Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 11:21

Η “μασημένη τροφή” από το δεύτερο κύκλο συναντήσεων του Δημάρχου Πρέβεζας στην Αθήνα

Μέσω δελτίων Τύπου του Δήμου Πρέβεζας ενημερωθήκαμε για το δεύτερο κύκλο συναντήσεων που είχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στην Αθήνα. Για τον πρώτο σας είχαμε ενημερώσει με αναλυτικό ρεπορτάζ (δείτε ΕΔΩ).

Επιχειρήσαμε επανειλημμένως να επικοινωνήσουμε με το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, ώστε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ρεπορταζιακά όσα έγιναν στις συναντήσεις του, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. Για να υπάρξει ενημέρωση όλων των πολιτών για τα όσα πέτυχε ή δεν πέτυχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας και για να ενημερωθούν πλήρως οι πολίτες του Δήμου Πρέβεζας. Το δικαιούνται άλλωστε.

Για παράδειγμα στη συνάντηση που είχε στο “Πράσινο Ταμείο” ο κ. Γεωργάκος στάλθηκε στους δημοσιογράφους απλώς ένα κείμενο με δηλώσεις του Δημάρχου και του Προέδρου του Ταμείου κου Σταθόπουλου, όπου ο Δήμαρχος δηλώνει έτοιμος να αξιοποιήσει το ΕΣΠΑ 2021-2027.

Καμία περαιτέρω λεπτομέρεια. Κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις ο κ. Γεωργάκος; Παρουσίασε έτοιμες προτάσεις για τις προσκλήσεις χρηματοδότησης του “Πράσινου Ταμείου” που να αφορούν συγκεκριμένα έργα; Δεν δικαιούνται να γνωρίζει ο πολίτης το σχεδιασμό του Δήμου για τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν; Εκτός κι αν απλώς ήταν μία εθιμοτυπική επίσκεψη...

Η συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, επικεντρώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο στην καμπάνια για την ασφαλή Πρέβεζα. Στο ενημερωτικό δελτίο και πάλι δεν υπήρχαν εξειδικευμένα θέματα στην ατζέντα που μπήκε.

Η συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Πρέβεζας με τον Βούλγαρο Πρέσβη φαίνεται πως πήγε πολύ καλύτερα, καθώς οι ενδεχόμενες συνεργασίες με πόλεις του εξωτερικού είναι πάντοτε ενδιαφέρουσες. Και το σχετικό δελτίο Τύπου ήταν πιο αναλυτικό. Μία απορία μόνο...

Ο Δήμος Πρέβεζας είναι ήδη αδελφοποιημένος με τη βουλγαρική πόλη Tryavna, μέσω του δικτύου Douzelage. Για ποιο λόγο δεν κάνει μία αρχή από εκεί και “ψάχνει” άλλον εταίρο;

 Δήμαρχος με πρέσβη Βουλγαρίας

Παραθέτουμε τα ενημερωτικά δελτία, καθώς όπως προείπαμε δεν υπήρχε “διάθεση” περαιτέρω εξειδίκευσης των όσων έγιναν στις συναντήσεις:

 

Συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο Υπουργείο Τουρισμού με το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο.

 

Στο πλαίσιο της διπλής διεθνούς διάκρισης του Δήμου Πρέβεζας από το EUROPEAN BEST DESTINATION - κατόπιν της καμπάνιας που σχεδίασε ο Δήμος Πρέβεζας «ΠΡΕΒΕΖΑ 2020 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!» #Preveza2020_BeSafe_BeFree! - ως 1η ασφαλέστερη παραλία και 5ος ασφαλέστερος προορισμός στην Ευρώπη, ο Υπουργός Τουρισμού υποδέχθηκε στο γραφείο του το Δήμαρχο Πρέβεζας.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης εξέφρασε τα εύσημα στο Δήμαρχο Πρέβεζας για την πρωτοβουλία της έξυπνης καμπάνιας τη χρονική στιγμή που έπρεπε και η οποία φιλοξενήθηκε στα μεγαλύτερα ξένα ΜΜΕ, ως συνέχεια και του δικού του καλέσματος από τα τέλη του 2019 για την ουσιαστική συμβολή που μπορεί να προσφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως προς τη διαμόρφωση της αναβαθμισμένης εικόνας του ελληνικού τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για το ενδιαφέρον καθώς και για τη έμπρακτη πλέον στήριξη του Υπουργείο Τουρισμού στην προσπάθεια της Πρέβεζας να μπει δυναμικά ως νέος επιλεκτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός στο παγκόσμιο χάρτη.

 

 

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Πρέβεζας με τον Πρέσβη της Βουλγαρίας για την έναρξη συνεργασιών σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και εμπορίου.



Ο Δήμαρχος Πρέβεζας σε συνέχεια των καλών διμερών σχέσεων των δύο χωρών και ιδιαίτερα της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας κατόπιν και της τετραμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας που έλαβε χώρα στις 18 Μαϊου υπό τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στην Αθήνα με το Βούλγαρο Πρέσβη.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, παρουσίασε στον πρέσβη της Βουλγαρίας κ. Valentin Poriazov δυναμικές του Δήμου Πρέβεζας στον τομέα της παραγωγής, του πολιτισμού και του τουρισμού και τις καλές προοπτικές ανάπτυξης win-win σχέσεων μεταξύ των πλευρών.

Ο κ. Γεωργάκος παρουσίασε στον κ. Poriazov την πρόσφατη διπλή διάκριση του Δήμου Πρέβεζας ως 1η ασφαλέστερη παραλία και 5ο ασφαλέστερο προορισμό στην Ευρώπη από το EUROPEAN BEST DESTINATION δεχόμενος τα εύσημα του Βούλγαρου Πρέσβη, ο οποίος και εκδήλωσε θερμά το θαυμασμό του για τις ομορφιές αλλά και τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Πρέβεζας.

Στη συνάντηση εργασίας όπου το Δήμαρχο Πρέβεζας πλαισίωσε η Ειδική Σύμβουλος κα Γιώτα Γεωργάκου και τον Πρέσβη o Εμπορικός Ακόλουθος κ. Johanes Krikorian αποφασίστηκε η έναρξη των απαιτούμενων διεργασιών για την αδελφοποίηση της Πρέβεζας με μία ανάλογης δυναμικής πόλης της Βουλγαρίας, η έναρξη μίας συνεργασίας για την τουριστική προβολή της Πρέβεζας στη Βουλγαρία και αντίστοιχα καθώς και η συμμετοχή του Δήμου Πρέβεζας σε δράσεις και events προβολής της στη Βουλγαρία.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας έκανε επίσημη πρόσκληση στον Πρέσβη της Βουλγαρίας να επισκεφθεί την ασφαλέστερη παραλία και την ευρύτερη περιοχή αυτό το καλοκαίρι.

Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με τον Διευθυντή του Πράσινου Ταμείου

Σε μια συμβολική όσο και σημαντική για το περιβάλλον μέρα , την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κος Νίκος Γεωργάκος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κο Στάθη Σταθόπουλο και συζήτησε μαζί του τη βέλτιστη αξιοποίηση και απορρόφηση των διαθέσιμων και μελλοντικών προγραμμάτων του Ταμείου από το Δήμο της Πρέβεζας.

Σε δηλώσεις του ο κος Στάθης Σταθόπουλος Διευθυντής του Πράσινου Ταμείου ανέφερε:

«Στο καλεντάρι των Παγκόσμιων Ημερών υπάρχει μία μέρα, η 5η Ιουνίου, αφιερωμένη  στο Περιβάλλον. Στο Πράσινο Ταμείο 365 μέρες το χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για όλες τις προκλήσεις της εποχής μας: την αντιμετώπιση των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής, την κυκλική οικονομία, την απολιγνιτοποίηση, τις σύγχρονες αστικές αναπλάσεις, τους ελεύθερους χώρους, την προστασία του δασικού και φυσικού μας πλούτου, την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης, την ηλεκτροκίνηση ή τη διακοπή της χρήσης πλαστικών. Για την υποστήριξη των στόχων αυτών σύμμαχος και συμπαραστάτης μας είναι οι Δήμοι όλης της χώρας. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα τους έχει ο πρόσφατα διακεκριμένος για τις επιδόσεις του στην περιβαλλοντική δράση του Δήμος της Πρέβεζας. Εύχομαι σε όλη τη δημοτική αρχή, στους εργαζόμενους και συνεργάτες και στον δήμαρχο προσωπικά να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο τη δουλειά του ώστε η προστασία του περιβάλλοντος να ειναι μια καθημερινή συνήθεια στον όμορφο αυτό τόπο της Ηπείρου»  

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κος Νίκος Γεωργάκος μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε σχετικά:

«Έχω τη χαρά σήμερα, παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος, να κάνω μια από κοινού δήλωση με τον πλέον αρμόδιο για τη σπουδαία αυτή μέρα, με τον Πρόεδρο και καλό φίλο του Πράσινου Ταμείου, κο Στάθη Σταθόπουλο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για το Δήμο Πρέβεζας του Εθνικού Πάρκου του Αμβρακικού, των εκβολών του Λούρου ποταμού, των δασών και κυρίως για την περίοδο που ξεκινάμε, της μοναδικής ομορφιάς, μεγαλύτερης και ασφαλέστερης ενιαίας αμμουδιάς του Μονολιθίου, η οποία πλέον χαίρει διπλής διεθνούς διάκρισης, αποτελεί ημέρα ιδιαίτερης σπουδαιότητας όπως και το περιβάλλον θα αποτελέσει την προμετωπίδα της στρατηγικής του Δήμου.

Green και Smart αποτελούν τους κεντρικούς άξονες ανάπτυξης και αξιοποίησης του νέου Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Ανάπτυξης 2021-2027 σε απόλυτη εναρμόνιση με τις Ευρωπαϊκές επιταγές.

Ο Δήμος Πρέβεζας έχει ξεκινήσει ήδη το σχεδιασμό για τη βέλτιστη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων τόσο από το ΕΣΠΑ 21-27 όσο και από τα διαθέσιμα στο Πράσινο Ταμείο. Στόχος μας είναι στην επόμενη διετία να ολοκληρωθεί το σχέδιο ανάδειξης, ανάπλασης και προστασίας του πλούσιου περιβαλλοντικού χάρτη του τόπου μας.

Τέλος, όταν μιλάμε για το περιβάλλον πρωτίστως είναι η γνώση και η εκπαίδευση που οφείλουμε να έχουμε ως Δημότες αλλά και έχουμε καθήκον να περάσουμε στα παιδιά μας, από την ατομική ευθύνη της προστασίας του περιβάλλοντος στις καθημερινές μας συνήθειες έως και την εθελοντική μας συμμετοχή σε δράσεις και ενέργειες που έχουν ως στόχο την προστασία και ανάδειξη του μοναδικού και πανέμορφου οικοσυστήματος της περιοχής μας».