Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 17:28

Στράτος Ιωάννου: « Η αποκατάσταση της Γέφυρας της Δέσπως θα επιλύσει οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου στάθηκε στην σημασία του έργου της αποκατάστασης της Γέφυρας της Δέσπως (διαβάστε: Υπεγράφη η ένταξη στο ΕΣΠΑ της αποκατάστασης της γέφυρας της Δέσπως), για την περιοχή μας, αλλά και για ολόκληρη την Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η αποκατάσταση της Γέφυρας της Δέσπως θα δημιουργήσει συνθήκες ασφαλούς και σωστής κυκλοφορίας, σε ένα οδικό δίκτυο, όχι μόνο τοπικής αλλά εθνικής σημασίας, καθώς συνδέει το διεθνές λιμάνι της Ηγουμενίτσας με την Ήπειρο και ολόκληρη την Ελλάδα. Θα επιλύσει οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή και έχει γίνει αιτία για την πρόκληση ατυχημάτων».

Το έργο, έχει προϋπολογισμό 2.581.512, 27 ευρώ και είναι ήδη δημοπρατημένο (έργο προαίρεσης) στο πλαίσιο της εργολαβίας «Κατασκευή οδού Καρτέρι – Πάργα». Το φυσικό αντικείμενο της πράξης, αφορά την αποκατάσταση σε τμήμα μήκους 500 περίπου μέτρων. Περιλαμβάνει την κατασκευή οπλισμένου επιχώματος, μετά των απαιτούμενων εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου (χωματουργικά, τεχνικά, οδοστρωσία, ασφαλτικά, σήμανση – ασφάλιση και αποχέτευση- αποστράγγιση). Επίσης περιλαμβάνει και τις απαιτούμενες εργασίες για την παράκαμψη της κυκλοφορίας μέσω της Λυγιάς.