Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 16 Μαϊος 2020 11:13

“Αφεντικό” ο Καχριμάνης για τον οδοφωτισμό των Δήμων της Ηπείρου – “Οικονομική θηλιά” που φόρεσε μόνον ο Δήμος Πρέβεζας είναι το έργο;

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις έχουν προκληθεί με αφορμή το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ του οδοφωτισμού της Ηπείρου (μέσω του προγράμματος ELENA).

Το μεγάλο “αφεντικό” στην όλη πορεία των χειρισμών παραμένει ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς παρά το γεγονός ότι οι μεγάλοι Δήμοι της Ηπείρου (Ιωαννιτών, Άρτας, Ηγουμενίτσας), αποφάσισαν να μην ενταχθούν τελικά στο σχεδιασμό, το έργο πιθανότατα θα προχωρήσει.

Μόνος σύμμαχος στην όλη υπόθεση για τον Περιφερειάρχη, ο Δήμος της Πρέβεζας, ο οποίος ενέκρινε τη σχετική προγραμματική σύμβαση και θα προχωρήσει το έργο.

Το βασικό ερώτημα είναι ένα: Για ποιο λόγο οι Δήμοι Ιωαννιτών, Αρταίων και Ηγουμενίτσας έκαναν πίσω; Σύμφωνα με πληροφορίες το σχετικό έργο χαρακτηρίζεται “οικονομική θηλιά” για τους Δήμους.

Το τελευταίο “επεισόδιο” στο... σίριαλ του οδοφωτισμού στην Ήπειρο παίχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών.

Υπέρ της θετικής εισήγησης ένταξης στο έργο της δημοτικής αρχής Ελισάφ, ψήφισαν 22 δημοτικοί σύμβουλοι και κατά 23.

Μετά το αποτέλεσμα της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Νίκος Γκόντας και «Γιάννενα Τώρα» προχώρησαν σε κοινή συνέντευξη τύπου.

Στη συνέντευξη τονίστηκαν δύο σημεία: Η συμμαχία όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που στερεί από την πόλη και τους δημότες την δυνατότητα για ένα μεγάλο έργο και η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μην επιτρέψει άλλο πισωγύρισμα χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος, ακόμη και αυτή των τοπικών δημοψηφισμάτων.

Ο Δήμαρχος στην αρχική του δήλωση υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Για δεύτερη φορά η πόλη είναι θύμα μιας ανίερης συμμαχίας ετερόκλητων παρατάξεων. Μιας συμμαχίας που αδιαφορεί για τα συμφέροντα των συμπολιτών και θέλει μόνο να πλήξει την Δημοτική Αρχή.

Οι μάσκες έπεσαν. Οι θιασώτες μιας κρατικοποιημένης οικονομίας που αντιπαλεύουν τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα συμπορεύονται αρμονικά με τους δήθεν υπέρμαχους της μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων για το συμφέρον της πόλης. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις.

Το Σεπτέμβριο θύμα ήταν η καθαριότητα της πόλης που παρόλες τις δικές μας προσπάθειες εξακολουθεί να έχει προβλήματα.

Σήμερα, με θλίψη διαπιστώνουμε ότι η ίδια συμμαχία, αποφάσισε να αφήσει την πόλη στο σκοτάδι”.