Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 22:26

Μιχ. Γεωργούλης: "Χαιρετίζουμε όλους τους υγειονομικούς που αγωνίζονται για δημόσια, δωρεάν και ποιοτική υγεία"

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της "ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για τα χωριά  και την πόλη της Πρέβεζας" προχώρησε στην παρακάτω δήλωση για τη πανελλαδική ημέρα  δράσης για την υγεία:

« Χαιρετίζουμε όλους τους υγειονομικούς που αγωνίζονται για δημόσια, δωρεάν, και ποιοτική υγεία. Παλεύουμε για δημόσια υγεία, για την ίδια μας τη ζωή! Μένουμε ενεργοί και αγωνιζόμαστε για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, για να εφαρμοστούν τώρα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στα νοσοκομεία και σε κάθε χώρο δουλειάς.  Αγωνιζόμαστε για ελευθερίες και δικαιώματα! Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με αστυνόμευση και απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά με δημόσια, δωρεάν υγεία, προσβάσιμη σε όλους και όλες ανεξάρτητα  έθνους και θρησκείας. Αγωνιζόμαστε ώστε να μην επωμιστούν την κρίση αυτή οι εργαζόμενοι.

Αγωνιζόμαστε ώστε να γίνουν εδώ και τώρα μαζικά τεστ ιχνηλάτησης σε όλο το λαό. Την περίοδο αυτή που αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση παγκόσμιας πανδημίας, αναδεικνύονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ποιες είναι οι τραγικές συνέπειες της πολιτικής συρρίκνωσης της δημόσιας υγείας, από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά, στο όνομα των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, του περιορισμού του δημοσιονομικού κόστους και της κερδοφορίας διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει να  πάρει εδώ και τώρα άμεσα μέτρα, προκειμένου να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας στην κατεύθυνση που βάζουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί που αγνοεί ακόμα και σήμερα. Το μόνο που κάνει είναι μια στατιστική ανάλυση του πως εξελίσσεται η πανδημία, εξακολουθώντας να δίνει λεφτά στο ίδιο το κεφάλαιο και όχι στη δημόσια υγεία. 11.000.000 ευρώ χαρίστηκαν μόνο στους καναλάρχες για τη διαφημιστική καμπανιά «Μένουμε Σπίτι», 30.000.000 ευρώ σε ιδιωτικές ΜΕΘ, αντί να τις επιτάξουν.

Αγώνας εδώ και τώρα για υγεία, εργασία, ελευθερία!»