Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 11:11

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΟΔΕ Ν. Πρέβεζας – Αναταράξεις και σε τοπικό επίπεδο λόγω του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου

Την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος στην πρώτη της συνεδρίαση υπό τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν. Πρέβεζας Νίκο Τζίμα, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η αναβολή για ορισμένους μήνες των προγραμματισμένων για τον Μάιο εσωκομματικών εκλογών σε νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές της ΝΔ, καθώς και στις διοικούσες επιτροπές, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν από τη σχετική διαδικασία και οι εκλέκτορες του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τον Δεκέμβριο του 2020.

Η εκτελεστική γραμματεία είναι το ανώτερο καθοδηγητικό και εκτελεστικό Όργανο της ΝΔ μεταξύ δύο συνεδριάσεων της Πολιτικής Επιτροπής.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, το νομοσχέδιο Κεραμέως για τις κάμερες στα σχολεία έφερε αναταράξεις και σε τοπικό επίπεδο. Σε όλη την Ελλάδα συνδικαλιστικές παρατάξεις εκπαιδευτικών που πρόσκεινται στη ΝΔ εξέφρασαν αντιρρήσεις, καθώς και εκπαιδευτικοί μέλη ΝΟΔΕ. Κάτι τέτοιο συνέβη και στη ΝΟΔΕ Πρέβεζας, με αποτέλεσμα -σύμφωνα με πληροφορίες- να υπάρξουν και κομματικές συστάσεις. Η Υπουργός πάντως αναγκάστηκε να “ανακρούσει πρύμναν” σε ένα βαθμό, μετά και τη σχετική τοποθέτηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σε σχετική ερώτησή μας ο κ. Τζίμας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει κάτι, καθώς όπως είπε πρόκειται για εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος.