Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 13:18

Π. Λελοβίτης: “Δεν τιμά το δημοτικό συμβούλιο να σύρεται σε μία τυπική διαδικασία επιβεβαίωσης ειλημμένων αποφάσεων”

“Σκληρή” κριτική στη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, για τον τρόπο που λειτουργούν, έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον” Παναγιώτης Λελοβίτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, το βράδυ της Παρασκευής στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.

Ειδικότερα ο κ. Λελοβίτης ανέφερε:

“Υπάρχει μία αίσθηση υποβάθμισης ή απονεύρωσης του δημοτικού συμβουλίου. Θα πρέπει να του αποτίουμε τον οφειλόμενο σεβασμό και όχι μέσα από στάσεις και επιλογές να το απονευρώνουμε. Και αν θέλετε και την ταπεινή μου γνώμη να το προσβάλουμε κιόλας.

Είμαστε σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκλογή σας κε Δήμαρχε και δεν έχουμε κουβεντιάσει σοβαρά ένα ολιστικό σχέδιο πάνω στο όραμά σας για την πόλη. Έχουμε κληθεί σε άπειρα δημοτικά συμβούλια να κουβεντιάζουμε επί μέρους διαχειριστικά ζητήματα. Είτε έχει να κάνει με τα σκουπίδια είτε με την καθημερινότητα... Ποτέ όμως ένα πράγμα σοβαρό και συγκροτημένο. Βεβαίως υπήρχε η συγκυρία της πανδημίας, αλλά πιστεύω ότι ένας χρόνος μετά είναι επαρκής χρόνος.

Κάποιες φορές οι προτάσεις που ακούγονται στο δημοτικό συμβούλιο δε λαμβάνονται υπ' όψη. Και ορισμένες είναι γόνιμες και σημαντικές. Στη λογική της συνέργειας θα έπρεπε να τις παίρνετε υπ όψη.

Συχνά έχουμε την αίσθηση και όσο περνάει ο καιρός γίνεται και βεβαιότητα, ότι το δημοτικό συμβούλιο καλείται να προσυπογράψει ειλημμένες αποφάσεις και δράσεις. Το έχουμε δει αυτό αρκετές φορές είτε για σημαντικά είτε για ασήμαντα. Ας πούμε για το Βοτανικό Κήπο, για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, που εκ των υστέρων ήρθαμε να προσυπογράψουμε μία απόφαση. Για την τουριστική προβολή της πόλης για τις συμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί τα ίδια. Το δημοτικό συμβούλιο σύρεται σε μία τυπική διαδικασία απλά επιβεβαίωσης κάποιων αποφάσεων που είναι ήδη ειλημμένες. Δεν τιμά το δημοτικό συμβούλιο και τη δημοτική αρχή. Θα πρέπει να αλλάξει.

Επίσης στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο στη συζήτηση που έγινε για την στήριξη των επιχειρήσεων έλειπαν παντελώς οι εργαζόμενοι. Έχουν σωματεία και εκπροσώπους. Θα έπρεπε να είχαν κληθεί και αυτοί”.