορονοϊού να αξιοποιήσει στο έπακρο όλη την ατζέντα του ΣΕΒ, π.χ. ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, απελευθέρωση απολύσεων, απελευθέρωση ωραρίων κ.α.”.

Αναφέρθηκε σε ομάδες εργαζομένων που είναι σε δεινή θέση και στους μακροχρόνια ανέργους, τονίζοντας:

Παρακολουθούμε καθημερινά δεκάδες εργαζόμενους να στοιβάζονται σε εργοτάξια, εργοστάσια και ενοχλούν δύο-τρεις συνδικαλιστές, που θα βρεθούν δίπλα τους; Η Κυβέρνηση θέλει να επιβάλει σιωπή νεκροταφείου για να βάλει την αγωνιστική-συνδικαλιστική δράση στο... γύψο. Να σπάσουμε το φόβο και τη σιωπή. Δε θα μπουν τα εργασιακά μας δικαιώματα σε... καραντίνα”.

 

Παράλληλα απαίτησε:

 

 • Άμεσα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

 • Άμεσα να γίνουν προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.

 • Εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας

 • Άμεσα τα αρμόδια επιτελεία της Περιφέρειας να κάνουν ελέγχους σε super-market και αποθήκες τροφίμων για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν μέτρα.

 • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ.

 • Να κηρυχθούν όλες οι απολύσεις παράνομες από την 1η Μαρτίου.

 • Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις κατά της συνδικαλιστικής δράσης.

 • Το δώρο Πάσχα να δοθεί ακέραιο και στην ώρα του.

 • Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για τα δικαιώματά τους.

 • Να υπάρξει αναστολή πληρωμών προς τις τράπεζες, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων.

 • Απαλλαγή για ρεύμα, νερό και φυσικό αέριο για όσο διάστημα διαρκέσει η πανδημία”.

 IMG 4195

Ο Νίκος Τσέγκος, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας είπε:

 

Προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα για την αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας του Νομού μας. Ήταν πάγιο αίτημά μας εδώ και χρόνια η 24ωρη λειτουργία των 4 Κέντρων Υγείας σε Καναλάκι, Πάργα, Θεσπρωτικό και Φιλιππιάδα. Αποδυναμώνονται οι δομές υγείας αυτές, με μεταφορά του προσωπικού. Να γίνει επίταξη των υποδομών του ιδιωτικού τομέα και να βοηθήσουν όλοι οι γιατροί.

Τα μέτρα προστασίας λόγω πανδημίας θα πρέπει να συνδυάζονται με αντίστοιχα μέτρα προστασίας των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων του λαού. Ειδικά ο κλάδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων πλήττεται.

Ως αγροτικό κίνημα απαιτούμε:

Για όσο διάστημα χρειαστεί, να ανασταλούν προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. 

 • Να μην πληρωθούν ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, τα χαράτσια στον ΕΝΦΙΑ, τοκοχρεολύσια στις τράπεζες για το επόμενο 6μηνο.

 • Να καταβληθούν άμεσα στο 100% οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για ζημιές του 2019 σε όλους τους δικαιούχους όπως και η καταβολή των αποζημιώσεων από ΠΣΕΑ. Άλλωστε είναι δικά μας χρήματα που τα έχουμε προπληρώσει στον ΕΛΓΑ, οι κυβερνήσεις δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ τα τελευταία 9 χρόνια.

 • Αυξημένα μέτρα στήριξης στην ύπαιθρο, αφού η πλειοψηφία σε αρκετά χωριά είναι άτομα μεγάλης ηλικίας και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Να δοθεί άμεσα, ως έκτακτη ενίσχυση, 13η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους.

 • Για τους αγροτοκτηνοτρόφους με ετήσιο εισόδημα ως 12.000 ευρώ να διαμορφωθεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ και να μην καταβληθεί το τέλος επιτηδεύματος, προκειμένου να μπορέσουν οι ίδιοι να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές συνέπειες που ήδη αυξάνονται.

 • Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

 • Το τεστ για τον κορονοϊό να γίνεται δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.

 • Να παρθούν μέτρα ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις λαϊκές αγορές και για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Εφοδιασμός των απασχολούμενων στις λαϊκές αγορές με γάντια, μάσκες, αντισηπτικά με ευθύνη των Περιφερειών αφού πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος στις Περιφέρειες. Για όσους για λόγους προστασίας δεν στήνουν πάγκο στις λαϊκές αγορές ή αν οι λαϊκές κλείσουν να απαλλαγούν από την πληρωμή του τέλους και να ενισχυθούν οικονομικά.

 • Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης. Να παρθούν μέτρα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας σε εμπόρους και μεγαλοεπιχειρήσεις - βιομηχανίες. Αφορολόγητο πετρέλαιο άμεσα.

 • Να υπάρχει αποζημίωση, όπως και για όλο τον εργαζόμενο ελληνικό λαό, για αγρότες - κτηνοτρόφους που θα νοσήσουν και δεν θα μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους ή να εκτελέσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες.

 • Να παρθούν μέτρα στήριξης και αποζημίωσης της γυναίκας αγρότισσας που αναγκάζεται να παραμείνει στο σπίτι για τις ανάγκες παιδιών ή ηλικιωμένων.

 • Να δοθεί η απαραίτητη παράταση για όσο χρειαστεί για την υποβολή δηλώσεων καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ”.

 IMG 4216

Ο Πέτρος Λελοβίτης, μέλος της Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος της διοίκησης του Συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Α' Βαθμού Δήμων Ν. Πρέβεζας, ανέφερε με τη σειρά του:

Βλέπουμε σήμερα την Κυβέρνηση να βγαίνει και να μιλάει για έναν αόρατο εχθρό και προβάλλει την ατομική ευθύνη. Εμείς το έχουμε ζήσει αυτό στον εργασιακό μας χώρο. Οποιοδήποτε ατύχημα αναγάγεται στην ατομική ευθύνη και κρύβονται οι ευθύνες που έχουν και οι δημοτικές αρχές για τον εξοπλισμό που χρειάζονται οι εργαζόμενοι. Είναι τακτική όλων των Κυβερνήσεων να προσπαθούν να δείξουν ότι όλα είναι κόστος-όφελος. Ότι σήμερα πρέπει να πειθαρχούμε στις δημοσιονομικές ανάγκες που έχει το αστικό κράτος και όχι στις ανάγκες που έχει ο εργαζόμενος και γενικά τα λαϊκά στρώματα.

Φαίνεται και στις ελλείψεις που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας, με την υποβάθμισή του τα προηγούμενα χρόνια.

Επιπλέον αυτή την περίοδο γίνεται μία προσπάθεια από πλευράς της Κυβέρνησης να περάσουν μία σειρά μέτρα που... ματώνουν το λαό και τους εργαζόμενους. Υπάρχει η πείρα από το προηγούμενο διάστημα. Η Κυβέρνηση λέει ότι τα μέτρα αυτά είναι προσωρινά. Εμείς λέμε ότι ήρθαν για να μείνουν. Η προηγούμενη καπιταλιστική οικονομική κρίση μας έδειξε ότι πάρθηκαν μία σειρά μέτρων-υποτίθεται προσωρινά- τα οποία έμειναν μέχρι και σήμερα” και πρόσθεσε:

Η προσφορά των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι κομβικής σημασίας, καθώς έχει να κάνει με την αποκομιδή των απορριμμάτων, την καθαριότητα της πόλης, την υγειονομική προστασία του λαού. Και όλα αυτά γίνονται μέσα σε έλλειψη ατομικών μέσων προστασίας και ειδικότερα σε μία τέτοια περίοδο, με ευθύνη και των δημοτικών αρχών. Οι Δήμαρχοι ''κρύβονται'' πίσω από αυτό. Είδαμε ότι απαγορεύεται η συνδικαλιστική δράση και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα να ιδιωτικοποιούνται οι υπηρεσίες με απόφαση της οικονομικής επιτροπής.

Γίνεται προσπάθεια από την Κυβέρνηση να φτιάξει ένα κοινωνικό image, στην πλάτη εξαθλιωμένων εργαζομένων εδώ και χρόνια. Ξαφνικά θυμήθηκαν τους εργαζόμενους από το Βοήθεια στο Σπίτι, από τα ΚΔΑΠ, από τους παιδικούς σταθμούς, από τα ΚΗΦΗ και μία σειρά εργαζόμενους που δούλευαν με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ξαφνικά θυμήθηκαν ότι οι εργαζόμενοι αυτοί πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή, με μία υπηρεσία... delivery τη λέμε εμείς.

Από την άλλη πλευρά ξεχνούν ότι στις καθαρίστριες σχολικών κτιρίων με συμβάσεις... αίσχους, ανατίθενται άλλα καθήκοντα. Το ίδιος με τους παιδικούς σταθμούς κ.α. Θυμήθηκαν τώρα αυτούς τους ανθρώπους και ξεχνούν ότι οι εργαζόμενοι αυτοί εδώ και 10-15 χρόνια έχουν ελαστικές συμβάσεις εργασίας. Ξεχνούν ότι είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες μέσα στο Δήμο Πρέβεζας”.

 IMG 4220

Ο Ανδρέας Καραμάνης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας δήλωσε:

“Ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας ζητά άμεσα μέτρα στήριξης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και επαγγελματίες, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ. Η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας αφορά όλους τους κλάδους αφού η αναδουλειά είναι γενικευμένη, όμως πλήττει κυρίως τους αυτοαπασχολούμενους με περιορισμένο εισόδημα, τους μισθωτούς, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους συνταξιούχους που θα κληθούν και πάλι να δώσουν μάχη επιβίωσης. Κύριο κριτήριο αυτή τη στιγμή οφείλει να είναι η στήριξη αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη λόγω χαμηλότερου εισοδήματος και όχι αποκλειστικά η οριζόντια λήψη μέτρων (ανά ΚΑΔ). Επιπρόσθετα πρέπει να στηριχτούν ορισμένες ειδικές κατηγορίες όπως για παράδειγμα όσοι δεν έχουν άλλο οικογενειακό εισόδημα, οι νέες μητέρες, οι πάσχοντες από χρόνια προβλήματα υγείας που συνεχίζουν εξ' ανάγκης να εργάζονται παρά τους κινδύνους.

Τα μέτρα στήριξης που ανακοινώνει η κυβέρνηση για τους αυτοαπασχολούμενους είναι με το σταγονόμετρο και πρέπει να διευρυνθούν, λαμβάνοντας υπόψη τις άμεσες, τρέχουσες ανάγκες, αλλά και τα αδιέξοδα που θα πολλαπλασιαστούν στη συνέχεια. Αυτή τη στιγμή μπορεί η κυβέρνηση να δίνει αναστολή στις προθεσμίες για μια σειρά οικονομικές υποχρεώσεις (στην εφορία, στο ταμείο, στις τράπεζες), ωστόσο αυτές θα επιστρέψουν πολλαπλάσιες το αμέσως επόμενο διάστημα. Τα νέα χρέη θα προστεθούν στα παλιά και σε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν καθημερινά οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι - επαγγελματίες.

Επομένως απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα στήριξης, που να δίνουν πραγματική ανάσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους.

Για τους αυτοαπασχολούμενους, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ απαιτούμε:

 1. Να δοθεί άμεσα το επίδομα των 800 ευρώ σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

 2. Άμεση αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων (αναστολή προθεσμιών καταβολής ΦΠΑ και ρυθμίσεων) για 4 μήνες. Άμεση επανένταξη των αυτοαπασχολουμένων στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το οικονομικό έτος 2019. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ, κατ' αρχάς για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. Χωρίς αυτά, η δυνατότητα επιβίωσης των αυτοαπασχολουμένων χαμηλότερων εισοδημάτων το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι πρακτικά αδύνατη.

 3. Απαλλαγή των αυτοαπασχολουμένων από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για το διάστημα Γενάρη - Μάη (η εισφορά του Γενάρη πληρώνεται αυτές τις μέρες) χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας. Χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας.

 4. Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη. Η αναστολή να αφορά όλα τα χαμηλά εισοδήματα, μισθωτούς - αυτοαπασχολούμενους - συνταξιούχους και το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους. Αρκετά ενισχύσαμε τις τράπεζες.

 5. Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Καμία χρέωση σε φως, νερό, τηλέφωνο για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας.

 6. Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη είτε προς Δημόσιο είτε προς ιδιώτες, προμηθευτές κλπ. μέχρι το τέλος του χρόνου.

 7. Απαλλαγή όλων των αυτοαπασχολουμένων από δημοτικά τέλη για 6 μήνες καθώς και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις.

 8. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 9. Απόδοση 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους. Άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων”.

 

 

Πολυμέσα

 1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

31 Μαϊος 2020
Συνελήφθη χθες (30-05-2020) το μεσημέρι στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας με την
31 Μαϊος 2020
3 ΙΟΥΝΗ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ - ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει ...
31 Μαϊος 2020
Από 1/06/2020 θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις για τους φοιτητές επί πτυχίω και από 9/06/2020 θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις και για τους φοιτητές κανονικών ...
30 Μαϊος 2020
Πριν από 5 χρόνια (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα σχετικά ρεπορτάζ του atpreveza.gr), είχε φιλοξενηθεί στην Πρέβεζα ημερίδα για να συνδεθεί η Πρέβεζα με το ...
30 Μαϊος 2020
Στη “μεγάλη μάχη” για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο και τη δρομολόγηση των διαδικασιών που απαιτούνται έχει “ριχθεί” ο ...

Αθλητισμός

31 Μαϊος 2020
Klasychne, ήτοι clasico στα ουκρανικά, ανάμεσα σε Σαχτάρ Ντονιέτσκ και Ντινάμο Κιέβου για την ουκρανική Premier Liha που διεξάγεται «Ολιμπίγσκι», έδρα και της Ντινάμο και όχι στο Χάρκοβο όπου έχει…
31 Μαϊος 2020
Γράφει στο Foxbet ο Νίκος Καπίρης Υπάρχει κούραση στις γερμανικές ομάδες και είναι απόλυτα λογικό. Μετά από τη δίμηνη διακοπή, ήρθαν 4 αγώνες σε ...
30 Μαϊος 2020
ΟΚ, δεν μας έχει λείψει μόνο η Premier League. Όλα μας έχουν λείψει. Μετά τους Αγγλους, ακολούθησαν και οι… Μεσόγειοι χθες. Η Primera Division ...
30 Μαϊος 2020
Ένα σημαντικό βελτιωτικό έργο υποδομών στο δημοτικό γήπεδο “Κατερίνα Θάνου” θα αποκτήσει σύντομα το Θεσπρωτικό. Στις 27 Μαΐου 2020 υπεγράφη στο ...
30 Μαϊος 2020
Γράφει ο Highlander Ποια είναι η γνώμη σου για το netbet live betting; Καλά πήγαμε και χθες, μιας και η Τορπέντο Ζόντινο κατάφερε να ...

Πολιτισμός

27 Μαϊος 2020
Η εφορεία αρχαιοτήτων Πρέβεζας με μεγάλη χαρά παρουσιάζει τις συμμετοχές για το διαγωνισμό «Αν όλοι οι άνθρωποι της γης πιάναν γερά τα χέρια, …», που πραγματοποίησε το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης
27 Μαϊος 2020
Το Επέκεινα, ένα ντοκιμαντέρ που υμνεί την περιοχή της Πρέβεζας, την ιστορία και τη μυθολογία της, μετά από 6 προβολές στην Ερτ, απελευθερώνεται ...
22 Μαϊος 2020
Στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του Πανελλήνιου Μουσικού Σχολείου, καλλιτέχνες από την Άρτα και την Πρέβεζα συμμετείχαν σε δράση στην Πλατεία ...
18 Μαϊος 2020
Νέο τραγούδι για τον τραγουδοποιό Κώστα Αντύπα... εν μέσω καραντίνας, η δημιουργία έδωσε τη λύση απέναντι στο «μούδιασμα» της εποχής. Ο χορός ...

Στήλες

30 Μαϊος 2012
Δύο 19χρονοι φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας, με μία παράτολμη ενέργειά τους, κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία στις 30 Μαϊου 1941 και αναρτούν την ελληνική. Η
29 Μαϊος 2012
Η Κωνσταντινούπολη «πέφτει» στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων, στις 29 Μαϊου 1453. «Η Πόλις εάλω» έπειτα από πολιορκία πολλών ημερών. Είναι το τέλος ...
28 Μαϊος 2012
Υπογράφεται στο περιστύλιο του Ζαππείου η συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ στις 28 Μαϊου 1979. Από ελληνικής πλευράς, τη συμφωνία υπογράφει ...
27 Μαϊος 2012
Ελληνικές και συμμαχικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το Σκρα στις 27 Μαϊου 1918, που υπερασπίζονται Γερμανοί και Βούλγαροι. Ο αντιστράτηγος Εμμανουήλ ...
26 Μαϊος 2012
Οι πρώτοι στρατιώτες του Β' Τάγματος Σκαπανέων αποβιβάζονται στη Μακρόνησο, όπου θα δημιουργηθεί στρατόπεδο συγκέντρωσης οπλιτών και πολιτών, με ...